Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Heer Hendrikskinderen

Heb je last van kalkaanslag, strepen op de ramen, water met een vreemde smaak of een irriterende huid? Dit heeft vaak te maken met de hardheid van het water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in s-Heer Hendrikskinderen heeft als effect kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je handige info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH in s-Heer Hendrikskinderen.
 • Dit kan leiden tot bijvoorbeeld een droge huid en apparaten die niet efficiënt werken.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, verminderde eczeem klachtenen minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €335 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid s-Heer HendrikskinderenWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26100 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

De voordelen van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lagere energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Goed voor het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalk op de lak van de auto.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen s-Heer Hendrikskinderen

Zit jij thuis ook met huidirritaties en hoog shampoo/zeepverbruik? Veel huishoudens kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, besparen op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en kalkvrije leidingen. In de gemeente Goes opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in s-Heer Hendrikskinderen hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Goede waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenApparatuur zoals waterkokers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis lekkerder, frisser en smaakvoller.
Minder schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in s-Heer Hendrikskinderen?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in s-Heer Hendrikskinderen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • s-Heer Hendrikskinderen kent een waterhardheid van 6.38. Definitie: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Bijv. apparatuur gaat langer mee, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Opmerking: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in s-Heer Hendrikskinderen

De waterhardheid van het leidingwater in s-Heer Hendrikskinderen bedraagt ongeveer 6.38 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-s-heer-hendrikskinderen-4472

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico 2050C
 • Delta Tibera
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Grunbeck Weichwassermeister GSX5

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Het gros van de waterontharders (van merken als Kenmore) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in s-Heer Hendrikskinderen minimaliseer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, hoe hard het water is en het soort ontharder (klein of groot). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee installaties: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: er vinden onnodige spoelingen plaats, relatief inefficiënt en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Dit systeem is beschikbaar vanaf €970.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. De minpunten zijn: de tarieven, het kost stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als het regeneratieproces bezig is.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieprocesgeen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in s-Heer Hendrikskinderen.

Een woning zonder kalkaanslag?

Vraag contactgegevens aan voor experts voor montage.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. De prijzen starten vanaf €140 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1825 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het model, het type ontharder en de doorstroomsnelheid. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontharders starten vanaf €650 (montage niet inbegrepen). Een goed apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1625 en €1825 inclusief plaatsing. In onderstaande schema achterhaal je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in s-Heer Hendrikskinderen.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige kosten bij de beste installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk supersnel installateurs, type ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €760
Waterontharder (elektronisch)V.a €1210
Zout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudstarievenBegint bij €80 per jaar
PlaatsingskostenCirca €180
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in s-Heer Hendrikskinderen?
De hardheid van het water in s-Heer Hendrikskinderen schatten we op 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland ligt op 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. Je kunt denken aan verminderde eczeem klachten, betere smaak van water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om water kalkvrij te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Installaties met een vat voor ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in s-Heer Hendrikskinderen.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie