Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Wolphaartsdijk

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalkstrepen op glas en lak, koffie of thee dat bitter smaakt of geïrriteerde huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.38 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Wolphaartsdijk heeft als effect schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je belangrijke informatie over de waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.38 dH in Wolphaartsdijk.
 • Hierdoor ontstaan bijvoorbeeld koffie thee dat bitter smaakt en verwarmingselementen die isoleren.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, fris kraanwater en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €325 per jaar.

Snel naar: Tips bij een waterontharder kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid WolphaartsdijkHoe gaat het in z’n werk?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4470
Gem. Gasverbruik M31210 M3
Gem. Stroomverbruik kWh26100 kWh
Gem. Waterhardheid6.38 dH

Het effect van zacht water

 • Zacht en smaakvol water.
 • Efficiëntere verwarming.
 • Lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Aanslag op servies.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Wolphaartsdijk

Wil je definitief afrekenen met een irriterende huid of glascorrosie? Een toenemende groep huishoudens installeren een innovatieve waterontharder. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, textiel slijt minder snel en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Goes werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Wolphaartsdijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een concurrerende offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame waterverzachter.

PositiefBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Wolphaartsdijk?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Wolphaartsdijk. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel een zachte huid na bad of douche en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar hoe groot is de noodzaak? Aangaande deze vraag moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Wolphaartsdijk ontvangt een waterhardheid van 6.38. Dit staat voor matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, minder last van een droge huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Wolphaartsdijk

De waterhardheid van het leidingwater in Wolphaartsdijk is om en nabij de 6.38 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.38 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 18,17 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-wolphaartsdijk-4470

Populaire merken en modellen

 • Kinetico 2020C HE
 • Waterluxe Combi 12
 • BWT AQA smart
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Erie Maxima Eco20

Technische uitleg werking waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Wolphaartsdijk reduceer je de dH waarde van 6.38 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Elke 5/6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden twee installaties: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, gebruikt geen stroom en minder onderhoud nodig. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Beschikbaar vanaf €840.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. De belangrijkste voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt als het watergebruik hoog is.
 • Een dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Wolphaartsdijk.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan experts voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Van €60 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1825 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de inhoud van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs werken met een speciale korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van ontkalkers starten bij €700, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1225 en €1725 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Wolphaartsdijk.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en snel installatiebedrijven, verschillende opstellingen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €85
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektronische waterontharderBegint bij €900
Reinigingszout€40 voor 75 kg
OnderhoudVanaf €130 (jaarbasis)
InstallatiekostenRond de €260
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Wolphaartsdijk?
De hardheid in Wolphaartsdijk is grofweg 6.38 dH. De meting in de provincie Zeeland is plus minus 6.38 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat resulteert in aangenaam zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: lager energieverbruik en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij merken op dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Bijv. prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium delen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door zout. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze theorie is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Veel kopers besluiten om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Wolphaartsdijk.

Welke voordelen kent een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie