Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Lovenjoel

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkneerslag, kalkstrepen op glas en lak, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,80 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Lovenjoel leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, en je bent milieuvriendelijk bezig. Middels onze specialisten lees je praktische informatie over diverse types waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Een waterhardheid van 16,80 dH in Lovenjoel.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als droge haren na een douchebeurt en een inefficiënte CV-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dit resulteert in efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en het textiel gaat langer mee.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €275 op jaarbasis.

Lees verder over: Waterverzachter kooptipsWelke voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid LovenjoelWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3250 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Pluspunten van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Zet het milieu op 1!

De effecten van te hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een erg droge huid.
 • Strepen op je ruiten.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Lovenjoel

Heb jij genoeg van dichtslibbende waterleidingen en/of kalkaanslag op kranen en tegels? Flink wat Vlamingen installeren een handige waterontkalker. Een dergelijk product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, minder huidproblemen en huidirritaties en een verlaging van de energielasten. In de omgeving van de gemeente Bierbeek werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Lovenjoel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Definieer jullie gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. Een regionale installateur stuurt jou zo snel mogelijk een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder heeft verschillende voordelen. De meest genoemde voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Aanbieding waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan 30% langer meeHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Zacht water schuimt veel sneller. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Vermindering huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen Quookers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Tabel met de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Lovenjoel?

Wellicht wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Lovenjoel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Zacht water zorgt voor lagere stookkosten en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe noodzakelijk is het nu echt? Om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Lovenjoel kent een waterhardheid van 16,80. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Bijv. lagere energiekosten, kleding die langer mooi blijft en geen strepen meer op glas en lak.
 • Noemenswaardig: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Lovenjoel

De waterhardheid van het leidingwater in Lovenjoel ligt op ong. 16,80 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterverzachter-lovenjoel-3360

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Vaak gekozen modellen

 • Kinetico Premier Maxi
 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het nu een aantal keer aangestipt: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Het gros van de waterverzachters (van merken als Aqua-o-Matic) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Door dat proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Lovenjoel verklein je de dH waarde van 16,80 naar een acceptabele 2 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit beetje kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Regenereren met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Het regenereren is erg belangrijk. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is is afhankelijk van grootte van het huishouden, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische en mechanische waterverzachters
Wij differentiëren 2 types: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt op basis van waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een laag tarief, gebruikt geen stroom en het is onderhoudsarm. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, minder efficiëntie en je kunt zaken als resthardheid niet instellen. De prijs van zo’n systeem begint bij €930.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en uitgebreide instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de montagekosten, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1200.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het verschil in prijs ligt rond de €450,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het handige van twee cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als de regeneratie plaatsvindt.
 • Wanneer we spreken over één cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Een uitkomst voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Lovenjoel.

Overal en altijd zacht water in huis?

Ontvang contactgegevens van vakmannen voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €50 voor een magnetische ontharder tot ruim €1650 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze eenmalige investering heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De tarieven van ontharders lopen op vanaf €780 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1375 en €1925 inclusief installatiewerk. In de bijgaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Lovenjoel.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan de offerte vergelijker en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en kosteloos installateurs, soorten waterverzachters en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderRond de €150
Mechanische waterontharderCirca €840
Waterontharder (elektrisch)V.a €1100
Zout€30 per 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €155 per 12 maanden
PlaatsingskostenV.a €220
Tabel met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Lovenjoel?
De waterhardheid in Lovenjoel bedraagt 16,80 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een slim ontkalkingssysteem ontneemt magnesium en calcium uit het leidingwater wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor apparatuur die langer meegaat en geen strepen meer op glas en lak.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je altijd een waterontharder moet aanschaffen voor het gemak en wooncomfort. Zoals geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding dat langer meegaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan de kunstharskorrels. In de extra cilinder worden de harskorrels weer opgeladen middels pekelwater. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Ontharders met speciale ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schoon apparaat is noodzakelijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Lovenjoel.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: gunstig energieverbruik, meer smaak aan koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie