Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westerhoven

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtgeslibde leidingen of irritaties aan de huid? Waarschijnlijk komt dat door te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 4.98 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het kopen van de beste waterontharder in Westerhoven heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina bekijk je bruikbare info over verschillende soorten waterverzachters: welke type ontharders zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van 4.98 dH in Westerhoven.
 • Dit kan zorgen voor onder andere strepen op je ruiten en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn een besparing op de energierekening, betere smaak van water en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €205 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterontharder kopenPluspuntenIs het echt nodig?Waterhardheid WesterhovenHoe gaat het in z’n werk?Begroting totale kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Brabant
GemeenteBergeijk
Postcode5563
Gem. Gasverbruik M31710 M3
Gem. Stroomverbruik kWh36300 kWh
Gem. Waterhardheid4.98 dH

Het effect van zacht water

 • Apparatuur die langer meegaat.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Witte aanslag op het glaswerk.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Westerhoven

Zit jij in de woning ook met situaties als een inefficiënte hr-ketel of bittere smakende thee? Een toenemende groep Hollanders en Belgen plaatsen een elektrische waterontharder. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag op kranen en douchekoppen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Bergeijk zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westerhoven hoeft niet moeilijk te zijn.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een professionele installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we samengevat in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. Daarnaast daalt de CO2 uitstoot doordat je verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukHuishoudelijke apparaten zoals CV-ketels zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwis minder troebel en beter van smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenJe huid voelt zachter aan na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat kost geld.
Overzicht met de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Westerhoven?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Westerhoven. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor ren glanzende vaat en heerlijk zachte kleding. Maar is het echt noodzakelijk? Voor het antwoord daarop is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Westerhoven heeft een gemeten waterhardheid van 4.98. Definitie: vrij zacht water.
 • De consequenties hiervan is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan lagere energierekening, zacht en fris water en minder poetsen en boenen.
 • Noemenswaardig: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Westerhoven

De waterhardheid van het drinkwater in Westerhoven is om en nabij de 4.98 Duitse graden. Experts leggen dit ook wel uit als water dat vrij zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 4.98 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 14,18 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westerhoven-5563

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Ecowater eVOLUTION 200 compact
 • SoluCalc SoluCalc
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 15
 • BWT Aquadial softlife bio 20
 • Remon Waterontharders Angara

Zo werkt een waterverzachter

De basis is eenvoudig: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pallas) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van de waterontkalker in Westerhoven verlaag je de dH waarde van 4.98 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Eens per week moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Speciale harskorrels filteren calcium en magnesium uit kraanwater.
 3. Na een tijd raken geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden automatisch gereinigd met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Mechanische & elektrische waterontharders
We onderscheiden 2 machines: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstig tarief, het gebruikt geen energie en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: meer zoutverbruik, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €875.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, het werkt efficiënter en inzicht in statistieken. Nadelen: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en meer kans op storingen. Te bestellen vanaf c.a. €1200.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €400,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een twee cilinderige installatie is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met 1 cilinderige ontkalkers heb je (wanneer het systeem aan het spoelen is) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Vaak gekozen als het watergebruik hoog is.
 • Twee cilinders werkt dus hetzelfde, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Westerhoven.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor product-specialisten voor advies.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Van €65 voor magnetische ontharders tot ruim €1425 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De prijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Als laatste heb je ook zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters beginnen vanaf ongeveer €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een uitgebalanceerd systeem heeft een prijskaartje tussen de €1300 en €2200 incl. installatie. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterontharder in Westerhoven.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker te laten installeren? Surf verder naar onze handige offerte-service en check de huidige prijzen bij de beste installateurs. Zo kan je gemakkelijk supersnel installateurs, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €75
Waterontharder (mechanisch)Circa €800
Waterontharder (elektronisch)Vanaf €1120
Tabletten€30 per 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €145 per beurt
InstallatiekostenVanaf €230
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Westerhoven?
De hardheid in Westerhoven komt uit op ong. 4.98 dH. De meting in de provincie Noord-Brabant is gemiddeld 7.58 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een slim ontkalkingssysteem filtert calcium en magnesium uit leidingwaterwat de waterhardheid doet dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en biedt voordelen als lager energieverbruik en textiel slijt minder snel.

Wat is de terugverdientijd van een waterontkalker?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder moet aanschaffen voor het comfort. O.a. minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, zijdezachte kleding en minder schrobben en poetsen. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om water vrij van kalk te maken zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dat is haalbaar doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. De magnesium en calcium grondstoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd middels de regeneratie functie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van dit soort modellen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Installaties met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van het apparaat is cruciaal om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Optioneel kan je ervoor kiezen om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Westerhoven.

Welke pluspunten heeft een waterontharder?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Bijvoorbeeld: lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, zachte huid en droog haar, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie