Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Kerkhove

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, kalk op de lak van de auto, vies water of irritaties aan de huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 19,60 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. De beste waterverzachter in Kerkhove resulteert in zacht en schoon water zonder kalk. Dit is goed voor jouw gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Via onze adviseurs bekijk je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het, hoe werkt het, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Kerkhove.
 • Mogelijk heb jij last van problemen als bittere thee en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, zijdezachte kleding en huid en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en kies voor meer wooncomfort. Profiteer van besparingen tot c.a. €240 per jaar.

Klik door naar: Een waterverzachter kopen en installerenPluspuntenIs het zinvol?Waterhardheid KerkhoveHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8581
Gem. Gasverbruik M31.515 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3500 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Zet het milieu op 1!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht functionerende apparaten.
 • Een irriterende huid.
 • Glascorrosie.
 • Water met een vreemde smaak.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Gemakkelijk en snel offertes vergelijken

Waterontharder kopen Kerkhove

Wil je definitief afrekenen met droge haren na een douchebeurt of kalkstrepen op ramen? Een toenemende groep woningeigenaren nemen een elektrische waterontkalker. Zo’n installatie is in staat om kalk uit het water te filteren. Een meerwaarde voor elk huis. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachter wasgoed en een efficiëntere verwarming. In de gemeente Avelgem zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Kerkhove was nog nooit zo eenvoudig.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Selecteer het gewenste type ontharder.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een professionele installateur verstuurt je binnen enkele dagen een interessante offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Tevens relevant: Beste waterontkalker.

PositiefUitleg
MilieubewustMinder zeepproducten nodig. De CO2 uitstoot is lager omdatje minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeDagelijkse apparaten zoals waterkokers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Betere smaak kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of gewoon een glas water is minder troebel en beter van smaak.
Reduceer schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Prettig voor je huidJe huid voelt zachter aan na het douchen. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen koffiezetapparaten. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning uitgerust met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Kerkhove?

Waarschijnlijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Kerkhove. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid en een vermindering van schoonmaakproducten. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Kerkhove heeft een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • De consequenties hiervan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Voorbeelden zijn een besparing op de energierekening, zachter wasgoed en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Goed om te weten: dit soort water kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Kerkhove

De waterhardheid van het water in Kerkhove is ongeveer 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De hardheid van het water wordt aangeduid met Duitse Hardheid (dH). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-kerkhove-8581

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • North Star 20ED
 • Grunbeck softliQ:SC23
 • Ecowater eVOLUTION Refiner Power
 • Boshuis Duolux plus 400
 • Watertotaal Euro Twin 20

Zo werkt een waterontkalker

Het uitgangspunt is duidelijk: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Aqua Clean) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Kerkhove minimaliseer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke 5/6 dagen wordt de hars schoongespoeld met pekelwater. Dit noemen we ook wel regenereren. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De hoeveelheid zout wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Speciale harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Eens in de 7 dagen raken de harskorrels verzadigd met magnesium en calcium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met het regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Mechanische of elektrische waterverzachters
We behandelen 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege een interessant tarief, 0 energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. De nadelen zijn: een hoger zoutverbruik, een matige efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Je koopt zo’n machine al vanaf €770.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Dit model is zeer in trek vanwege: minder regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. Als grote nadelen noemen we: de aanschafkosten, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. Deze installaties worden al geplaatst voor €1300.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan moet je een keuze maken uit een dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €360,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het pluspunt van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken als de hars wordt gespoeld.
 • Bij 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken even geen zacht water.
 • Systemen met dubbele cilinders kunnen grotere volumes aan. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Kerkhove.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Neem contact op met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. Dit begint vanaf €75 voor magnetische ontharders tot ruim €2225 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door het model, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en de omvang van het systeem. Behalve deze aanschafkosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters werken met een speciale korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De onkosten van dergelijke installaties lopen op vanaf €800 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een slimme installatie heeft een prijskaartje tussen de €1475 en €1900 inclusief montage en inregeling. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst check je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Kerkhove.

Kijk jij ook naar de opties om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Maak nu gebruik van onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij erkende installateurs. Zo kan je moeiteloos snel modellen, type ontharders en natuurlijk de totale kosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €125
Waterontharder (mechanisch)V.a €860
Waterontharder (elektrisch)V.a €910
Onthardingstabletten€15 voor 25 kg
OnderhoudscontractCirca €125 (jaarbasis)
InstallatiekostenC.a. €270
Overzicht met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het laten plaatsen van een waterverzachter zinvol in Kerkhove?
De hardheid van het leidingwater in Kerkhove is ongeveer 19,60 dH. De waarde in de provincie West Vlaanderen is circa 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een ontkalkingssysteem onttrekt magnesium en calcium uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Zacht water smaakt beter en heeft als bijkomende voordelen heerlijk zachte kleding en minder poetsen en boenen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die je in dit product steekt ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Experts vinden dat je altijd een waterontharder neemt voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Je kunt denken aan een zachte huid, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat kan bereikt worden doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium delen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt het hars schoongespoeld door gebruik te maken van het regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Een stuk betaalbaarder zijn de goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De doeltreffendheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Moet ik het ook onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is geen hogere wiskunde, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Systemen met unieke ontkalkingstabletten waarmee geregenereerd wordt zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel zodat het systeem efficiënt blijft werken. Dit kun je eventueel uitbesteden door een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Kerkhove.

Hoe zit het met de waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Zoals o.a. lagere energiekosten, een lekkere watersmaak, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, een zijdezachte was, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie