Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Limmen

Heb je in huis last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, slecht werkende huishoudelijke apparaten of geïrriteerde huid? Dit heeft wellicht te maken met de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. De beste waterontharder in Limmen leidt tot water waar amper kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina check je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Limmen.
 • Mogelijk heb jij last van bijvoorbeeld droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dit resulteert in een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, water met een lekkere smaak en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €210 op jaarbasis.

Klik door naar: Tips bij een waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid LimmenHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1906
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Het effect van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energierekening.
 • Minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Strepen op de ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Limmen

Heb jij genoeg van een te hoge stroomrekening en/of apparatuur dat te snel stuk gaat? Flink wat huizenbezitters kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijke installatie filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, Geen glascorrosie of witte aanslag, heerlijk zachte kleding en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de buurt van de gemeente Castricum opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Limmen gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Bekijk daarnaast ook informatie over: Professionele waterontharder.

VoordeelUitleg
DuurzaamJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals Quookers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan is veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Fijn en zacht voor elke huidGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. De warmteoverdracht is minder effectief en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Limmen?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Limmen. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel apparatuur die langer meegaat en betekend het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Limmen heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Samengevat: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verkleinen is goed voor mens en milieu.
 • Onder andere lagere stookkosten, zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Limmen

De waterhardheid van het leidingwater in Limmen is om en nabij de 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-limmen-1906

Installateurs in de regio

Interessante installaties

 • Fegon AquaStar 800 SHE
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Hattem BLU B65
 • Kinetico Kube 6
 • Boshuis Duolux plus 200

Hoe werkt een waterverzachter precies?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Van Marcke) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zo wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Limmen verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit procentuele aantal kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars zijn kracht verliezen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door het waterverbruik, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
We bieden twee installaties: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Te bestellen vanaf c.a. €770.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de montagekosten, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1225.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het voordeel van twee cilinders is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder is echt geen noodzaak, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Limmen.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Ontvang contactgegevens van product-specialisten voor een demo.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €165 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van deze systemen lopen op vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1475 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Limmen.

Weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze online offerteservice en vraag prijzen op bij toonaangevende installateurs. Zo kan men gemakkelijk en kosteloos monteurs, type systemen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €950
Reinigingszout€27,50 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Rond de €85 op jaarbasis
InstallatieRond de €230
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Limmen?
De waterhardheid in Limmen is grofweg 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland ligt rond de 6.24 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een geavanceerd ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als lager stroom- en gasverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij vinden dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. O.a. een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld aan de hand van regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De effectiviteit van dergelijke systemen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Modellen met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie is noodzakelijk om de kwaliteit van het water te waarborgen. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Limmen.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Neem nou aspecten als: lager stroom- en gasverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, zachter wasgoed, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie