Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bunsbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, strepen op je ruiten, vies water of een irriterende huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het gebruik van de beste waterverzachter in Bunsbeek heeft als doel water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina check je handige informatie alle mogelijke waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Bunsbeek.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als strepen op de ramen en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor een beter presterende CV-ketel, water met een lekkere smaak en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €245 per 12 maanden.

Thema’s: Een waterverzachter kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid BunsbeekHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode3380
Gem. Gasverbruik M31.565 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Lager energieverbruik.
 • Ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een erg droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bunsbeek

Wil jij ook af van verstopte leidingen en/of wit uitslaande wanden en tegels? Flink wat mensen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, geen strepen meer op glas en lak, water met een lekkere smaak en maandelijks besparen op de energiekosten. In de gemeente Glabbeek zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Bunsbeek was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest prominente voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterontkalker informatie.

VoordeelUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Lekkerder waterEen kop koffie, thee en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenEen lekker zachte huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bunsbeek?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Bunsbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en geen kalkaanslag in de badkamer. Maar is het echt noodzakelijk? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Bunsbeek heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. lagere energiekosten, een glanzende vaat en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Niet vergeten: water met deze hardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bunsbeek

De waterhardheid van het water in Bunsbeek is 19,60 dH. Men zegt dan ook wel dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bunsbeek-3380

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Lubron Easysoft 1100 Classic
 • Euro Twin 14
 • Delta Morava
 • Atag Descale 10
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 14

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Bayard) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bunsbeek reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het resterende kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de werkingskracht van de hars verminderen. Elke 5/6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Op een bepaald moment zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We bieden twee types: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Te bestellen vanaf c.a. €800.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €440,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van meerdere cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Bunsbeek.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €130 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1750 voor een 2-cilinder systeem. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. In aanvulling op deze eenmalige kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De investeringen in waterontharders lopen op vanaf €820, zonder installeren. Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1200 en €2025 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Bunsbeek.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Via die service kan jij gemakkelijk en snel experts, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €90
Waterontharder (mechanisch)Circa €820
Elektrische waterontharderRond de €990
Zout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €135 per jaar
MontageV.a €175
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Bunsbeek?
De waterhardheid in Bunsbeek ligt op 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is circa 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van iedere euro die je investeert krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, lekkerdere koffie en thee, extra schoon servies en minder schrobben en poetsen. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. Deze calcium en magnesium onderdelen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen door gebruik te maken van een speciaal regeneratie moment. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De doeltreffendheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Apparaten met een vat voor ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces vul je ieder kwartaal bij met zout. Een goede reiniging is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bunsbeek.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van eczeem, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, zijdezachte kleding, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie