Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder s-Heer Arendskerke

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, een witte aanslag op het glaswerk, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.38 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in s-Heer Arendskerke leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina lees je belangrijke info over de waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in s-Heer Arendskerke.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals veel schoonmaken en hoger gasverbruik.
 • Zo’n waterontharder verzacht het water.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Bespaar tot wel €285 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid s-Heer ArendskerkeHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4458
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26100 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Besparing op de energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Glascorrosie.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen s-Heer Arendskerke

Ben jij ook klaar met een droge huid of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Meer en meer huizenbezitters nemen een slimme waterontharder. Zo’n installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, minder huidproblemen en huidirritaties en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Goes zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in s-Heer Arendskerke heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een regionale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De voornaamste pluspunten vatten we samen in de onderstaande tabel. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste waterverzachter.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals vaatwassers hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in s-Heer Arendskerke?

Mogelijkerwijs bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in s-Heer Arendskerke. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • s-Heer Arendskerke heeft een geschatte waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Het reduceren van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere energiekosten, een glanzende vaat en geen strepen meer op glas en lak.
 • Belangrijk: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in s-Heer Arendskerke

De waterhardheid van het drinkwater in s-Heer Arendskerke is om en nabij de 6.38 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-s-heer-arendskerke-4458

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Veel gekozen merken

 • Judo MultiSoft 2P
 • Waterluxe Combi 25
 • General electric GE-45HF
 • Bayard Ecosoft 10
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost

Hoe werkt een waterverzachter?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterverzachter in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De moderne waterontharders (van merken zoals North Star) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in s-Heer Arendskerke reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een Dh onder de 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de capaciteit (type huishouden). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na verloop van tijd geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: een hoger zoutverbruik, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de hogere aanschafprijs, het gebruikt een beetje stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs komt uit rond de €390,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van de 2e cilinder is dat je ook water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in s-Heer Arendskerke.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De uiteindelijke kosten van een ontharder variëren nogal. Dit begint vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot wel €1750 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de doorstroomsnelheid. Naast deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van waterontkalkers starten bij €780, excl. installatie. Een slim apparaat kost gemiddeld tussen de €1600 en €2100 inclusief inregelen. In de tabel hieronder bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in s-Heer Arendskerke.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Kies dan nu voor onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe en zonder kosten modellen, verschillende installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €80
Waterontharder (mechanisch)Circa €890
Waterontharder (elektronisch)Circa €990
Tabletten€25 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €140 per 12 maanden
MontagekostenVanaf €270
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in s-Heer Arendskerke?
De hardheid van het leidingwater in s-Heer Arendskerke ligt op 6.38 dH. Het gemiddelde in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk moleculen uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en zorgt voor onder andere lagere energierekening en textiel slijt minder snel.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. Bijvoorbeeld een minder droge huid, lekkerdere koffie en thee, een zijdezachte was en minder poets- en boenwerk. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan de kunstharskorrels. In een additionele cilinder worden de harskorrels schoongespoeld door gebruik te maken van een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. Het effect van magnetische producten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone machine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in s-Heer Arendskerke.

Wat zijn de voordelen van een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: verlaging van de maandlasten voor energie, een lekkere watersmaak, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie