Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Korbeek-Lo

Wil je definitief afrekenen met kalkneerslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft vaak te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 16,80 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Korbeek-Lo leidt tot kalkvrij water in de woning. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten tref je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Waterhardheid van ongeveer 16,80 dH in Korbeek-Lo.
 • Dit resulteert mogelijk in issues zoals minder lekker water en slecht functionerende HR-ketel.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lagere energiekosten, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en probeer het direct uit. Realiseer een besparing van wel €320 per 12 maanden.

Snelkoppelingen: In 5 stappen een waterverzachter kopenPluspuntenWat levert het mij op?Waterhardheid Korbeek-LoHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Strepen op de ramen.
 • Bittere smakende thee.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Korbeek-Lo

Wil je definitief afrekenen met een onnodig hoge energierekening en/of minder lekker water uit de kraan? Een aanzienlijk aantal Belgen installeren een innovatieve waterontkalker. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Bestaande kalkaanslag verdwijnt, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Bierbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een laten installeren van een waterverzachter in Korbeek-Lo was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Tevens relevant: Professionele waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat je minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Water met meer smaakJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld heetwaterkranen. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Korbeek-Lo?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Korbeek-Lo. En dat is helemaal niet vreemd. Kalkvrij water leidt tot maandelijks lagere energiekosten en textiel dat minder snel slijt. Kan ik dan niet zonder? Om deze vraag te beantwoorden kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Korbeek-Lo heeft een gemeten waterhardheid van 16,80. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, fris kraanwater en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Uit de test: dit soort water heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Korbeek-Lo

De waterhardheid van het drinkwater in Korbeek-Lo bedraagt circa 16,80 dH. Dit houdt in dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-korbeek-lo-3360

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Premier Compact HF
 • Euro Combi 20 Fleck
 • Delta Arenal
 • Aquarex IMP Pro 18
 • Watergenius Blue Line Max

Hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder zet hard water om in zacht water. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Korbeek-Lo reduceert je de dH waarde van 16,80 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Het zoutverbruik wordt bepaald door grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de capaciteit (type huishouden). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig met regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er zijn eigenlijk 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Het gemak zit ‘m in een interessant tarief, geen stroomkosten en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. De prijs van zo’n systeem begint bij €760.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Het regenereren start op slimme momenten. Belangrijke pluspunten zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de montagekosten, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs is ongeveer €390,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van twee cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het regeneratieproces bezig is.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Verzachters met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Een dubbele cilinder werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Korbeek-Lo.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Ontvang contactgegevens van product-experts voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De kosten van een waterontharder lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2075 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de capaciteit van het systeem. In aanvulling op deze eenmalige investering komen er nog installatiekosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De onkosten van dergelijke installaties beginnen bij €700 (montage niet inbegrepen). Een goed systeem ligt qua kosten tussen €1500 en €2175 inclusief plaatsing. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Korbeek-Lo.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je huis te installeren? Surf verder naar onze online offerteservice en achterhaal de prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je moeiteloos en gratis vakmannen, soorten installaties en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €115
Mechanische waterontharderVanaf €730
Elektronische waterontharderV.a €1130
Tabletten€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €160 op jaarbasis
MontageBegint bij €240
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het hebben van een waterverzachter noodzakelijk in Korbeek-Lo?
De hardheid van het leidingwater in Korbeek-Lo is plus minus 16,80 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je hoofdzakelijk een waterontharder moet laten plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Bijv. comfortabel douchen, smaakvoller water, extra schoon servies en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze kunsthars bolletjes. In de andere cilinder worden de harskorrels weer opgeladen aan de hand van natrium. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De doeltreffendheid van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde machine is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Je kunt er ook voor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Korbeek-Lo.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Onder andere: lagere stookkosten, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van huidirritaties en/of eczeem, minder last van kalkaanslag, blinkende glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie