Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Waarder

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, strepen op je ruiten, vies water of droog haar na het douchen? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterontharder in Waarder heeft als effect kalkvrij water in huis. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterverzachters: welke systemen zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de investering?

 • Een waterhardheid van 4.98 dH in Waarder.
 • Dit kan leiden tot irritaties zoals minder lekker water en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, water met een lekkere smaak en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €275 per 12 maanden.

Onderwerpen: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid WaarderHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3466
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Waarder

Zit jij thuis ook met geïrriteerde huid en aanslag op servies? Flink wat huishoudens plaatsen een innovatieve waterontharder. Deze installatie haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de buurt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Waarder wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Mogelijk ook interessant: Waterverzachter informatie.

VoordeelBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Levensduur apparatenApparatuur zoals Quookers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Waarder?

Mogelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Waarder. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel kalkvrije leidingen en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Daarvoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Waarder heeft een geschatte waterhardheid van 4.98. Dat betekent vrij zacht water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. maandelijks lagere energielasten, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: water met deze hardheid (dH) is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Waarder

De waterhardheid van het water in Waarder bedraagt ongeveer 4.98 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-waarder-3466

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak gekozen modellen

 • AEG 26 L
 • Atlantis AT210
 • Boshuis iQualQ Duo 150
 • Waterluxe Combi 25
 • BWC Omega ET VIP de luxe 400

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

Het zal onderhand duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Whirlpool) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. D.m.v. dit scheikundige proces ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Waarder reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een gezonde 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Het kalk dat achterblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per 5 of 6 dagen worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Na een tijd raken raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1025.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor ontkalkers met maar één cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Waarder.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De investering van een waterontharder lopen zeer uiteen. Van €160 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €2325 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, 1 of 2 cilinders en de capaciteit van het systeem. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Enkele waterontharder installateurs geven een eenmalige korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €720 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1300 en €2125 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Waarder.

Benieuwd naar de kosten om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij de beste installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en vandaag nog vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €100
Mechanische waterontharderC.a. €690
Waterontharder (elektrisch)V.a €1150
Reinigingszout€40 per 75 kg
OnderhoudRond de €95 per 12 maanden
InstallatiekostenV.a €270
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterontharder in Waarder?
De hardheid van het water in Waarder bedraagt 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is ongeveer 5.02 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een speciaal ontkalkingssysteem neemt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke euro die je uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan een fijne douchebeurt, smaakvoller water, zijdezachte kleding en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zet het systeem de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Dit proces kan doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de 2e cilinder wordt het hars schoongespoeld a.d.h.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van dit soort modellen wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Machines met eigen ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Waarder.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. Zoals o.a. lagere energierekening, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, het is goed voor de huid/haar, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie