Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Hall

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, glascorrosie, vies water of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 5.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Hall leidt tot kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Via onze adviseurs check je waardevolle info over verschillende soorten waterverzachters: wat is het precies, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.80 dH in Hall.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als koffie thee dat bitter smaakt en verstopte leidingen.
 • Brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Pluspunten: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvol water en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Laat een systeem plaatsen en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid HallHoe werkt het?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6964
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Smaakvol water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Hall

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en strepen op de ramen? Een toenemende groep mensen plaatsen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, textiel slijt minder snel en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Brummen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterontharder installeren in Hall hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Lees ook verder over: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakEen kop koffie, thee en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Hall?

Misschien bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Hall. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water heeft als voordeel een besparing op gas- en stroomverbruik en geen strepen meer op glas en lak. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Hall zit met een waterhardheid van 5.80. Dit houdt in zacht water.
 • Het gevolg van deze score is per persoon weer anders.
 • Een lagere waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Bijvoorbeeld efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Belangrijk: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Hall

De waterhardheid van het leidingwater in Hall bedraagt ongeveer 5.80 dH. Dit wil zeggen dat het water zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-hall-6964

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Bekende modellen en merken

 • BWC Omega XSE de Luxe 350
 • Atag Descale 30
 • Euro Combi compact 10
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Wateronthardershop Eruo Twin 20

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De moderne waterontharders (van merken zoals Durlem) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Hall verlaag je de dH waarde van 5.80 naar een zachte 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. 4 keer per maand gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Het gemak zit ‘m in een voordelige prijs, het gebruikt geen energie en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €800.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in statistieken. Natuurlijk zijn er nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil is circa €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • 2 cilinders werkt dus niet beter of schoner, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Hall.

Jouw hele huis kalkvrij?

Neem contact op met professionals voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €160 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De kosten hangen af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eerste kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in waterontharders zijn zo’n €840 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie zit ergens tussen de €1225 en €1950 inclusief inregelen. In de onderstaande tabel bekijk je de actuele kosten van een waterontharder in Hall.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar de offerte vergelijker en vraag vrijblijvend offertes aan bij regionale installateurs. Zo kan men eenvoudig en zonder kosten monteurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Mechanische waterontharderBegint bij €700
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €940
Reinigingszout€15 voor 25 kilo
OnderhoudV.a €130 per jaar
MontageCirca €200
Overzicht met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Hall?
De waterhardheid in Hall is grofweg 5.80 dH. Het gemiddelde in de provincie Gelderland schatten we op 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als een zachte huid na bad of douche en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid en droog haar, betere smaak van water, blinkende glazen en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit regelt men doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze hars. In de 2e cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. de regeneratie functie. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Hall.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en fris water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie