Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Bossuit

Heb je in huis last van kalkneerslag, aanslag op servies, slecht werkende huishoudelijke apparaten of droog haar na het douchen? Vaak ontstaan deze problemen door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Bossuit zorgt voor kalkvrij water in huis. Het draagt bij aan de gezondheid, en bespaart je ook nog eens geld. Hier verzamel je nuttige info info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, wat zijn de voordelen, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van ongeveer 19,60 dH in Bossuit.
 • Mogelijk heb jij last van situaties als kalkaanslag en hoger gasverbruik.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en minder poetsen en boenen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €295 per 12 maanden.

Klik door naar: Tips bij een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Heb ik het nodig?Waterhardheid BossuitWerking eenvoudig uitgelegdInvesteringVeelgestelde vragen + antwoorden


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8583
Gem. Gasverbruik M31.530 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

De voordelen van zacht water

 • Water met een lekkere smaak.
 • Verlaging van de maandlasten voor energie.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Apparatuur dat te snel stuk gaat.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Strepen op de ramen.
 • Blijven poetsen in de badkamer.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Bossuit

Zit jij in de woning ook met situaties als slecht werkende huishoudelijke apparaten en/of bittere smakende thee? Een toenemende groep Vlamingen bestellen een slimme waterontkalker. Zo’n installatie haalt kalk en magnesium uit het water. Voor elk gezin een meerwaarde. Geen kalkaanslag in de badkamer, besparen op schoonmaakmiddelen, zachter wasgoed en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In en rondom gemeente Avelgem opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Bossuit gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen hebben we verzameld in een lijst. Mogelijk ook interessant: Beste waterontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamheidMinder zeepproducten nodig. Beperking van de CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals boilers werken efficiënter door minder kalkaanslag. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterEen kopje thee, koffie of eigen spa-blauwzal minder bitter smaken.
SchoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Beperk de jaarlijkse kosten voor schoonmaakmiddelen.
Prettig voor je huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenBij hard water ontstaat er snel kalk op verwarmingselementen van bijv. wasmachines. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Bossuit?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Bossuit. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water leidt tot een meer gunstig energieverbruik en je kleding blijft langer mooi. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor kijken we naar de waterhardheid in jouw woonplaats.

 • Bossuit kent een waterhardheid van 19,60. Concreet: Erg hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid reduceren biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • O.a. een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, smaakvol water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: deze waterhardheid is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Bossuit

De waterhardheid van het drinkwater in Bossuit is om en nabij de 19,60 dH. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-bossuit-8583

Bekijk installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • North Star Okosoft 35
 • Grunbeck WINNI-mat VGX14
 • Ecowater Galaxy VDR25
 • Boshuis iQualQ Combi 200
 • Watertotaal Euro Twin 60

Zo werkt een waterontkalker

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar wat gebeurt er technisch allemaal? Het gros van de waterverzachters (van merken als Pentair Fleck) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van deze waterontkalker in Bossuit reduceert je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2.5. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Dit kleine % kalk is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Op een bepaald moment raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de filter worden schoongespoeld met natrium. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. De slimme harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Na ongeveer een week raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De harsbolletjes worden automatisch gereinigd middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 types: Mechanische & elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De voordelen zijn een concurrerende prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: het aanzienlijke zoutverbruik, een lagere efficiëntie en geen extra opties zoals een vakantieregeling. Beschikbaar vanaf €950.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, de innovatieve werking en verschillende geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1250.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? We maken onderscheid tussen een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €375,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het gemak van een een extra cilinder is dat je ook water kunt gebruiken als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer je gaat voor één cilinder ontkalkers heb je tijdens het schoonmaken tijdelijk geen zacht water.
 • Producten met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Extra handig voor huishoudens met kinderen.
 • Een systeem met dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Bossuit.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De investering van een waterverzachter variëren nogal. Van €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €2025 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De prijs hangt af van de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het vermogen. Naast deze kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De prijzen van dergelijke installaties beginnen bij €830, exclusief installatiekosten. Een luxe systeem kost gemiddeld tussen de €1250 en €1850 (met montage inbegrepen). In de tabel hieronder bieden we de huidige kosten van een waterverzachter in Bossuit.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Probeer dan onze vergelijker en vraag prijsoverzichten aan bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen moeiteloos en snel modellen, type ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €70
Waterontharder (mechanisch)Rond de €770
Elektronische waterontharderRond de €1010
Onthardingszout€17,50 per 25 kg
OnderhoudCirca €100 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €210
Tabel met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter handig in Bossuit?
De hardheid van het water in Bossuit ligt op 19,60 dH. Dit cijfer in de provincie West Vlaanderen is plus minus 15,09 dH. Prima te drinken, maar het kan beter! Een professioneel ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit leidingwaterwat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak wordt beter & zachter en zorgt voor onder andere lagere energiekosten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: van elke €1 die je in dit product steekt bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Wij vinden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Zoals een zachte huid en droog haar, meer smaak aan koffie en thee, zachter wasgoed en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen wisselt het systeem calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met harsbolletjes heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze korrels. In de andere cilinder wordt het hars schoongespoeld via zout. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een schone installatie is nodig zodat het systeem efficiënt blijft werken. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Bossuit.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: lagere energierekening, zacht en smaakvol water, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, bestaande kalkaanslag verdwijnt, zachter wasgoed, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie