Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Nieuwerbrug aan den Rijn

Heb je last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, slecht functionerende apparaten of huidirritaties? De kans is groot dat dit komt door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterontharder in Nieuwerbrug aan den Rijn zorgt voor water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en het is een duurzame investering. Op dit portaal lees je belangrijke info over diverse types waterverzachters: wat is het precies, hoe werkt het technisch allemaal, en verdien ik het ook terug?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Nieuwerbrug aan den Rijn.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als glascorrosie en dichtslibbende waterleidingen.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €350 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenWelke voordelen?Wat levert het echt op?Waterhardheid Nieuwerbrug aan den RijnTechnische detailsGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2415
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Lagere energierekening.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Glascorrosie.
 • Eindeloos schoonmaken.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Direct meerdere offertes van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Nieuwerbrug aan den Rijn

Wil jij ook af van een droge huid en/of bittere thee en koffie? Steeds meer Nederlanders bestellen een professionele waterontharder. Dit systeem haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, een zachte huid na bad of douche en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In de buurt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Nieuwerbrug aan den Rijn heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De positieve effecten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele waterontkalker.

PositiefUitleg
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals Quookers zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
Vermindert schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Goed voor huidziektenJe huid is aanmerkelijk zachter. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Nieuwerbrug aan den Rijn?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Nieuwerbrug aan den Rijn. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water biedt fris kraanwater en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Nieuwerbrug aan den Rijn heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Samengevat: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is nogal subjectief.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. efficiëntere warmteoverdracht, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: deze waterhardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Nieuwerbrug aan den Rijn

De waterhardheid van het water in Nieuwerbrug aan den Rijn bedraagt circa 4.98 dH. Dit houdt in dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-nieuwerbrug-aan-den-rijn-2415

Vaak geplaatste ontharders

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Waterluxe Duo 7
 • Erie Softline Eco30
 • Delta Isera
 • Kinetico Premier Compact HE

Zo werkt een waterverzachter

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterverzachter ontneemt je water van het kalk. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De meeste waterontharders (van bijv. BWT) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Nieuwerbrug aan den Rijn reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars zijn kracht verliezen. Elke week moet de hars worden schoongespoeld met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. Het zoutverbruik is afhankelijk van de totale waterconsumptie, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. De harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee soorten: Elektrische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. De belangrijkste voordelen zijn een voordelige prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €860.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De nadelen zijn: de montagekosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Enkele of dubbele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de machine aan het regenereren is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je tijdens de regeneratiecyclushelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Dubbele harscilinder werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Ook klaar met kalkaanslag?

Kom in contact met product-experts voor een demo.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit loopt van €95 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1625 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de doorstroomsnelheid. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontharders starten bij €790, excl. installatie. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1625 en €2075 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterontharder in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Meteen weten wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan onze online offerteservice en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder problemen supersnel installateurs, type systemen en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €55
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €740
Waterontharder (elektronisch)Rond de €1100
Onthardingszout€17,50 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenVanaf €135 (jaarbasis)
PlaatsingV.a €150
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Nieuwerbrug aan den Rijn?
De hardheid in Nieuwerbrug aan den Rijn ligt op 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor minder huidproblemen en huidirritaties en textiel slijt minder snel.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je overwegend een waterontharder neemt voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. O.a. een minder droge huid, meer smaak aan koffie en thee, een super zachte was en minder schrobben en poetsen. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongespoeld via geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie hoeft niet moeilijk te zijn, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Ontkalkers met speciale ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling vul je ieder kwartaal bij met zout. Een gereinigde machine is noodzakelijk voor een lange levensduur en goede werking. Je kunt er ook voor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwerbrug aan den Rijn.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: lager energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie