Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Opvelp

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, een witte aanslag op het glaswerk, bittere thee of een droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 16,80 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het installeren van de beste waterverzachter in Opvelp maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in de woning. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op waterontharderrevolutie.nl verzamel je belangrijke informatie aangaande waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat kost het me?

 • Waterhardheid van ongeveer 16,80 dH in Opvelp.
 • Dit resulteert mogelijk in situaties als een irriterende huid en dichtgeslibde leidingen.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor lagere energierekening, minder huidproblemen en huidirritaties en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Realiseer een besparing van wel €330 op jaarbasis.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid OpvelpTechnische uitleg werkingDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteBierbeek
Postcode3360
Gem. Gasverbruik M31.535 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3300 kWh
Gem. Waterhardheid16,80 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Een milieuvriendelijke investering!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Droge haren na een douchebeurt.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Eindeloos schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Opvelp

Wil jij ook af van rendementsverlies van verwarming en strepen op je ruiten? Een toenemende groep Belgen nemen een handige waterontkalker. Een dergelijk systeem onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, geen strepen meer op glas en lak, een zachte huid en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Bierbeek kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Opvelp was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Selecteer het type huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een plaatselijke installateur zal jou benaderen met een aantrekkelijke offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke waterontkalker.

VoordeelBeschrijving
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Verlenging levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals koffiezetapparaten zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJe verse koffie & thee of een glaasje water heeft een betere smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Goed voor de huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Opvelp?

Wellicht zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Opvelp. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een besparing op gas- en stroomverbruik en een vermindering van schoonmaakproducten. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Opvelp heeft een waterhardheid van 16,80. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen biedt comfort.
 • O.a. gunstig energieverbruik, lekkere watersmaak en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Opmerking: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Opvelp

De waterhardheid van het drinkwater in Opvelp ligt op ong. 16,80 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 16,80 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 47,85 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-opvelp-3360

Bekende modellen en merken

 • Kinetico Sumo 1
 • Euro Combi compact 10
 • Delta Duplex compact
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Combi 25

Technische uitleg werking waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: een waterontharder zorgt voor zachter water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. De cilinder met harsbolletjes filtert het calcium en magnesium uit het water. Door dat proces wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Opvelp verlaag je de dH waarde van 16,80 naar een gezonde 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Dit percentage kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de werkingskracht van de hars verminderen. Om de 6/7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Innovatieve harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen middels regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We behandelen twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regenereren gaat op gezette tijden. De voordelen zijn een gunstige prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: meer zoutverbruik, relatief inefficiënt en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €970.

Een elektrische waterontharder werkt op elektriciteit. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. De nadelen zijn: een hogere prijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Beschikbaar vanaf €1150.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs is circa €370,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het pluspunt van een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecycluseventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Machines met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders heeft dus dezelfde werking, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Opvelp.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan vakmannen voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Van €150 voor magnetische ontharders oplopend tot wel €1475 voor een 2-cilinder systeem. De kosten hangen af van het merk, 1 of 2 cilinders en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van ontkalkers beginnen bij €770, excl. installatie. Een uitgebalanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1275 en €2250 inclusief installatiewerk. In het volgende schema bekijk je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Opvelp.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Maak nu gebruik van onze vergelijker en check de huidige kosten bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos specialisten, verschillende opstellingen en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €120
Waterontharder (mechanisch)C.a. €870
Elektrische waterontharderBegint bij €920
Zouttabletten€17,50 voor 25 kg
OnderhoudC.a. €115 (jaarbasis)
PlaatsingskostenV.a €180
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Opvelp?
De hardheid van het kraanwater in Opvelp komt uit op ong. 16,80 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt kalk uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak zal een stuk beter worden en biedt voordelen als een glanzende vaat en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: per €1,00 die je eraan uitgeeft zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om water kalkvrij te maken zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dit is mogelijk doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. De magnesium en calcium elementen hechten zich aan deze korrels. In een andere cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen a.d.h.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dit soort modellen is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Installaties met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Je kunt er ook voor kiezen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Opvelp.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, fris kraanwater, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, mooie schone glazen, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie