Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Noordbeemster

Wil je definitief afrekenen met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, koffie of thee dat bitter smaakt of een droge huid? Dat is doorgaans toe te schrijven aan hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 6.00 dH. Wat mogelijk negatieve effecten heeft. Het installeren van de beste waterontharder in Noordbeemster maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op dit portaal vind je handige informatie over verschillende soorten waterverzachters: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 6.00 dH in Noordbeemster.
 • Dit is de oorsprong van voorvallen als geïrriteerde huid en hoge stookkosten.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: een beter presterende CV-ketel, zachter wasgoed en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Vergelijk meerdere offertes en ervaar het gemak. Het kan veel opleveren, tot wel €250 op jaarbasis.

Thema’s: Waar op letten bij waterontharder kopenWat zijn de voordelen?Is het echt nodig?Waterhardheid NoordbeemsterHoe werkt het?Begroting totale kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieNoord-Holland
GemeenteBeemster
Postcode1463
Gem. Gasverbruik M31690 M3
Gem. Stroomverbruik kWh32700 kWh
Gem. Waterhardheid6.00 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zachte kleding, bedlinnen en handdoeken.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Hoger stroomverbruik apparaten.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Water met een vreemde smaak.

Gratis offertes voor een waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Noordbeemster

Zit jij thuis ook met verstopte leidingen en/of aanslag op servies? Een aanzienlijk aantal Nederlanders bestellen een betrouwbare waterontharder. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag meer, je hebt minder wasmiddelen nodig, een glanzende vaat en maandelijks besparen op de energiekosten. In de omgeving van de gemeente Beemster zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Noordbeemster was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een goede offerte.

Waarom kiezen voor een waterontharder?
Een goede waterontharder kan voor elk huishouden interessant zijn. De positieve effecten hebben we samengevat in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Aanbieding ontkalker.

PluspuntBeschrijving
EcologischMinder zeepresten en plastic afval. De CO2 uitstoot is lager omdatje apparaten minder energie gebruiken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee of eigen spa-blauwsmaakt stukken beter.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Energiekosten besparingBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Noordbeemster?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterverzachter in Noordbeemster. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een meer efficiënte verwarming en bestaande kalkaanslag verdwijnt. Hoeveel ga ik er van merken? Daarvoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Noordbeemster kent een waterhardheid van 6.00. Concreet: matig zacht water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verlagen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, een zachte huid en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Noordbeemster

De waterhardheid van het drinkwater in Noordbeemster bedraagt circa 6.00 dH. We kunnen stellen dat het water matig zacht water is. In Nederland drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 6.00 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 17,09 kg. kalkdeeltjes.

waterontharder-noordbeemster-1463

Vergelijk offertes in omliggende regio’s

Populaire merken en modellen

 • Bayard Tenera 28
 • Hydrotense Seduction 16
 • Atlantis Krausen C100-E
 • Watertotaal Euro Combi Compact 10
 • Calex Calex 11

Hoe maakt een waterverzachter zacht water?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Alleen, hoe kan dat? De moderne waterontharders (van merken zoals Aqua-o-Matic) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Middels deze handeling vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Noordbeemster verlaag je de dH waarde van 6.00 naar een zachte 3 Dh. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, het bevat enkele belangrijke voedingsstoffen. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Eens per week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de waterverzachter binnen.
 2. De slimme harskorrels halen de kalk uit het leidingwater.
 3. Ongeveer eens per week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden weer schoongespoeld door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterontharders
We onderscheiden twee types: Elektrische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, geen stroomkosten en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €840.

Een elektronische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren gaat op vraag. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en meer kans op storingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €1050.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Van plan om een waterontharder te kopen? Dan dien je te kiezen uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is ongeveer €430,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het gemak van een een installatie met 2 cilinders is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Wanneer je gaat voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Noordbeemster.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Kom in contact met professionals voor montage.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een waterverzachter zijn nogal verschillend. Ze zijn er al vanaf €90 voor een magnetische ontharder tot een slordige €1850 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van of je een A- of B-merk kiest, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en het aantal liter. Naast deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Een aantal waterontharder installateurs bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Als laatste heb je ook het ontkalkingszout dat je moet bijvullen. De kosten van waterverzachters lopen op vanaf €760 (montage niet inbegrepen). Een systeem met uitgebreide opties gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1275 en €1850 incl. installatie. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst achterhaal je de actuele kosten van een waterontharder in Noordbeemster.

Nieuwsgierig wat het kost om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Ga aan de slag met onze handige offerte-service en vraag prijzen op bij professionele installateurs. Zo kan je moeiteloos en kosteloos experts, verschillende opstellingen en de tarieven vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €135
Waterontharder (mechanisch)Circa €860
Elektrische waterontharderVanaf €1190
Zouttabletten€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractC.a. €150 p/jaar
MontagekostenV.a €190
Rekenvoorbeeld van de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterontharder nodig in Noordbeemster?
De hardheid van het leidingwater in Noordbeemster is ongeveer 6.00 dH. De tabelwaarde in de provincie Noord-Holland is plus minus 6.24 dH. Zeker niet ongezond, maar het kan wel zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem onttrekt kalk uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontkalker?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Natuurlijk is het zo dat je bovenal een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Denk aan comfortabel douchen, betere smaak van water, een super zachte was en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Voor kalkvrij water vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder worden de korrels opnieuw gereinigd via geplande regeneratie. Het onthardingszout is online te bestellen. Eventueel kun je kiezen voor goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De doeltreffendheid van deze theorie wordt door wetenschappers afgekeurd.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met speciale ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is nodig om de kwaliteit van het water te waarborgen. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Noordbeemster.

Hoe zit het met de waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen lopen flink uiteen. De belangrijksten zijn: lager energieverbruik, zacht en smaakvol water, een fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, een minder droge huid na het douchen, zelfs bestaande kalkaanslag verdwijnt, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie