Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Tonden

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of huidirritaties? Dit heeft vaak te maken met hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterontharder in Tonden resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze pagina vind je uitgebreide info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Een waterhardheid van 5.80 dH in Tonden.
 • Dit kan leiden tot problemen als apparaten die slecht werken en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Vraag een offerte aan en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €220 per 12 maanden.

Lees verder over: Waterontharder kooptipsWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid TondenHoe werkt zo’n systeem?Geschatte kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6975
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Heerlijk zachte kleding.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Tonden

Heb jij genoeg van rendementsverlies van verwarming en water uit de kraan met een vreemd smaakje? Een groot deel van de huishoudens nemen een elektrische waterontharder. Zo’n systeem is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Brummen zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Tonden hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat je CV-ketel zuiniger werkt.
Langere levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals koffiezetapparaten zullen geen kalkaanslag meer hebben. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Tabel met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Tonden?

Mogelijkerwijs wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Tonden. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en textiel dat langer mee gaat. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Tonden heeft een geschatte waterhardheid van 5.80. Definitie: zacht water.
 • Het gevolg van deze score is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Bijv. een besparing op de energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Tonden

De waterhardheid van het drinkwater in Tonden is 5.80 Duitse graden. Dit houdt in dat het water zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-tonden-6975

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • BWC Omega XSE de Luxe 550
 • BWT AQA life
 • Euro Combi compact 14
 • Remon Waterontharders Kama
 • Watertotaal Euro Twin 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterverzachter zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Aquacell) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Op deze wijze vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Tonden minimaliseer je de dH waarde van 5.80 naar een Dh van ongeveer 3. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de werkingskracht van de hars verminderen. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. De harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Belangrijke pluspunten zijn een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. Natuurlijk zijn er nadelen: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Deze installaties worden al geplaatst voor €820.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en hoge kosten qua onderhoud. De prijs van zo’n systeem begint bij €1200.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterontharder? We maken onderscheid tussen een enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs is circa €440,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een stukje comfort als het watergebruik hoog is.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Tonden.

Een woning zonder kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €65 voor magnetische ontharders tot wel €1875 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Behalve deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De onkosten van waterontkalkers lopen op vanaf €690, excl. installatie. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1200 en €2150 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Tonden.

Weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met de offerte vergelijker en bekijk actuele prijzen bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis installatiebedrijven, soorten ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €60
Mechanische waterontharderBegint bij €830
Elektrische waterontharderVanaf €900
Zout€40 per 75 kg
OnderhoudskostenCirca €125 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €270
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Tonden?
De waterhardheid in Tonden is plus minus 5.80 dH. De tabelwaarde in de provincie Gelderland is doorgaans 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem filtert magnesium en calcium uit het leidingwater wat resulteert in aangenaam zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt voordelen als zijdezachte kleding en huid en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je in de eerste plaats een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en smaakvol water, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Natuurlijk ook verantwoord met het oog op duurzaamheid.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit proces kan doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars worden schoongespoeld door middel van de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het moet wel elk jaar even worden nagekeken. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een goede reiniging is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Tonden.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, kleding dat langer meegaat, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie