Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Essene

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, vies water of een erg droge huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in hard water. Deze plaats kent een waterhardheid van 11,20 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. De beste waterverzachter in Essene maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Dat is lekker, maar ook goed voor de gezondheid, en het levert ook nog een leuke besparing op. Op deze website check je nuttige info info over diverse types waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en wat ben ik kwijt?

 • Gemeten waterhardheid van 11,20 dH in Essene.
 • Dit kan zorgen voor problemen als droog haar na het douchen en hoger gasverbruik.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • De voordelen: lagere energierekening, zijdezachte kleding en huid en het textiel gaat langer mee.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €340 per 12 maanden.

Klik door naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid EsseneHoe gaat het in z’n werk?Wat zijn de totale kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAffligem
Postcode1790
Gem. Gasverbruik M31.490 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3050 kWh
Gem. Waterhardheid11,20 dH

Het effect van zacht water

 • Zachter wasgoed.
 • Bespaar meer dan 20% energie.
 • Geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Goed voor het milieu!

Nadelen van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Kalkaanslag op douchekop.
 • Onnodig poets- en boenwerk.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Essene

Heb je last van een onnodig hoge energierekening of kalkaanslag op de verwarmingselementen? Steeds meer woningeigenaren kiezen voor de installatie van een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Toepasbaar op elk type huis. Geen kalkaanslag in de badkamer, minder poetsen en boenen, lekkerdere koffie en thee en een lager energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Affligem zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Essene hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Beschrijf je gezinssituatie en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een regionale installateur neemt contact met je op en stuurt een gespecificeerde offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Een goede waterontharder kopen heeft verschillende voordelen. De meest prominente voordelen staan samengevat in de tabel hierna. Mogelijk ook interessant: Goede ontharder.

PositiefBeschrijving
MilieubewustEr is minder zeep noodzakelijk. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Verlenging levensduur apparatenApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen worden niet meer aangetast door kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of glas kraanwater heeft een betere smaak.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt veel sneller. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Vermindering huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Essene?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Essene. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor verminderde eczeem klachten en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Maar heb ik het wel echt nodig? Voor dit advies bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Essene zit met een waterhardheid van 11,20. Samengevat: Hard water.
 • Het gevolg van deze score verschilt erg per persoon.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Denk aan langere levensduur van huishoudelijke apparaten, minder last van een droge huid en bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Goed om te weten: water met deze hardheid kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Essene

De waterhardheid van het leidingwater in Essene ligt op ong. 11,20 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 11,20 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 31,90 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-essene-1790

Vind een vakman in de buurt

Interessante installaties

 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL
 • Judo Quicksoft-C

Hoe werkt de waterontkalker?

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe werkt dat in de praktijk? De huidige generatie waterverzachters (bijv. van merken als Autotrol) werken op basis van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op basis daarvan verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van een waterontkalker in Essene reduceert je de dH waarde van 11,20 naar een acceptabele 2 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit gezond voor ons is. Dit percentage kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd zal de hars verzadigd raken. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel zout er nodig is verschilt nogal. Dit ligt aan o.a. het aantal m3 water dat je verbruikt, de gekozen resthardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Na ongeveer een week geraken de harskorrels verzadigd.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd door middel van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Elektrische & mechanische waterverzachters
We onderscheiden twee machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een interessante prijs, geen stroomkosten en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in statistieken. Je koopt zo’n machine al vanaf €920.

Een elektrische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gaat op vraag. De voordelen zijn: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en uitgebreide instellingen. Als grote nadelen noemen we: de duurdere prijzen, je hebt iets hogere stroomkosten en het onderhoud is duurder. Je koopt zo’n machine al vanaf €1150.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er 2 opties: dubbele- of enkele harscilinder. Het prijsverschil komt uit rond de €370,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het handige van een installatie met 2 cilinders zit hem in de beschikbaarheid van drinkwater tijdens de spoelingen.
 • Bij één cilinder ontkalkers heb jij (wanneer het systeem aan het spoelen is) even geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Ideaal voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is echt geen noodzaak, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Essene.

Een woning zonder kalkaanslag?

Ontvang contactgegevens van erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterontharder liggen nogal uiteen. Je hebt ze vanaf €55 voor ontharders die magnetisch werken tot meer dan €1775 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De kosten hangen af van het merk, het type ontharder en de omvang van het systeem. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je hier het onderhoud uitbesteed middels een onderhoudscontract. Verder heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De tarieven van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €710 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een luxe installatie varieert tussen ongeveer €1475 en €2125 inclusief montage en inregeling. In de onderstaande tabel check je de huidige kosten van een waterverzachter in Essene.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Start meteen met onze online offerteservice en check de huidige prijzen bij toonaangevende installateurs. Zo kan je makkelijk en gratis monteurs, soorten waterverzachters en totaalprijzen naast elkaar zetten.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €95
Waterontharder (mechanisch)C.a. €790
Elektrische waterontharderCirca €1130
Zout€25 voor 50 kg
OnderhoudskostenBegint bij €125 per 12 maanden
PlaatsingVanaf €210
Overzicht met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Essene?
De hardheid van het leidingwater in Essene is plus minus 11,20 dH. De referentiewaarde in de provincie Vlaams Brabant is plus minus 16,91 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem filtert kalk uit het leidingwater wat zorgt voor een gunstigere waterhardheid. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: apparatuur die langer meegaat en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: van elke €1 die je in dit product steekt zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder neemt voor de directe immateriële voordelen. Denk aan prettige douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dit is mogelijk doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een eventuele tweede cilinder vindt een schoonmaakproces van de korrels plaats d.m.v. het regenereren. Het onthardingszout is online te bestellen. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De uitwerking van zo’n magneet is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Hoe vaak moet ik het onderhouden?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is vrij eenvoudig, maar is noodzakelijk voor een zuinige werking. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Het regelmatig schoonmaken van de installatie is cruciaal om de kwaliteit van het water te waarborgen. Vaak wordt aanbevolen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Essene.

Welke pluspunten heeft een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dat biedt je als woningbezitter veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, lekker water uit de kraan, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, minder last van eczeem, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, huishoudelijke apparaten gaan langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie