Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Riethoven

Heb je last van kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, slecht werkende huishoudelijke apparaten of huidirritaties? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het gebruik van de beste waterontharder in Riethoven leidt tot water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten bekijk je uitgebreide info over verschillende soorten waterverzachters: wat voor installaties zijn er, hoe werkt het, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Riethoven.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als kalk op de lak van de auto en een inefficiënte CV-ketel.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De resultaten daarvan zijn verlaging van de maandlasten voor energie, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €350 op jaarbasis.

Thema’s: Een waterontharder kopen en installerenPluspuntenHeb ik het nodig?Waterhardheid RiethovenWerkingInvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5561
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Pluspunten van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere stookkosten.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Riethoven

Wil je definitief afrekenen met verstopte leidingen en minder lekker water uit de kraan? Een groeiend aantal Hollanders en Belgen nemen een professionele waterontharder. Dit product haalt de hardheidsmineralen uit het water. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, betere smaak van water en een langere levensduur van huishoudelijk apparaten. In de gemeente Bergeijk opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Voordelig een waterontharder laten installeren in Riethoven was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een lokale installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontharder.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals boilers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Smaakvoller waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwis veel smaakvoller.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Gunstigere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld boilers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Riethoven?

Waarschijnlijk zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Riethoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar hoe groot is de noodzaak? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Riethoven heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is afhankelijk van veel factoren.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Bijvoorbeeld maandelijks lagere energielasten, kleding die langer mooi blijft en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Belangrijk: deze waterhardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Riethoven

De waterhardheid van het water in Riethoven is 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-riethoven-5561

Vraag offerte op in omliggende regio’s

Interessante installaties

 • Ecowater eVOLUTION 100 compact
 • Euro Twin 25
 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Erie IQsoft Eco26

Technische details: hoe werkt een waterverzachter?

De basis is eenvoudig: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Pallas) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Riethoven minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een acceptabele 2 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd zal de onthardingshars verzadigen. Eens per 5 of 6 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de waterverzachter binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Eens in de 7 dagen raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische en elektrische waterontharders
We behandelen twee machines: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerend tarief, staat los van het stroomnet en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Dit systeem is beschikbaar vanaf €920.

De elektronische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: kostenbesparing voor regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Natuurlijk zijn er nadelen: een hogere prijs, bij een stroomstoring werkt het niet en hogere onderhoudskosten. Je koopt zo’n machine al vanaf €1050.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €375,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het grootste voordeel van een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitstekend geschikt voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • Twee cilinders is niet strikt noodzakelijk, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Riethoven.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van experts voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterverzachter lopen zeer uiteen. Dit loopt van €140 voor magnetische ontharders tot ruim €1950 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De kosten hangen af van het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en de omvang van het systeem. Naast deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Sommige waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterverzachters beginnen bij €650 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1425 en €1775 incl. installatie. In de bijgaande tabel tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Riethoven.

Overweeg je om een waterontkalker in je huis te installeren? Open onze waterontharder-vergelijker en achterhaal de tarieven bij regionale installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en zonder kosten installateurs, verschillende installaties en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €95
Mechanische waterontharderCirca €820
Waterontharder (elektrisch)Circa €1140
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudC.a. €160 p/jaar
MontageV.a €175
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Riethoven?
De hardheid van het leidingwater in Riethoven is doorgaans 4.98 dH. Het gemiddelde in de provincie Noord-Brabant komt uit op ongeveer 7.58 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor een zachte huid en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
De stelregel is eenvoudig: van elke euro die je uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. Onder andere minder huidproblemen en huidirritaties, smaakvol water, een glanzende vaat en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit proces kan doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium bouwstenen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Je kunt ook besparen met een goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schoon apparaat is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Riethoven.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Denk dan aan: efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een minder droge huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zijdezachte kleding, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie