Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bodegraven

Heb je in huis last van kalkaanslag, strepen op je ruiten, smerig water of geïrriteerde huid? De reden daarvan is vaak een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het installeren van de beste waterontharder in Bodegraven leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website vind je praktische informatie over diverse types waterverzachters: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van gemiddeld 4.98 dH in Bodegraven.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als strepen op de ramen en dichtgeslibde leidingen.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • De resultaten daarvan zijn gunstig energieverbruik, een zachte huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €260 per 12 maanden.

Lees verder over: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Heb ik het nodig?Waterhardheid BodegravenHoe functioneert zo’n installatie?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energiekosten.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Een milieuvriendelijke investering!

De effecten van te hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere thee en koffie.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Bodegraven

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid en/of wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer woningeigenaren installeren een professionele waterontharder. Deze installatie filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, smaakvol water en besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterontharder laten installeren in Bodegraven heb je binnen mun van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Milieuvriendelijke waterverzachter.

PositiefUitleg
DuurzaamJe spoelt minder zeepproducten weg. De CO2 uitstoot is lager omdatapparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan 30% langer meeDure apparatuur zoals strijkijzers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterJouw koffie, thee en het water uit de kraan is minder troebel en beter van smaak.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. heetwaterkranen. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Bodegraven?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bodegraven. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water zorgt voor fris kraanwater en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Aangaande deze vraag moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Bodegraven heeft een waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het reduceren van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Voorbeelden zijn lagere energierekening, lekkere watersmaak en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Noemenswaardig: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Bodegraven

De waterhardheid van het leidingwater in Bodegraven is om en nabij de 4.98 dH. Men zegt dan ook wel dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-bodegraven-2411

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Premier Compact HE
 • Electric GXOF27KE
 • Judo Quicksoft Duo
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Ecowater eVOLUTION 100 compact

Hoe werkt een waterverzachter?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Soft) werken op basis van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Door dat proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Bodegraven verklein je de dH waarde van 4.98 naar een Dh onder de 2.5. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een bepaald moment zal de hars zijn kracht verliezen. Eens per 5 of 6 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de capaciteit (type huishouden). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door middel van regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Elektrische & mechanische waterontharders
We bieden 2 installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: het systeem spoelt soms onnodig, relatief inefficiënt en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €790.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een slimme werking en verschillende geavanceerde instellingen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Dubbel cilinder is iets duurder: zo’n €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van twee cilinders is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Bodegraven.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €140 voor magnetische ontharders tot een slordige €2175 voor een complete elektrsiche installatie met 2 cilinders. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en het vermogen. Behalve deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Sommige waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De prijzen van deze systemen starten vanaf €820 (zonder installatiewerk). Een luxe installatie zit ergens tussen de €1100 en €1925 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel bieden we de gemiddelde kosten van een waterontharder in Bodegraven.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijker en check de huidige kosten bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos en kosteloos monteurs, soorten ontharders en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €130
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €680
Elektronische waterontharderC.a. €1210
Reinigingszout€50 per 100 kg
OnderhoudV.a €85 op jaarbasis
InstallatieCirca €220
Rekenvoorbeeld van de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Bodegraven?
De hardheid in Bodegraven is doorgaans 4.98 dH. De tabelwaarde in de provincie Zuid-Holland is grofweg 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat leidt tot zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en zorgt voor onder andere zachter wasgoed en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder moet installeren voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijv. een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, kleding dat langer meegaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt een waterontkalker precies?
Om water vrij van kalk te maken zal afgerekend moeten worden met calcium en magnesium. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen door middel van het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. Het effect van deze magneten wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet je zeker niet overslaan. Installaties met unieke ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bodegraven.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lager stroom- en gasverbruik, zacht en fris water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, geen kalkaanslag in de badkamer, kleding die langer mooi blijft, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie