Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wilhelminadorp

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of een droge huid? Waarschijnlijk komt dat door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.38 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Wilhelminadorp resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het is een duurzame investering. Via onze adviseurs lees je belangrijke info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 6.38 dH in Wilhelminadorp.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals kalkstrepen op glas en lak en slecht functionerende HR-ketel.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Dit resulteert in apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €250 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid WilhelminadorpTechnische uitleg werkingWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4475
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26100 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Wilhelminadorp

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht functionerende apparaten of water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de woningeigenaren plaatsen een professionele waterontharder. Een dergelijk systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, lekkerdere koffie en thee en apparatuur die langer meegaat. In de omgeving van de gemeente Goes kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterontharder in Wilhelminadorp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Duurzame waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kopje thee, koffie of een glaasje water is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld vaatwassers. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Wilhelminadorp?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wilhelminadorp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water leidt tot apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Wilhelminadorp heeft een gemeten waterhardheid van 6.38. Dat betekent matig zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere warmteoverdracht, fris kraanwater en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Opmerking: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Wilhelminadorp

De waterhardheid van het drinkwater in Wilhelminadorp bedraagt circa 6.38 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-wilhelminadorp-4475

Interessante installaties

 • Kinetico Ergo 9
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Mooiwater Mini+
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Atag Descale 20

Hoe werkt een waterverzachter eigenlijk?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? Het gros van de waterontharders (van merken als BWT) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van een waterontkalker in Wilhelminadorp verlaag je de dH waarde van 6.38 naar een zachte 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars zijn kracht verliezen. Gemiddeld eens per 7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische of elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, 0 energieverbruik en lagere onderhoudskosten. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een inefficiënte werking en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €800.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Wilhelminadorp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met experts voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Van €105 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1950 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze eerste kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €680 (zonder installatiewerk). Een uitgebalanceerd systeem kost gemiddeld tussen de €1600 en €1950 incl. installatie. In het volgende schema check je de actuele kosten van een waterontharder in Wilhelminadorp.

Weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Klik dan door naar onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en gratis installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €860
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1070
Zouttabletten€30 voor 50 kg
OnderhoudskostenRond de €155 per jaar
MontageBegint bij €275
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Wilhelminadorp?
De hardheid van het leidingwater in Wilhelminadorp ligt rond de 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland ligt rond de 6.38 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals kleding die langer mooi blijft en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere geen droge huid na het douchen, fris kraanwater, zachter wasgoed en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door middel van de regeneratie functie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dit soort modellen is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde installatie is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Dit kun je eventueel uitbesteden door dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Wilhelminadorp.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie