Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Teralfene

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of een erg droge huid? De reden daarvan is vaak aanwezigheid van hard water. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 11,20 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het kopen van de beste waterverzachter in Teralfene zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier tref je bruikbare info met betrekking tot waterontharders: welke type ontharders zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de prijs?

 • Een waterhardheid van 11,20 dH in Teralfene.
 • Hierdoor ontstaan issues zoals droge haren na een douchebeurt en matig presterende cv installaties.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Dat zorgt voor lager stroom- en gasverbruik, heerlijk zachte kleding en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Wacht niet langer en kies voor meer wooncomfort. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €285 per 12 maanden.

Onderwerpen: Waterverzachter kooptipsVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid TeralfeneWerking eenvoudig uitgelegdDe uiteindelijke kostenFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gem. Gasverbruik M31.500 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

De voordelen van zacht water

 • Een glanzende vaat.
 • Efficiëntere warmteoverdracht.
 • Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Bekijk de tarieven van waterontharders

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Teralfene

Heb je in huis last van dichtslibbende waterleidingen en onnodig poets- en boenwerk? Een toenemende groep woningeigenaren bestellen een slimme waterontkalker. Een dergelijk product onttrekt kalk uit het water. Elke woning heeft daar profijt van. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, Geen glascorrosie of witte aanslag, zijdezachte kleding en huid en een lager stroom- en gasverbruik. In de gemeente Affligem kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vraag nu in 3 eenvoudige stappen een offerte aan. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Teralfene heb je binnen mum van tijd geregeld.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Omschrijf zo concreet mogelijk de opdracht.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Voer je contactgegevens in.
 5. Een erkende installateur verstuurt je binnen enkele dagen een concurrerende offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De meest genoemde voordelen hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

VoordeelBeschrijving
EcologischHet verbruik van zeepproducten neemt af. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Smaakvoller waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan heeft een betere smaak.
SchoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidZacht water zorgt voor een zachte huid. Klachten als eczeem en huidirritatie kunnen ook minder worden.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld waterkokers. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik een waterontkalker nodig in Teralfene?

Vermoedelijk bekijk jij de opties voor het laten installeren van een waterontharder in Teralfene. De redenen spreken doorgaans voor zich. Zacht water leidt tot lekkerdere koffie en thee en minder noodzaak voor poetsen en boenen. Kan ik dan niet zonder? Voor dit advies moet je allereerst weten hoe het zit met de huidige waterhardheid.

 • Teralfene ontvangt een waterhardheid van 11,20. Dit staat voor Hard water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is voor iedereen weer anders.
 • De waterhardheid terugdringen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lager energieverbruik, zachter wasgoed en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: deze waterhardheid kan je ten alle tijden gewoon drinken.

Hardheid water in Teralfene

De waterhardheid van het drinkwater in Teralfene is 11,20 Duitse graden. Men zegt dan ook wel dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-teralfene-1790

Installateurs in de regio

Vaak gekozen modellen

 • Erie Softline Eco10
 • BWT Aquadial softlife bio 10
 • 038waterontharder Separaat 20
 • Remon Waterontharders Tisa
 • Judo Judomat Kompakt 45 M-KB

Hoe maakt een waterontkalker zacht water?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Tapworks) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een speciale cilinder met harsbolletjes wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Op deze wijze verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Teralfene verklein je de dH waarde van 11,20 naar een Dh onder de 2. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat overblijft is onvoldoende voor kalkvorming.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een tijd zal de onthardingshars verzadigen. Gemiddeld eens per 7 dagen moet de hars opnieuw opgeladen worden met natriumionen. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. Hoeveel zout er nodig is wordt berekend a.d.h.v. de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het water wordt dus onthard in 5 stappen middels de ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Unieke harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na een tijd raken raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. Alle harsbolletjes hebben een filter behandeling nodig door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Er zijn eigenlijk twee soorten: Elektronische & mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en het is onderhoudsarm. De minpunten zijn: veel zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €925.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Het gemak zit ‘m in: besparing op regeneratiezout, een zeer efficiënte werking en geavanceerde instellingen. De minpunten zijn: de duurdere prijzen, het gebruikt een beetje stroom en soms dure onderhoudscontracten. Beschikbaar vanaf €1125.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €410,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een machine met een dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het regeneratieproces bezig is.
 • Bij ontkalkers met 1 cilinder heb je tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Installaties met dubbele cilinders kunnen op hetzelfde moment meer water filteren. Ideaal voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders is echt geen noodzaak, het zorgt puur voor wat extra comfort. Kies ook voor zacht water in Teralfene.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Kom in contact met professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De investering van een waterontkalker kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €120 voor magnetische ontharders tot wel €1925 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de inhoud van het systeem. Buiten deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Een aantal Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je er meteen een onderhoudscontract bij neemt. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De kosten van waterontkalkers starten bij €720, excl. installatie. Een geavanceerd systeem varieert tussen ongeveer €1475 en €2175 inclusief inregelen. In de bijgaande tabel achterhaal je de geschatte kosten van een waterverzachter in Teralfene.

Nieuwsgierig wat het kost om af te rekenen met kalk dankzij een waterontkalker? Gebruik dan de offerte vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen makkelijk en kosteloos specialisten, soorten ontharders en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €145
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €880
Elektronische waterontharderCirca €1180
Reinigingszout€25 per 50 kilo
OnderhoudBegint bij €120 op jaarbasis
InstallatiekostenC.a. €250
Rekenvoorbeeld met de uiteindelijke kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Teralfene?
De hardheid van het kraanwater in Teralfene ligt rond de 11,20 dH. Dit cijfer in de provincie Vlaams Brabant is om en nabij de 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit je kraanwater wat de waterhardheid doet dalen. Zacht water smaakt beter en zorgt voor een langere levensduur van huishoudelijk apparaten en tot wel 50% minder zeepproducten gebruiken.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Normaliter geldt: van elke euro die in de installatie wordt gestoken ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn dan ook van mening dat je met name een waterontharder moet laten plaatsen voor het comfort. Denk hierbij aan prettige douchebeurt, fris kraanwater, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dit regelt men doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats door geplande regeneratie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van zo’n magneet vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met unieke ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Een degelijke schoonmaakbehandeling is essentieel voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Teralfene.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Het inzetten van een waterreiniger voor kalkvrij water is succesvol. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. Onder andere: gunstig energieverbruik, smaakvoller water, je bespaart fors op schoonmaakmiddelen, geen droge, trekkerige huid na het douchen, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie