Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Akersloot

Ben jij ook klaar met kalkaanslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of koffie of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het installeren van de beste waterontharder in Akersloot zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Via onze adviseurs verzamel je nuttige informatie aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH in Akersloot.
 • Dit kan leiden tot problemen als slecht werkende huishoudelijke apparaten en dichtgeslibde leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken een kies voor duurzaam gemak. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €320 op jaarbasis.

Direct naar: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid AkerslootZo werkt een waterontharderBegroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteCastricum
Postcode1921
Gem. Gasverbruik M31490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh27700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energierekening.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Nadelen van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Akersloot

Heb je last van een erg droge huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer huishoudens nemen een professionele waterontharder. Een dergelijk product onttrekt calcium en magnesium aan het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op bestek en servies, besparen op schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en een gunstig energieverbruik. In de gemeente Castricum vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Akersloot wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur verstuurt je binnen enkele dagen een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding waterontharder.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Akersloot?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Akersloot. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en zachte kleding, bedlinnen en handdoeken. Maar hoe groot is de noodzaak? Voor het antwoord daarop moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Akersloot ontvangt een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan een besparing op de energierekening, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Uit de test: deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Akersloot

De waterhardheid van het leidingwater in Akersloot is om en nabij de 6.00 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-akersloot-1921

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Boshuis Twin
 • Delta Escalda
 • Fegon AquaStar B-1000 ES
 • Halutec SensorSoft

Technische uitleg werking waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Culligan) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Akersloot reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. 4 keer per maand moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een concurrerende prijs, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Te bestellen vanaf c.a. €790.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en geavanceerde instellingen. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Enkele of dubbele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan kan je kiezen tussen een dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Meerdere cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Akersloot.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Neem contact op met professionals voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n machine?

De kosten van een waterontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €140 voor een magnetische ontharder tot ruim €1475 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De prijs hangt af van het merk, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Buiten deze eenmalige kosten heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €770 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties ligt qua kosten tussen €1500 en €2250 inclusief inregelen. In onderstaande schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Akersloot.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Ga aan de slag met onze vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij professionele installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct merken, soorten installaties en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €65
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €690
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1210
Reinigingszout€27,50 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €130 (jaarbasis)
InstallatieCirca €230
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Akersloot?
De waterhardheid in Akersloot is om en nabij de 6.00 dH. Dit cijfer in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen verlaging van de maandlasten voor energie en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Installateurs zeggen dan ook dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een zijdezachte was en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dat is haalbaar doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats a.d.h.v. een speciaal regeneratie moment. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met speciale ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Akersloot.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Zoals o.a. gunstig energieverbruik, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie