Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Luyksgestel

Heb je last van kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, verstopte leidingen of droog haar na het douchen? Dit heeft wellicht te maken met erg hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Luyksgestel heeft als effect water waar amper kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website verzamel je belangrijke informatie alle mogelijke waterverzachters: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 4.98 dH in Luyksgestel.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals glascorrosie en dichtgeslibde leidingen.
 • Zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lager stroom- en gasverbruik, fris kraanwater en minder poetsen en boenen.
 • Wacht niet langer en ervaar het gemak. Realiseer een besparing van wel €270 per 12 maanden.

Lees verder over: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid LuyksgestelHoe werkt het?De uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5575
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Zet het milieu op 1!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Luyksgestel

Heb jij genoeg van irritaties aan de huid of strepen op de ramen? Een groeiend aantal huizenbezitters plaatsen een elektrische waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, zachtere was en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Bergeijk kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterontharder laten installeren in Luyksgestel hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Selecteer het type huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer de gevraagde contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur biedt je op korte termijn een gespecificeerde offerte.

Pluspunten van een waterontharder?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkJe verbruikt minder zeep en shampoo. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals CV-ketels worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of gewoon een glas water zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenGeen droge, trekkerige huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Verminderde energiekostenBij hard water vormt er kalk op verwarmingselementen van bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en daardoor neemt het stroomverbruik toe.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Luyksgestel?

Vermoedelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Luyksgestel. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Kan ik dan niet zonder? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Luyksgestel kent een waterhardheid van 4.98. Dit houdt in vrij zacht water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. kalkvrije leidingen, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Niet vergeten: dit type water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Luyksgestel

De waterhardheid van het water in Luyksgestel ligt op ong. 4.98 Duitse graden. Dit betekent dat het water vrij zacht water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-luyksgestel-5575

Vind een vakman in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Ecowater eVOLUTION 300 Boost
 • Watertotaal Euro Twin 40
 • Wateronthardershop Eruo Twin 14 met groot zoutvat
 • AquaCombi AquaCell
 • Aquarex IMP Pro 26

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? Innovatieve waterontharders (van bijv. Durlem) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels zorgt ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. D.m.v. dit scheikundige proces zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van een waterontkalker in Luyksgestel minimaliseer je de dH waarde van 4.98 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Eens in de zoveel tijd raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Dit noemen we ook wel regenereren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en het formaat (kleine of grote installatie). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de waterverzachter.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium uit het kraanwater.
 3. Op een bepaald moment zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Alle harsbolletjes worden weer schoongespoeld met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterontharders
We behandelen twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een interessante prijs, geen stroomkosten en het is onderhoudsarm. Natuurlijk zijn er nadelen: het aanzienlijke zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Je koopt zo’n machine al vanaf €850.

Bij een elektronische waterontharder steek je de stekker in het stopcontact. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout noodzakelijk, de smart-functies en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Je koopt zo’n machine al vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Plannen voor het kopen van een waterontharder? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €430,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het handige van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb je op het moment dat het systeem regenereert tijdelijk geen zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Vaak gekozen voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Luyksgestel.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor installatiewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €90 voor een magnetische ontharder tot ruim €1550 voor een innovatief elektrisch apparaat. De prijs hangt af van het merk, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Een aantal waterontharder installateurs geven een extra scherpe prijs als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van ontharders beginnen bij €670, excl. installatie. Een slim apparaat ligt qua kosten tussen €1125 en €1875 incl. installatie. In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterontharder in Luyksgestel.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Surf verder naar onze handige offerte-service en bekijk actuele prijzen bij regionale installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct monteurs, type ontharders en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €55
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Elektronische waterontharderBegint bij €1140
Zout€25 voor 50 kg
OnderhoudV.a €120 per beurt
InstallatieCirca €220
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Luyksgestel?
De waterhardheid in Luyksgestel ligt op 4.98 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Brabant is circa 7.58 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Zacht water smaakt beter en zorgt voor structureel lagere energiekosten en geen kalkaanslag in de badkamer.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Bijv. geen droge huid na het douchen, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder wordt het hars schoongespoeld via de regeneratie functie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De werkzaamheid van zo’n magneet is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet je zeker niet overslaan. Apparaten met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een gereinigde installatie is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Luyksgestel.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, meer smaak aan koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, de huid voelt zachter aan, stukken minder last van kalkaanslag, kleding blijft langer mooi, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie