Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Middenbeemster

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, glascorrosie, een CV-ketel die niet meer optimaal werkt of een irriterende huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 6.00 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterontharder in Middenbeemster leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze pagina lees je nuttige info info alle mogelijke waterverzachters: wat is het, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Middenbeemster.
 • Dit resulteert mogelijk in voorvallen als onnodig veel zeepverbruik en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, water met een lekkere smaak en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Vraag een offerte aan en probeer het direct uit. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €350 per jaar.

Onderwerpen: Een waterontharder kopen en installerenWelke voordelen zijn er?Is het echt nodig?Waterhardheid MiddenbeemsterFunctioneringGeschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1462
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Fris kraanwater.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Huidirritaties.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Middenbeemster

Zit jij thuis ook met een onnodig hoge energierekening en kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de woningeigenaren bestellen een slimme waterontharder. Een dergelijk product is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder poetsen en boenen, fris kraanwater en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Beemster opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een laten installeren van een waterontharder in Middenbeemster was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een plaatselijke installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Tevens relevant: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamheidEr is minder zeep noodzakelijk. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je simpelweg minder energie gebruikt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals wasdrogers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Smaakvoller waterJouw koffie, thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je bespaart gemiddeld €40 p/jaar aan schoonmaakkosten.
Goed voor huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasmachines. De warmteoverdracht is minder effectief en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Middenbeemster?

Waarschijnlijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Middenbeemster. En dat is geen gek idee. Zacht water heeft als voordeel minder huidproblemen en huidirritaties en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Daarvoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Middenbeemster heeft een gemeten waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan kalkvrije leidingen, zachter wasgoed en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Belangrijk: dit soort water hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Middenbeemster

De waterhardheid van het drinkwater in Middenbeemster is om en nabij de 6.00 dH. Dit betekent dat het water matig zacht water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-middenbeemster-1462

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Bekende modellen en merken

 • Bayard Tenera 22
 • Bayard Ecosoft 10
 • Delta Duplex unit
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • BWT Aquadial softlife bio 25

Hoe werkt een waterverzachter precies?

Het is al een aantal keer genoemd: een waterverzachter zorgt voor zachter water. Maar hoe werkt dat precies? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Aqua Care) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Middenbeemster reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, het is van belang voor de algehele gezondheid. Het resterende kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen (Regenereren)
Na een periode zal de onthardingshars verzadigen. Om de 6/7 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Er zal dus regelmatig zout moeten worden bijgevuld. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt wordt berekend a.d.h.v. grootte van het huishouden, de Dh waarde van het water en de grootte van de installatie. Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Innovatieve harskorrels halen de calcium en magnesium uit het water.
 3. Ongeveer eens per week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische of mechanische waterontharders
Er zijn eigenlijk 2 soorten: Mechanische of elektrische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een lage prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. Als grote nadelen noemen we: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Beschikbaar vanaf €830.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en soms dure onderhoudscontracten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €375,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het positieve effect van de 2e cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater als hij aan het regenereren is.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – geen zacht water uit de kraan.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • Dubbele harscilinder werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Middenbeemster.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter liggen nogal uiteen. Dit begint vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €2000 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk en model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Naast deze kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in ontkalkers lopen op vanaf €710, exclusief installatiekosten. Een geavanceerd apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1450 en €2200 inclusief plaatsing. In het volgende schema vind je de huidige kosten van een waterontharder in Middenbeemster.

Nieuwsgierig wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Kies dan nu voor de offerte vergelijker en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je makkelijk en direct merken, soorten waterverzachters en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €115
Waterontharder (mechanisch)C.a. €730
Elektronische waterontharderV.a €1000
Onthardingszout€30 voor 50 kg
OnderhoudscontractBegint bij €115 p/jaar
PlaatsingBegint bij €170
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Middenbeemster?
De hardheid van het leidingwater in Middenbeemster is doorgaans 6.00 dH. De referentiewaarde in de provincie Noord-Holland is grofweg 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. Zacht water smaakt beter en heeft als extra pluspunten: zijdezachte kleding en huid en een lager gebruik van zeep en wasmiddelen.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
Normaliter geldt: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet aanschaffen voor de directe immateriële voordelen. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, zacht en fris water, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een zogenaamde ionenwisselaar heen gaat. De magnesium en calcium delen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt a.d.h.v. geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De werking van magnetische producten is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een degelijke schoonmaakbehandeling is noodzakelijk zodat het systeem efficiënt blijft werken. Sommige mensen kiezen ervoor om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Middenbeemster.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: lagere stookkosten, een lekkere watersmaak, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten, het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken, altijd een schone en zachte was, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie