Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waalre

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, aanslag op servies, dichtgeslibde leidingen of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.22 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Waalre heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op dit portaal tref je belangrijke info aangaande waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.22 dH in Waalre.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals droge haren na een douchebeurt en een hoge energierekening.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn lagere energiekosten, minder huidproblemen en huidirritaties en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €205 op jaarbasis.

Klik door naar: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WaalreHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteWaalre
Postcode5582
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid6.22 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Waalre

Wil je definitief afrekenen met droog haar na het douchen of koffie of thee dat bitter smaakt? Veel Nederlanders bestellen een goede waterontharder. Dit product onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op douchekop, besparen op schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een efficiëntere warmteoverdracht. In de gemeente Waalre zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Waalre wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Beste waterontharder.

PositiefBeschrijving
EcologischJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDure apparatuur zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Minder schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld strijkijzers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Waalre?

Mogelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Waalre. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot zacht en fris water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Waalre heeft een waterhardheid van 6.22. Concreet: matig zacht water.
 • Het effect daarvan is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Waalre

De waterhardheid van het leidingwater in Waalre bedraagt circa 6.22 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.22 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,71 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-waalre-5582

Interessante installaties

 • Halutec Domus DPS 500
 • Hydrotense StandAlone 18L
 • Mooiwater Mini
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20
 • MultiAqua WaterMaster EC-14

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Waalre verlaag je de dH waarde van 6.22 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Wekelijks moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte ligt aan zaken als het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Er bestaan twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, staat los van het stroomnet en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Deze installaties worden al geplaatst voor €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1200.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder is niet strikt noodzakelijk, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Waalre.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met professionals voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit begint vanaf €85 voor magnetische ontharders tot meer dan €1875 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en de capaciteit van het systeem. Naast deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen bij €690, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1450 en €1800 inclusief installatiewerk. In de tabel hieronder check je de geraamde kosten van een waterontharder in Waalre.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan je moeiteloos snel specialisten, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €105
Mechanische waterontharderVanaf €840
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €940
Zout€25 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €80 per beurt
MontagekostenBegint bij €170
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Waalre?
De hardheid in Waalre is plus minus 6.22 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant bedraagt 7.58 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor een beter presterende CV-ketel en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder wordt de hars weer opgeladen middels een regeneratie behandeling. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is belangrijk voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Waalre.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, fris kraanwater, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, blinkende glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie