Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Zuidoostbeemster

Wil jij ook af van kalkaanslag, aanslag op servies, bittere thee of koffie of irritaties aan de huid? Dit heeft wellicht te maken met te hard water in de leiding. Deze plaats kent een waterhardheid van 6.00 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterontharder in Zuidoostbeemster zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Op deze website tref je handige info aangaande waterverzachters: welke type ontharders zijn er, wat zijn de voordelen, en wat is de prijs?

 • Gemeten waterhardheid van 6.00 dH in Zuidoostbeemster.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als bittere thee koffie en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterontharder vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • Pluspunten: verlaging van de maandlasten voor energie, zijdezachte kleding en huid en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen een kies voor duurzaam gemak. Profiteer van besparingen tot c.a. €280 per 12 maanden.

Onderwerpen: De juiste waterontharder kopenWelke voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid ZuidoostbeemsterZo werkt een waterontharderWat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1461
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Positieve effecten van zacht water

 • Zachte huid na bad of douche.
 • Een beter presterende CV-ketel.
 • Minder poetsen en boenen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Negatieve effecten hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Aanslag op servies.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Zuidoostbeemster

Zit jij thuis ook met huidirritaties en kalk op de lak van de auto? Veel Nederlanders kiezen voor de installatie van een slimme waterontharder. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, zacht en fris water en een lagere energierekening. In en rondom gemeente Beemster werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Een laten installeren van een waterontharder in Zuidoostbeemster wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur zal jou benaderen met een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Het gebruik van een goede waterontharder kent verschillende voordelen. De meest bekende voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Milieuvriendelijke ontharder.

PluspuntUitleg
MilieubewustHet verbruik van zeepproducten neemt af. De CO2 uitstoot is lager omdatwarmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Smaakvoller waterJe verse koffie & thee of een glas water uit de kraan is lekkerder, frisser en smaakvoller.
SchoonmaakmiddelenWater schuimt beter zonder kalk. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. HR-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat kost geld.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Hoe zinvol is een waterontkalker in Zuidoostbeemster?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Zuidoostbeemster. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water leidt tot een verlaging van de maandlasten voor energie en een vermindering van schoonmaakproducten. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Zuidoostbeemster zit met een waterhardheid van 6.00. Dat betekent matig zacht water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt is nogal subjectief.
 • De waterhardheid verlagen is goed voor mens en milieu.
 • Bijvoorbeeld apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, zacht en fris water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Zuidoostbeemster

De waterhardheid van het leidingwater in Zuidoostbeemster is ongeveer 6.00 dH. Men zegt dan ook wel dat het water matig zacht water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterontharder-zuidoostbeemster-1461

Bekijk installateurs in de regio

Bekende modellen en merken

 • Bayard Tenera 18
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Lubron Proline Classic
 • Amysoft C-300
 • Detandt-Simon Futura 25

Hoe werkt nu precies waterverzachter eigenlijk?

De basis is eenvoudig: de waterverzachter onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat precies? Innovatieve waterontharders (van bijv. Pentair Fleck) halen kalk uit het water door het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Zuidoostbeemster voer je de dH waarde terug van 6.00 naar een gezonde 2.5 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit percentage kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen (Regenereren)
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De zoutbehoefte verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. grootte van het huishouden, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de waterverzachter binnen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Er zijn eigenlijk twee installaties: Mechanische & elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Regeneratie gaat op basis van tijd. Belangrijke pluspunten zijn een schappelijke prijs, er zijn geen energieverbruik kosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: het aanzienlijke zoutverbruik, minder efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. De prijs van zo’n systeem begint bij €960.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een populair model vanwege: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. Nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en het onderhoud is duurder. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkele of dubbele harscilinder?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €350,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het positieve effect van deze tweede cilinder zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb jij op het moment dat het systeem regenereert even geen zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitermate handzaam als het watergebruik hoog is.
 • 2 cilinders is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Zuidoostbeemster.

Afrekenen met (bestaande) kalkaanslag?

Wij koppelen je aan experts voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Ze zijn er al vanaf €75 voor een magnetische ontharder tot wel €2075 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Tenslotte is er ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van ontkalkers starten bij €730 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1175 en €2175 inclusief inregelen. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst tref je de huidige kosten van een waterontharder in Zuidoostbeemster.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Start meteen met onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele prijzen bij betrouwbare installateurs. Op basis daarvan kun jij moeiteloos supersnel merken, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €130
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €760
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1170
Onthardingstabletten€50 voor 100 kg
OnderhoudstarievenV.a €90 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €160
Rekenvoorbeeld met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Zuidoostbeemster?
De hardheid van het leidingwater in Zuidoostbeemster is om en nabij de 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een professioneel ontkalkingssysteem onttrekt calcium en magnesium uit het water wat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en zorgt voor onder andere efficiëntere warmteoverdracht en veel minder zeep en wasmiddel nodig.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontkalker?
De berekening is niet moeilijk: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan prettige douchebeurt, zacht en smaakvol water, blinkende glazen en veel minder poetsen in huis. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen filtert het systeem calcium en magnesium uit het water. Dat is haalbaar doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van een natriumoplossing. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werkzaamheid van deze magneten vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet je zeker niet overslaan. Modellen met ontkalkingstabletten voor de regeneratie behandeling moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een gereinigde machine is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Zuidoostbeemster.

Wat zijn de positieve effecten van een waterontharder?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. efficiëntere verwarming, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, zachter wasgoed, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie