Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Heeze

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droog haar na het douchen? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 8.23 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het kopen van de beste waterontharder in Heeze leidt tot kalkvrij water in de woning. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Hier bekijk je waardevolle info over diverse types waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 8.23 dH in Heeze.
 • Dit kan leiden tot issues zoals eczeem klachten en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €250 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid HeezeHoe werkt zo’n systeem?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteHeeze-Leende
Postcode5591
Gem. Gasverbruik M31750 M3
Gem. Stroomverbruik kWh34700 kWh
Gem. Waterhardheid8.23 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Heeze

Heb jij genoeg van slecht functionerende apparaten en/of te veel schoonmaken? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Heeze-Leende zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Heeze hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Heeze?

Waarschijnlijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Heeze. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor fris kraanwater en geen glascorrosie en/of witte aanslag. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Heeze zit met een waterhardheid van 8.23. Dit staat voor matig hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn lager stroom- en gasverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Noemenswaardig: dit type water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Heeze

De waterhardheid van het leidingwater in Heeze is ongeveer 8.23 dH. Dit betekent dat het water matig hard water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 8.23 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 23,44 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-heeze-5591

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 400 Boost
 • Delta Simplex compact
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Watercompany Softflow 15
 • Lubron Easysoft 1100 SXT2

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Honeywell) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Heeze voer je de dH waarde terug van 8.23 naar een Dh onder de 3. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Eens in de zoveel tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes moeten worden schoongemaakt door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We bieden twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €890.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en hogere onderhoudskosten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1000.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het belangrijkste voordeel van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Heeze.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Ze zijn er al vanaf €110 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1700 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en het vermogen. Buiten deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Afsluitend heb je zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De kosten van ontkalkers beginnen vanaf ongeveer €830, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1800 incl. installatie. In de onderstaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterontharder in Heeze.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en vandaag nog merken, type systemen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Waterontharder (mechanisch)Rond de €850
Waterontharder (elektrisch)Begint bij €1080
Onthardingstabletten€17,50 per 25 kilo
OnderhoudskostenCirca €135 per jaar
PlaatsingskostenRond de €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Heeze?
De hardheid van het kraanwater in Heeze is circa 8.23 dH. De waarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere warmteoverdracht en bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van iedere euro die je investeert verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Je kunt denken aan een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit is mogelijk doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het filter schoongespoeld aan de hand van de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van dit soort modellen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Het regelmatig schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Heeze.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: lagere stookkosten, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie