Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Eerbeek

Wil jij ook af van kalkaanslag, glascorrosie, smerig water of droge haren na een douchebeurt? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 5.80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterontharder in Eerbeek resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je handige info alle mogelijke waterverzachters: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 5.80 dH in Eerbeek.
 • Dit kan zorgen voor onder andere minder lekker water en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, zijdezachte kleding en huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €330 per jaar.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid EerbeekFunctioneringGemiddelde kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieGelderland
GemeenteBrummen
Postcode6961
Gem. Gasverbruik M31580 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29000 kWh
Gem. Waterhardheid5.80 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Lekkere watersmaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Eerbeek

Zit jij in de woning ook met situaties als verstopte leidingen en minder lekker water uit de kraan? Een groot deel van de Nederlanders installeren een professionele waterontharder. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, fris kraanwater en een efficiëntere warmteoverdracht. In de buurt van de gemeente Brummen opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Eerbeek hoeft weinig tijd te kosten.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Professionele ontharder.

PluspuntUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJe verse koffie & thee of glas kraanwater is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Eerbeek?

Waarschijnlijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Eerbeek. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Kalkvrij water zorgt voor langere levensduur van huishoudelijke apparaten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Eerbeek heeft een geschatte waterhardheid van 5.80. Dat betekent zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, kleding die langer mooi blijft en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Opmerking: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Eerbeek

De waterhardheid van het leidingwater in Eerbeek is 5.80 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 5.80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 16,52 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-eerbeek-6961

Bekijk aanbod in omliggende plaatsen

Interessante installaties

 • Boshuis Twin
 • Century CWS 100V/UF
 • Waterluxe Duo 12
 • Watergenius Blue Line Evolution
 • Wateronthardershop Euro Combi 5 Fleck 5600SXT

Technische uitleg: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal je inmiddels bekend zijn: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Autotrol) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Eerbeek verklein je de dH waarde van 5.80 naar een gezonde 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van het waterverbruik, instellingen zoals resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische of elektrische waterontharders
We bieden 2 machines: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een aantrekkelijk tarief, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €920.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. De belangrijkste voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en een groter risico op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1125.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een deze tweede cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In de situatie met één cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieproceseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Uitstekend geschikt bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Dubbele harscilinder heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Eerbeek.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €1800 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter. Naast deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €830 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1500 en €1950 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel tref je de geschatte kosten van een waterontharder in Eerbeek.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Gebruik dan onze handige offerte-service en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en kosteloos installatiebedrijven, soorten ontharders en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderV.a €100
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1150
Onthardingstabletten€25 voor 50 kg
OnderhoudV.a €90 per 12 maanden
MontagekostenC.a. €150
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterontharder noodzakelijk in Eerbeek?
De waterhardheid in Eerbeek is om en nabij de 5.80 dH. De waarde in de provincie Gelderland bedraagt 6.34 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt kalk uit het leidingwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als bijkomende voordelen lagere energierekening en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Globaal geldt: van elke euro die je uitgeeft krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je vooral een waterontharder moet aanschaffen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Tevens is het natuurlijk milieubewust.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een fles met harsbolletjes loopt. De magnesium en calcium deeltjes worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt het systeem gereinigd d.m.v. pekelwater. Het onthardingszout is online te bestellen. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van de installatie wordt voorgeschreven zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Eventueel heb je de keuze hiervoor jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Eerbeek.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: verlaging van de maandlasten voor energie, lekkerdere koffie en thee, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie