Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Westbeemster

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 6.00 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterontharder in Westbeemster zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal lees je uitgebreide informatie over de waterverzachters: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van 6.00 dH in Westbeemster.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als kalk op de lak van de auto en verwarmingselementen die isoleren.
 • De waterontharder filtert het water (magnesium & calcium).
 • De resultaten daarvan zijn efficiëntere verwarming, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer een kies voor duurzaam gemak. Bespaar tot wel €240 per jaar.

Klik door naar: Waar op letten bij waterontharder kopenVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid WestbeemsterHoe functioneert zo’n installatie?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1464
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Waar kiezen voor zacht water?

 • Fris kraanwater.
 • Lagere energiekosten.
 • Fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Bittere thee en koffie.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Westbeemster

Heb je in huis last van een te hoge stroomrekening en kalkstrepen op glas en lak? Een groot deel van de Nederlanders kiezen een elektrische waterontharder. Deze installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je hebt minder wasmiddelen nodig, fris kraanwater en kalkvrije leidingen. In en rondom gemeente Beemster werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Westbeemster hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur verstuurt je binnen enkele dagen een heldere offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Milieuvriendelijke ontkalker.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten wegspoelen. Je stoot minder CO2 uit omdat je apparaten minder energie gebruiken.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals waterkokers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of een glaasje water zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Westbeemster?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterverzachter in Westbeemster. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water zorgt voor betere smaak van water en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Westbeemster ontvangt een waterhardheid van 6.00. Dit houdt in matig zacht water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Onder andere een beter presterende CV-ketel, smaakvol water en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Niet vergeten: deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Westbeemster

De waterhardheid van het drinkwater in Westbeemster ligt op ong. 6.00 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-westbeemster-1464

Veel gekozen merken

 • Boshuis Combilux plus 100
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 14
 • Watertotaal Euro Combi Cappers 10
 • Kinetico 2020C HE

Technische uitleg werking waterverzachter

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterverzachter zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De huidige generatie waterontharders (bijv. van merken als Autotrol) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Westbeemster reduceert je de dH waarde van 6.00 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Om de 6/7 dagen gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het waterverbruik, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Innovatieve harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden opnieuw opgeladen aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterontharders
Wij differentiëren twee installaties: Elektrische & mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een interessante prijs, staat los van het stroomnet en er is minder onderhoud nodig. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €840.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gaat op vraag. Het voordeel is: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het gebruikt stroom en meer kans op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1025.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Ga je een waterontharder kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €400,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een twee cilinderige installatie zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) eventjes geen zacht water uit de kraan.
 • Ontharders met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Westbeemster.

Reken af met kalk!

Neem contact op met experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een ontharder variëren nogal. Je hebt ze vanaf €65 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1725 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Buiten deze eenmalige investering heb je ook te maken met installatie- en onderhoudskosten. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je ook een onderhoudscontract afsluit. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van deze systemen beginnen vanaf ongeveer €700, exclusief installatiekosten. Een slim systeem kost gemiddeld tussen de €1200 en €1750 inclusief montage en inregeling. In het overzicht hieronder tref je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterontharder in Westbeemster.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te plaatsen? Gebruik dan onze vergelijkingstool en vraag vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos snel vakmannen, type systemen en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Vanaf €135
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €670
Elektrische waterontharderVanaf €1110
Tabletten€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)V.a €135 p/jaar
InstallatieV.a €220
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is een waterontharder in Westbeemster?
De hardheid van het kraanwater in Westbeemster schatten we op 6.00 dH. De meting in de provincie Noord-Holland bedraagt 6.24 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit je kraanwater wat zorgt voor zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en biedt voordelen als lagere stookkosten en geen kalkaanslag op bestek en servies.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Experts vinden dat je voornamelijk een waterontharder moet installeren voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Onder andere geen droge huid na het douchen, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. het regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Apparaten met noodzakelijk ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is essentieel zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Optioneel kan je ervoor kiezen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Westbeemster.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: lagere energiekosten, zacht en smaakvol water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag op douchewand en tegels, mooie schone glazen, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie