Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Hekelgem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? Dit heeft wellicht te maken met aanwezigheid van hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 11,20 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het kopen van de beste waterverzachter in Hekelgem heeft als doel kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en je bent milieuvriendelijk bezig. Hier tref je praktische info met betrekking tot waterontharders: welke soorten zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat is de prijs?

 • Gemiddelde waterhardheid van 11,20 dH in Hekelgem.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als veel schoonmaakwerk en minder presterende verwarmingssystemen.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: efficiëntere verwarming, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €270 per jaar.

Thema’s: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid HekelgemHoe werkt zo’n systeem?Gemiddelde kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gem. Gasverbruik M31.495 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Kleding en ander textiel gaat langer mee.
 • Lagere energierekening.
 • Het textiel gaat langer mee.
 • Zet het milieu op 1!

Nadelen van hard leidingwater

 • Dichtslibbende waterleidingen.
 • Een droge huid.
 • Kalkaanslag op kranen en douchekoppen.
 • Te veel schoonmaken.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Kies voor de service van lokale vakmannen

Waterontharder kopen Hekelgem

Heb je last van slecht functionerende apparaten en/of onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huizenbezitters bestellen een betrouwbare waterontkalker. Dit product filtert magnesium en calcium (kalk) uit het water. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken, een glanzende vaat en een lager stroom- en gasverbruik. In en rondom gemeente Affligem vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Hekelgem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een interessante offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis heeft ontzettend veel voordelen. De voornaamste pluspunten vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Mogelijk ook interessant: Voordeligste ontharder.

PluspuntBeschrijving
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten wegspoelen. De CO2 uitstoot is lager omdatje verwarmingsinstallatie beter werkt.
Apparaten gaan minder snel stukDagelijkse apparaten zoals heetwaterkranen hebben geen last meer van kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Ontkalkt water schuimt makkelijker. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor huidziektenEen zachte huid en minder droog haar na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Verminderde energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen HR-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Heb ik ook een waterontkalker nodig in Hekelgem?

Misschien overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Hekelgem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water heeft als voordeel een lagere energierekening en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Kan ik dan niet zonder? Aangaande deze vraag moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Hekelgem zit met een waterhardheid van 11,20. Definitie: Hard water.
 • Wat je hier in de praktijk van merkt is erg persoonlijk.
 • Het verkleinen van de waterhardheid heeft verschillende voordelen.
 • Denk aan apparatuur gaat langer mee, betere smaak van water en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Uit de test: dit type water is niet ongezond.

Hardheid water in Hekelgem

De waterhardheid van het water in Hekelgem bedraagt circa 11,20 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-hekelgem-1790

Bekijk specialisten in deze regio’s

Bekende modellen en merken

 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Remon Waterontharders Sava
 • Judo Judomat Kompakt 30 M-KB

Hoe werkt de waterontkalker?

Het zal onderhand duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Hoe gaat dat technisch in z’n werk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. GE) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een geladen cilinder met harskorrels wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Middels deze handeling wordt het water van magnesium en kalk gereinigd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Hekelgem minimaliseer je de dH waarde van 11,20 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Deze hoeveelheid kalk leidt niet tot concrete problemen.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Elke 5/6 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Dit noemt men regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt bepaald door grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het formaat (kleine of grote installatie). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Herbruikbare harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De interne harsbolletjes worden weer schoongespoeld middels regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 producten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijke prijs, 0 energieverbruik en minder onderhoud nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en je hebt minder geavanceerde instellingen. De prijs van zo’n systeem begint bij €790.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De voordelen zijn: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en hoge kosten qua onderhoud. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Oriënteer jij je op het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs bedraagt circa €380,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt wanneer de machine aan het regenereren is.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb je – als de ontharder aan het reinigen is – niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontharders met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Meerdere cilinders is niet schoner of beter, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Hekelgem.

Een kalkvrije badkamer en keuken?

Kom in contact met experts voor een demo.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De kosten van een waterontharder zijn nogal verschillend. Je hebt ze vanaf €80 voor een magnetische ontharder tot ruim €1825 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs hangt af van het merk, of je een 1- of 2-cilinder systeem kiest en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Buiten deze kosten betaal je ook voor de installatie en het onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €740, exclusief installatiekosten. Een slim apparaat varieert tussen ongeveer €1550 en €1700 inclusief plaatsing. In het overzicht hieronder bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Hekelgem.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Gebruik dan onze vergelijkingstool en achterhaal de kosten bij erkende installateurs. Via die service kan jij eenvoudig snel installateurs, soorten installaties en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €145
Waterontharder (mechanisch)C.a. €890
Elektronische waterontharderRond de €1120
Zouttabletten€15 voor 25 kilo
OnderhoudstarievenRond de €155 op jaarbasis
PlaatsingskostenC.a. €250
Tabel met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Hekelgem?
De hardheid in Hekelgem ligt rond de 11,20 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit nieuwe frisse zachte water is lekkerder en heeft als extra pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden en geen glascorrosie of witte aanslag.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
We hanteren een simpele berekening: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen als extra luxe en comfort in het dagelijks leven. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, smaakvol water, een glanzende vaat en minder schoonmaakwerkzaamheden. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit proces kan doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium bestanddelen worden gedeactiveerd door kunsthars bolletjes. In de andere cilinder wordt het filter schoongespoeld d.m.v. regenereren. Koop altijd kwalitatief onthardingszout. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die werken op basis van magnetische velden. Het effect van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schoon apparaat is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ontharder zuinig werkt. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Hekelgem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. Onder andere: efficiëntere verwarming, lekkerdere koffie en thee, 50 % – 75% minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid, minder last van kalkaanslag, kleding die langer mooi blijft, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie