Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder de Woude

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of een droge huid? Vaak ontstaan deze problemen door aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het gebruik van de beste waterontharder in de Woude leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze website vind je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 6.00 dH in de Woude.
 • Hierdoor ontstaan onder andere kalkstrepen op glas en lak en dichtslibbende waterleidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • De voordelen: verlaging van de maandlasten voor energie, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €215 per jaar.

Direct naar: Tips bij een waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid de WoudeHoe functioneert zo’n installatie?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1489
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Geïrriteerde huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen de Woude

Heb jij genoeg van een droge huid of koffie of thee dat bitter smaakt? Steeds meer Hollanders en Belgen kiezen een slimme waterontharder. Een dergelijk systeem filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, geen strepen meer op glas en lak, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een verlaging van de energielasten. In de gemeente Castricum zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in de Woude hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Vul je contactgegevens in (mail en telefoonnummer).
 5. Een lokale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Waterontkalker informatie.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Kalkvrij water smaakt beterThee, koffie, limonade en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld koffiezetapparaten. De warmteoverdracht is minder effectief en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in de Woude?

Vermoedelijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in de Woude. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor smaakvol water en textiel dat langer mee gaat. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • de Woude kent een waterhardheid van 6.00. Dit staat voor matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • O.a. lager stroom- en gasverbruik, betere smaak van water en minder poetsen en boenen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in de Woude

De waterhardheid van het drinkwater in de Woude is ongeveer 6.00 Duitse graden. Dit betekent dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-de-woude-1489

Bekijk specialisten in deze regio’s

Populaire merken en modellen

 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • BWT AQA smart
 • Culligan Medallist 910
 • Hydrotense StandAlone 12L
 • Rainsoft EC4 CAB 60SSV

Zo werkt een waterverzachter

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op die manier verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in de Woude reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt ligt aan zaken als het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische en mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessante prijs, gebruikt geen stroom en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, een matige efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €810.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Nadelen: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1150.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: enkel- of dubbel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €370,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het positieve effect van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Als je kiest voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Producten met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een stukje comfort voor wat grotere huishoudens.
 • 2 cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in de Woude.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Ze zijn er al vanaf €90 voor magnetische ontharders tot meer dan €1425 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Buiten deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van deze systemen beginnen bij €650 (zonder installatiewerk). Een installatie met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2125 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder bekijk je de geraamde kosten van een waterontharder in de Woude.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Via die service kan jij zonder gedoe supersnel installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €50
Waterontharder (mechanisch)C.a. €760
Elektronische waterontharderBegint bij €930
Reinigingszout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudscontractBegint bij €110 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €230
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in de Woude?
De hardheid van het leidingwater in de Woude is doorgaans 6.00 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het comfort. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld aan de hand van zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigd apparaat is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in de Woude.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere energiekosten, fris kraanwater, minder zeep en wasmiddel nodig, de huid voelt zachter aan, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie