Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Attenrode

Heb je in huis last van kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 19,60 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterverzachter in Attenrode leidt tot kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het is een duurzame investering. Hier check je praktische info aangaande waterontharders: wat is het, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Attenrode.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als kalk op de lak van de auto en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: structureel lagere energiekosten, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Start met vergelijken en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €335 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid AttenrodeHoe gaat het in z’n werk?InvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode3384
Gem. Gasverbruik M31.575 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3700 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Eindeloos schoonmaken.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Attenrode

Heb je in huis last van apparaten die slecht werken en/of wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer Belgen nemen een professionele waterontkalker. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een langere levensduur van huishoudelijke apparaten. In de omgeving van de gemeente Glabbeek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Een vakman vinden voor een waterverzachter installeren in Attenrode hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Bekijk daarnaast ook informatie over: Ontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenApparatuur zoals HR-ketels zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of een glas water uit de kraan heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Attenrode?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Attenrode. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water biedt ren glanzende vaat en geen kalkaanslag op douchewand en tegels. Maar heb ik het wel echt nodig? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Attenrode heeft een gemeten waterhardheid van 19,60. Samengevat: Erg hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is voor iedereen weer anders.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit type water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Attenrode

De waterhardheid van het drinkwater in Attenrode is 19,60 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-attenrode-3384

Bekende modellen en merken

 • Lubron Easysoft 1700 Classic
 • Euro Twin 25
 • Delta Onega
 • Atag Descale 20
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 25

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Siata) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Attenrode reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik hangt af van het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na verloop van tijd zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen 2 machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De voordelen zijn een interessant tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Er zijn ook negatieve aspecten: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €925.

Bij een elektrische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een zeer efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Attenrode.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €170 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Naast deze initiële kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €770 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €2000 incl. installatie. In het overzicht hieronder check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Attenrode.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen supersnel experts, soorten waterverzachters en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €150
Mechanische waterontharderBegint bij €690
Elektronische waterontharderC.a. €1140
Reinigingszout€45 per 100 kg
OnderhoudskostenBegint bij €155 per jaar
PlaatsingskostenVanaf €260
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterverzachter in Attenrode?
De waterhardheid in Attenrode is grofweg 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: structureel lagere energiekosten en minder poetsen en boenen.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Denk aan een minder droge huid, smaakvol water, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt de hars weer opgeladen via een speciaal regeneratie moment. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Modellen met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een goede reiniging is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Attenrode.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een lekkere watersmaak, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie