Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Reeuwijk

Heb je last van kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het installeren van de beste waterontharder in Reeuwijk zorgt voor schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op deze website bekijk je belangrijke info met betrekking tot waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Reeuwijk.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals veel schoonmaken en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De voordelen: gunstig energieverbruik, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en ondervind zelf de voordelen. Profiteer van besparingen tot c.a. €200 op jaarbasis.

Lees verder over: In 5 stappen een waterontharder kopenWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid ReeuwijkZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2811
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lagere energierekening.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Reeuwijk

Ben jij ook klaar met dichtgeslibde leidingen en/of water met een vreemde smaak? Flink wat Nederlanders kiezen een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag in de badkamer, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, lekkerdere koffie en thee en een lagere energierekening. In de buurt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een specialist vinden om jouw waterontharder te installeren in Reeuwijk was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. De installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De voornaamste pluspunten vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. Je stoot minder CO2 uit omdat apparaten zuiniger werken.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals HR-ketels zijn door het zachte water vrij van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Gunstigere energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Reeuwijk?

Mogelijk overweeg jij het laten installeren van een waterverzachter in Reeuwijk. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water biedt lekkerdere koffie en thee en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Voor dit advies is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Reeuwijk heeft een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid (dH) is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Reeuwijk

De waterhardheid van het water in Reeuwijk bedraagt ongeveer 4.98 dH. Dit wil zeggen dat het water vrij zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-reeuwijk-2811

Bekijk installateurs in de regio

Veel gekozen merken

 • North Star 17ED
 • Ecowater ESM18 CE+
 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 20
 • Ecowater ESM25 CE+

Zo werkt een waterverzachter

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter haalt kalk uit het water. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterontharders (van bijv. Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Reeuwijk minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars verzadigd raken. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. het aantal m3 water dat je verbruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er bestaan twee soorten: Mechanische & elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regenereren gaat op gezette tijden. Een vaak gekozen systeem vanwege een schappelijke tarief, staat los van het stroomnet en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: het systeem spoelt soms onnodig, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Het gemak zit ‘m in: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan moet je een keuze maken uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het pluspunt van twee cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitermate handzaam voor wat grotere huishoudens.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Reeuwijk.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met product-specialisten voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n machine?

De totale kosten van een ontharder liggen nogal uiteen. Dit loopt van €145 voor een magnetische ontharder tot meer dan €2225 voor een innovatief elektrisch apparaat. De kosten hangen af van de fabrikant, het aantal cilinders en het aantal liter. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontkalkers starten vanaf €750, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1175 en €2025 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel bieden we de actuele kosten van een waterontharder in Reeuwijk.

Overweeg je om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en check de huidige prijzen bij regionale installateurs. Via die service kan jij eenvoudig en gratis vakmannen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderC.a. €105
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €750
Elektrische waterontharderVanaf €1190
Tabletten€27,50 per 50 kg
OnderhoudRond de €110 op jaarbasis
PlaatsingskostenVanaf €175
Rekenvoorbeeld van de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterontharder nodig in Reeuwijk?
De hardheid van het water in Reeuwijk is plus minus 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Zuid-Holland bedraagt 5.02 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem onttrekt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij vinden dat je overwegend een waterontharder neemt voor het comfort. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium bouwstenen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De uitwerking van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Regelmatig schoonmaken is nodig om de hardheid van het water laag te houden. Dit kun je eventueel uitbesteden door het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Reeuwijk.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Bijvoorbeeld: een besparing op de energierekening, betere smaak van water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie