Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Sterksel

Heb je last van kalkaanslag, aanslag op servies, dichtslibbende waterleidingen of een droge huid? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 8.23 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het toepassen van de beste waterontharder in Sterksel resulteert in water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je handige info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 8.23 dH in Sterksel.
 • Dit kan zorgen voor problemen als apparaten die slecht werken en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere verwarming, betere smaak van water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €255 op jaarbasis.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHoe noodzakelijk is het?Waterhardheid SterkselHoe functioneert zo’n installatie?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode6029
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Sterksel

Wil je definitief afrekenen met irritaties aan de huid of onnodig veel schoonmaken? Meer en meer mensen installeren een innovatieve waterontharder. Zo’n installatie onttrekt kalk uit het water. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, veel minder zeep en wasmiddel nodig, een zachte huid en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Heeze-Leende opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Sterksel hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het plaatsen van een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Zuinigste waterontharder.

PositiefBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Sterksel?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Sterksel. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot een gunstigere energierekening en textiel dat langer mee gaat. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Sterksel heeft een waterhardheid van 8.23. Definitie: matig hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere apparatuur gaat langer mee, smaakvol water en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Sterksel

De waterhardheid van het water in Sterksel bedraagt circa 8.23 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-sterksel-6029

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB
 • Fegon AquaStar 1800 HE
 • Judo Biosoft-C
 • North Star 22UD
 • Watercompany Softflow 15

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Delta) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Sterksel verlaag je de dH waarde van 8.23 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit kleine % kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout wordt bepaald door hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee producten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een gunstige prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Beschikbaar vanaf €850.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Deze installaties worden al geplaatst voor €1100.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €380,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Systemen met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Een uitkomst voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Sterksel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker zijn nogal verschillend. Van €110 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1800 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van het model, het aantal cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Behalve deze eenmalige kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De tarieven van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €690, exclusief installatiekosten. Een slim systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €1925 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Sterksel.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Gebruik dan onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Via die service kan jij zonder problemen en kosteloos monteurs, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €125
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €860
Elektrische waterontharderBegint bij €960
Zouttabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenBegint bij €105 p/jaar
InstallatieC.a. €170
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Sterksel?
De hardheid in Sterksel schatten we op 8.23 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Brabant is om en nabij de 7.58 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwaardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor structureel lagere energiekosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij merken op dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een fijne douchebeurt, fris kraanwater, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd door de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De uitwerking van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Sterksel.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, lekker water uit de kraan, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie