Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Empe

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, dichtslibbende waterleidingen of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.80 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Empe resulteert in kalkvrij water in de woning. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina verzamel je handige informatie over de waterverzachters: wat is het, waarom is het zo populair, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 5.80 dH in Empe.
 • Dit kan zorgen voor irritaties zoals eczeem klachten en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn kalkvrije leidingen, smaakvol water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €285 op jaarbasis.

Snel naar: De juiste waterontharder kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid EmpeFunctioneringWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode7399
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere stookkosten.
 • Geen strepen meer op glas en lak.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Glascorrosie.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Empe

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en/of veel schoonmaakwerk? Meer en meer Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, besparen op schoonmaakmiddelen, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Brummen kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Empe was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Voordeligste ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Apparaten gaan langer meeKostbare apparaten zoals wasdrogers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Empe?

Mogelijkerwijs zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Empe. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor zacht en smaakvol water en je kleding blijft langer mooi. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Empe ontvangt een waterhardheid van 5.80. Dat betekent zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Onder andere apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Empe

De waterhardheid van het leidingwater in Empe ligt op ong. 5.80 dH. We kunnen stellen dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-empe-7399

Bekijk installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 25
 • North Star 22UD
 • Halutec Domus DPS 600
 • Watertotaal Euro Twin 25
 • Euro Combi compact 30

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Service) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van een waterontkalker in Empe verklein je de dH waarde van 5.80 naar een fijne 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Deze hoeveelheid kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Speciale harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het afvalwater met kalk wordt naar het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, gebruikt geen stroom en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: onnodige verspilling van water en zout, een lagere efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb jij – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Empe.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van specialisten voor advies.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €165 voor ontharders die magnetisch werken tot een slordige €1900 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door of je een A- of B-merk kiest, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties starten bij €720, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1450 en €2075 inclusief installatiewerk. In onderstaande schema vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Empe.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze online offerteservice en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Zo kan men gemakkelijk en vandaag nog installateurs, verschillende installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €95
Waterontharder (mechanisch)V.a €690
Elektronische waterontharderV.a €940
Zout€40 per 75 kilo
OnderhoudstarievenV.a €150 per 12 maanden
MontageCirca €225
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder nodig in Empe?
De hardheid van het water in Empe ligt op 5.80 dH. Dit cijfer in de provincie Gelderland is plus minus 6.34 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen kleding en ander textiel gaat langer mee en je bespaart op schoonmaakmiddelen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn dan ook van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. O.a. verminderde eczeem klachten, smaakvoller water, blinkende glazen en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium bouwstenen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt de hars weer opgeladen middels het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werking van magnetische producten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel voor een goede efficiënte werking. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Empe.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, een zachte huid, stukken minder last van kalkaanslag, extra schoon servies, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie