Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kapellen

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterverzachter in Kapellen resulteert in water waar amper kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je uitgebreide info over de waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Kapellen.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als minder lekker water en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • De resultaten daarvan zijn een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en kies voor meer wooncomfort. Het kan veel opleveren, tot wel €285 op jaarbasis.

Onderwerpen: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid KapellenHoe functioneert zo’n installatie?KostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteGlabbeek
Postcode3381
Gem. Gasverbruik M31.570 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Kapellen

Zit jij in de woning ook met situaties als een erg droge huid en onnodig veel schoonmaken? Steeds meer Belgen installeren een professionele waterontkalker. Zo’n installatie filtert kalk uit kraanwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkere watersmaak en besparen op de energiekosten. In de buurt van de gemeente Glabbeek vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kapellen hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Tevens relevant: Ontharder informatie.

PositiefBeschrijving
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of glas kraanwater is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor de huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Kapellen?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Kapellen. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water heeft als voordeel een lager energieverbruik en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Hoeveel ga ik er van merken? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Kapellen heeft een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, betere smaak van water en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed om te weten: deze hardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kapellen

De waterhardheid van het drinkwater in Kapellen ligt op ong. 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-kapellen-3381

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Lubron Easysoft 1100 SXT2
 • Euro Twin 20
 • Delta Mosela
 • Atag Descale 15
 • Wateronthardershop Euro Combi Elegant 20

Zo werkt een waterontkalker

De basis is eenvoudig: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Durlem) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kapellen voer je de dH waarde terug van 19,60 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het resterende kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Na een periode zal de hars verzadigd raken. Elke week gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door grootte van het huishouden, de waterhardheid en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Speciale harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
We onderscheiden 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een interessante prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €950.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en inzicht in statistieken. Er zijn ook negatieve aspecten: de installatiekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1100.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is circa €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het belangrijkste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • In het geval van ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Ideaal voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Kapellen.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterontkalker variëren nogal. Van €160 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €2025 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van waterverzachters lopen op vanaf €740, exclusief installatiekosten. Een luxe apparaat heeft een prijskaartje tussen de €1125 en €1975 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Kapellen.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Open onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij regionale installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel vakmannen, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €55
Mechanische waterontharderCirca €890
Elektronische waterontharderCirca €1170
Zouttabletten€50 voor 100 kilo
OnderhoudskostenBegint bij €100 per beurt
PlaatsingV.a €210
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Kapellen?
De hardheid van het leidingwater in Kapellen schatten we op 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een slim ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals heerlijk zachte kleding en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere een fijne douchebeurt, een lekkere watersmaak, een zijdezachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Voor kalkvrij water zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. De magnesium en calcium bouwstenen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van magnetische producten is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een gereinigde machine is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Kapellen.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: een besparing op de energierekening, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie