Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Leende

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, strepen op de ramen, bittere thee of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 8.23 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterontharder in Leende leidt tot schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier verzamel je waardevolle info met betrekking tot waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van 8.23 dH in Leende.
 • Mogelijk heb jij last van irritaties zoals een witte aanslag op het glaswerk en hoge stookkosten.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor apparatuur die langer meegaat, kleding en ander textiel gaat langer mee en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €220 op jaarbasis.

Thema’s: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LeendeFunctioneringInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5595
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

De voordelen van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparaten die slecht werken.
 • Een erg droge huid.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Leende

Heb jij genoeg van een onnodig hoge energierekening en water met een vreemde smaak? Flink wat woningeigenaren kiezen een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, smaakvol water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Heeze-Leende zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Leende gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals heetwaterkranen hebben minder last van kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor de huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Energiekosten besparingKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Leende?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Leende. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt smaakvol water en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Leende kent een waterhardheid van 8.23. Definitie: matig hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Onder andere maandelijks lagere energielasten, minder huidproblemen en huidirritaties en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Leende

De waterhardheid van het drinkwater in Leende bedraagt ongeveer 8.23 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-leende-5595

Vind een vakman in de buurt

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 500 Power
 • Delta Onega duplex
 • Delta Domela
 • Lubron Softstar Classic
 • North Star 17UD

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? De moderne waterontharders (van merken zoals Honeywell) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Leende reduceer je de dH waarde van 8.23 naar een Dh van ongeveer 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Door de werking van de machine zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout is afhankelijk van het waterverbruik, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Beschikbaar vanaf €870.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil bedraagt circa €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Dubbele harscilinder is niet schoner of beter, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Leende.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Van €170 voor magnetische ontharders tot een slordige €1475 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders lopen op vanaf €840, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem ligt qua kosten tussen €1175 en €2125 inclusief inregelen. In het overzicht hieronder check je de geschatte kosten van een waterontharder in Leende.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Kies dan nu voor onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten monteurs, soorten ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Waterontharder (mechanisch)V.a €870
Elektronische waterontharderCirca €920
Zout€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)C.a. €95 (jaarbasis)
MontageV.a €210
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Leende?
De hardheid in Leende is grofweg 8.23 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is ongeveer 7.58 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat leidt tot zacht water. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen aantrekkelijk gas- en stroomverbruik en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Denk aan verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, kleding die langer mooi blijft en minder schrobben en poetsen. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen aan de hand van een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is belangrijk om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Leende.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Bijvoorbeeld: efficiëntere warmteoverdracht, lekker water uit de kraan, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, minder last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie