Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Waarmaarde

Heb je last van kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of een droge huid? Dit heeft wellicht te maken met hard water. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Waarmaarde resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Op waterontharderrevolutie.nl lees je belangrijke informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het precies, waarom is het zo populair, en welke investering is nodig?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Waarmaarde.
 • Dit kan zorgen voor problemen als droge haren na een douchebeurt en hoge stookkosten.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, minder huidproblemen en huidirritaties en geen kalkaanslag op bestek en servies.
 • Vergelijk meerdere offertes en geniet van de extra gemakken. Realiseer een besparing van wel €205 op jaarbasis.

Onderwerpen: Waar op letten bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Wat levert het mij op?Waterhardheid WaarmaardeWerkingBegroting totale kostenVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8581
Gem. Gasverbruik M31.520 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3550 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een irriterende huid.
 • Kalkstrepen op ramen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Offertes van specialisten uit de buurt vergelijken

Waterontharder kopen Waarmaarde

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten of kalkaanslag op kranen en tegels? Een groot deel van de Belgen lossen dit op met een innovatieve waterontkalker. Een dergelijke installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op bestek en servies, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, lekkerdere koffie en thee en een lager stroom- en gasverbruik. In de omgeving van de gemeente Avelgem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Waarmaarde wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Laat weten hoe je wilt dat de vakmannen contact opnemen.
 5. De installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De positieve effecten zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Levensduur apparatenHuishoudelijke apparaten zoals waterkokers zullen geen kalkaanslag meer hebben. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Kalkvrij water smaakt beterJe verse koffie & thee en het water uit de kraan smaakt veel beter.
Reduceer schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen minder droge huid na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Minder energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasdrogers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Is een waterontkalker nodig in Waarmaarde?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Waarmaarde. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot een langere levensduur van huishoudelijke toestellen en textiel dat langer mee gaat. Maar hoe groot is de noodzaak? Om deze vraag te beantwoorden is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Waarmaarde zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Hoeveel ongemak je daarvan hebt verschilt erg per persoon.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere verwarming, zijdezachte kleding en huid en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Niet vergeten: dit type water is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Waarmaarde

De waterhardheid van het leidingwater in Waarmaarde bedraagt circa 19,60 dH. Dit betekent dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-waarmaarde-8581

Vind een vakman in de buurt

Vaak geplaatste ontharders

 • North Star 25ED
 • Grunbeck softliQ:MC32
 • Ecowater Galaxy VDR14
 • Boshuis iQualQ Combi 100
 • Watertotaal Euro Twin 25

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder haalt calcium en magnesium uit het water en voegt natrium toe. Maar hoe werkt dat precies? Het gros van de waterverzachters (van merken als Tubilite) werken op basis van een zogenaamde ionenwisselaar. Een filter met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Middels deze handeling wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Waarmaarde reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een fijne 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Het regenereren is erg belangrijk. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Innovatieve harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes worden opnieuw opgeladen met regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een voordelige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €860.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: minder regeneratiezout, de innovatieve werking en brede mogelijkheden. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1175.

Enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel cilinder systeem. Het prijsverschil is circa €400,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het pluspunt van een installatie met 2 cilinders is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Als je kiest voor één cilinder ontkalkers heb je – als de installatie aan het schoonspoelen is – even geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Waarmaarde.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Vraag contactgegevens aan voor specialisten voor een demo.

Hoeveel kost zo’n ontkalker?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Dit begint vanaf €125 voor magnetische ontharders tot ruim €1900 voor een innovatief elektrisch apparaat. De totaalprijs hangt af van het merk, het aantal cilinders en de omvang van het systeem. Buiten deze aanschafkosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Enkele Belgischeinstallateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je ook een onderhoudscontract afsluit. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterverzachters beginnen bij €730, zonder installeren. Een uitgebalanceerd apparaat ligt qua kosten tussen €1625 en €2175 inclusief plaatsing. In de bijgaande tabel achterhaal je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Waarmaarde.

Overweeg je om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Gebruik dan onze online offerteservice en achterhaal de tarieven bij erkende installateurs. Op basis daarvan kun jij zonder problemen en snel specialisten, verschillende installaties en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €65
Waterontharder (mechanisch)Begint bij €710
Elektrische waterontharderC.a. €940
Onthardingstabletten€50 per 100 kilo
OnderhoudCirca €105 (jaarbasis)
PlaatsingBegint bij €250
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Waarmaarde?
De hardheid van het kraanwater in Waarmaarde schatten we op 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is om en nabij de 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem haalt kalk moleculen uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor verminderde eczeem klachten en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidirritatie na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en veel minder poetsen in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat hard water door een cilinder met kunsthars korrels wordt gepompt. De magnesium en calcium stoffen hechten zich aan deze korrels. In de alternatieve cilinder wordt de hars opnieuw opgeladen door middel van een regeneratie behandeling. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werkzaamheid van magnetische producten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat dit jaarlijks gebeurt. Systemen met speciale ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een gereinigde installatie is noodzakelijk om de hardheid van het water laag te houden. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Waarmaarde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Neem nou aspecten als: gunstig energieverbruik, een betere smaak van het water, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, geen kalkaanslag in de badkamer, een super zachte was, de apparaten in de woning werken effectiever en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie