Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Driebruggen

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, smerig water of huidirritaties? Dat is doorgaans toe te schrijven aan aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Driebruggen zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op dit portaal verzamel je praktische info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, hoe werkt het, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 4.98 dH in Driebruggen.
 • Dit is de oorsprong van issues zoals strepen op de ramen en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Dit resulteert in lager stroom- en gasverbruik, kleding en ander textiel gaat langer mee en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €295 per 12 maanden.

Snel naar: Waterontharder kooptipsWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid DriebruggenZo werkt een waterontharderGemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieZuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode3465
Gem. Gasverbruik M31420 M3
Gem. Stroomverbruik kWh30800 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Smaakvol water.
 • Structureel lagere energiekosten.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Zet het milieu op 1!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Kalkstrepen op glas en lak.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Driebruggen

Ben jij ook klaar met slecht werkende huishoudelijke apparaten en wit uitslaande wanden en tegels? Een groeiend aantal woningeigenaren kiezen een elektrische waterontharder. Een dergelijk systeem haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op douchekop, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager stroom- en gasverbruik. In de buurt van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Voordelig een waterontharder laten installeren in Driebruggen was nog nooit zo eenvoudig.

 1. De aanvraag begint met je postcode en huisnummer.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur stuurt jou zo snel mogelijk een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Waterontharder informatie.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Verlenging levensduur apparatenKostbare apparaten zoals boilers vertonen veel minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterEen kop koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals heetwaterkranen. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Driebruggen?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Driebruggen. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot zacht en smaakvol water en textiel dat minder snel slijt. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Hiervoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Driebruggen heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het verkleinen van de waterhardheid is goed voor mens en milieu.
 • Bijv. apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een glanzende vaat en een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Driebruggen

De waterhardheid van het leidingwater in Driebruggen bedraagt circa 4.98 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-driebruggen-3465

Vergelijk prijzen in de regio

Vaak gekozen modellen

 • AEG 22 L
 • Erie Maxima Eco11
 • Erie Maxima Eco11
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 150

Hoe haalt de waterverzachter kalk uit het water?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? De hedendaagse waterontharders (van merken zoals Siata) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Middels deze handeling zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Driebruggen reduceer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De slimme harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden 2 types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een lage prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt de resthardheid niet instellen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €880.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, het kost stroom en meer kans op defecten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1225.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil bedraagt circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Perfect voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders werkt dus hetzelfde, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Driebruggen.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €70 voor magnetische ontharders tot zo’n €2275 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en hoeveel liter het systeem aankan. Buiten deze eenmalige kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Enkele waterontharder installateurs kunnen extra korting geven als je instemt met een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €810 (zonder installatiewerk). Een slim systeem ligt qua kosten tussen €1400 en €2175 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Driebruggen.

Overweeg je om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Open onze handige offerte-service en vraag vrijblijvend offertes aan bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en direct experts, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €160
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €750
Elektrische waterontharderRond de €1190
Tabletten€15 per 25 kg
OnderhoudC.a. €135 per beurt
MontageVanaf €220
Rekenvoorbeeld met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Driebruggen?
De waterhardheid in Driebruggen bedraagt 4.98 dH. Dit cijfer in de provincie Zuid-Holland ligt op 5.02 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als heerlijk zachte kleding en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Wij zijn dan ook van mening dat je bovenal een waterontharder moet installeren voor het comfort. Zoals geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium bestanddelen hechten zich aan deze hars. In de alternatieve cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door gebruik te maken van geplande regeneratie. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van het apparaat wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Driebruggen.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, minder last van droge huid, geen kalkaanslag in de badkamer, extra schoon servies, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie