Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Outrijve

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, strepen op je ruiten, koffie of thee dat bitter smaakt of irritaties aan de huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het laten plaatsen van de beste waterverzachter in Outrijve maakt mogelijk dat je kan genieten van kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, het milieu en je portemonnee. Middels onze specialisten lees je handige informatie aangaande waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van gemiddeld 19,60 dH in Outrijve.
 • Dit kan leiden tot voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter filtert het water (magnesium & calcium).
 • Dat zorgt voor verlaging van de maandlasten voor energie, zacht en smaakvol water en geen strepen meer op glas en lak.
 • Wacht niet langer en geniet van de extra gemakken. Het kan veel opleveren, tot wel €295 per jaar.

Direct naar: Een waterverzachter kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid OutrijveHoe werkt het?Geschatte kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteAvelgem
Postcode8582
Gem. Gasverbruik M31.525 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Zacht en fris water.
 • Gunstig energieverbruik.
 • Tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Slecht werkende huishoudelijke apparaten.
 • Droog haar na het douchen.
 • Aanslag op servies.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Bekijk de tarieven van waterontharders

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Outrijve

Ben jij ook klaar met droge haren na een douchebeurt en/of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Flink wat Vlamingen lossen dit op met een betrouwbare waterontkalker. Deze installatie onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op douchewand en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, betere smaak van water en kalkvrije leidingen. In de omgeving van de gemeente Avelgem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Outrijve heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een plaatselijke installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het gebruik van een goede waterontharder heeft ontzettend veel voordelen. De meest genoemde voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

VoordeelUitleg
DuurzaamEr is minder zeep noodzakelijk. Je stoot minder CO2 uit omdat je minder energie gebruikt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines zullen geen kalkaanslag meer hebben. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Water met meer smaakJe verse koffie & thee of een glaasje water smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat verhoogt het energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Outrijve?

Vermoedelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Outrijve. Dat is ook erg logisch. Zacht water heeft als voordeel langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je hebt minder wasmiddelen nodig. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Outrijve ontvangt een waterhardheid van 19,60. Dit staat voor Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score ervaart iedereen weer anders.
 • Het terugdringen van de waterhardheid biedt comfort.
 • Onder andere efficiëntere verwarming, kleding die langer mooi blijft en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: deze hardheid is in ieder geval niet slecht voor de gezondheid.

Hardheid water in Outrijve

De waterhardheid van het water in Outrijve is om en nabij de 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-outrijve-8582

Installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • North Star 40ED
 • Grunbeck WINNI-mat VGX9
 • Ecowater Galaxy VDR20
 • Boshuis iQualQ Combi 150
 • Watertotaal Euro Twin 40

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

Het is al een aantal keer genoemd: de waterontharder haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De meeste waterverzachters (van bijv. Galaxy) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Zo vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van een waterontkalker in Outrijve verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een acceptabele 2.5 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen (Regenereren)
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. De harsbolletjes worden opnieuw geladen, dit noemen we regenereren. Eens in de 6 – 10 weken moet het zout worden aangevuld. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door het aantal m3 water dat je verbruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels halen kalk en magnesium uit het water.
 3. Na ongeveer een week zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 soorten: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. De voordelen zijn een lage prijs, duurzaam qua energieverbruik en je hebt heel beperkte onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: onnodige verspilling van water en zout, een inefficiënte werking en je kunt de resthardheid niet instellen. Deze installaties worden al geplaatst voor €940.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Dit model is zeer in trek vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en brede mogelijkheden. Als grote nadelen noemen we: de tarieven, het gebruikt een beetje stroom en hogere onderhoudskosten. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Enkele of dubbele harscilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil is circa €450,00. Echter, wat zijn de grootste verschillen?

 • Het grootste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt als hij aan het regenereren is.
 • In het geval van enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) tijdelijk geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Meerdere cilinders werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Outrijve.

Jouw hele huis kalkvrij?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor advies.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. De prijzen starten vanaf €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €2200 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De totaalprijs hangt af van de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de capaciteit van het systeem. Behalve deze initiële kosten betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters kunnen extra korting geven als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Tenslotte is er zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De onkosten van waterverzachters starten bij €690, exclusief installatiekosten. Een apparaat met uitgebreide opties zit ergens tussen de €1525 en €1875 inclusief montage en inregeling. In het volgende schema check je de huidige kosten van een waterverzachter in Outrijve.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker te laten installeren? Open onze vergelijkingstool en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Op basis daarvan kun jij gemakkelijk en snel specialisten, soorten installaties en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektronisch)V.a €1170
Regeneratiezout€17,50 voor 25 kg
OnderhoudskostenRond de €150 per jaar
PlaatsingCirca €230
Tabel met de kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterverzachter nodig in Outrijve?
De hardheid in Outrijve is om en nabij de 19,60 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is grofweg 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een geavanceerd ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat resulteert in aangenaam zacht water. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: een glanzende vaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Welke terugverdientijd heeft een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die je uitgeeft zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk aan minder huidproblemen en huidirritaties, meer smaak aan koffie en thee, een glanzende vaat en minder poets- en boenwerk. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat hard leidingwater door een cilinder met kunsthars bolletjes wordt geleid. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen via zouttabletten. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De werking van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een schoon apparaat is belangrijk zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Vaak wordt aanbevolen om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Outrijve.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: lager stroom- en gasverbruik, meer smaak aan koffie en thee, minder schoonmaakmiddelen benodigd, een zachte huid, geen kalkaanslag op bestek en servies, een super zachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie