Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Rillaar

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in te hard water in de leiding. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 10,08 dH. Hierdoor ontstaan dergelijke problemen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Rillaar maakt mogelijk dat je kan genieten van water waar amper kalk in zit. Dit is goed voor jouw gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, wat zijn de voordelen, en wat zijn de kosten?

 • Gemeten waterhardheid van 10,08 dH in Rillaar.
 • Hierdoor ontstaan irritaties zoals slecht werkende huishoudelijke apparaten en een hoge energierekening.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: apparaten die minder snel vervangen hoeven worden, een zachte huid na bad of douche en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Vergelijk meerdere offertes en probeer het direct uit. De potentiële besparingen zijn hoog, wel €220 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid RillaarWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode3202
Gem. Gasverbruik M31.560 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3650 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Kleding die langer mooi blijft.
 • Lagere stookkosten.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Nadelen van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Rillaar

Zit jij thuis ook met een droge huid en extra zeep en shampoo nodig? Een aanzienlijk aantal Belgen kiezen een handige waterontkalker. Zo’n installatie haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, zacht en fris water en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de gemeente Aarschot vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Rillaar hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Kies het type product dat je wilt installeren.
 3. Selecteer het type huishouden en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Geef aan hoe en wanneer je bereikbaar bent.
 5. Een erkende installateur biedt je op korte termijn een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Klik direct door naar: Zuinigste waterontkalker.

PluspuntUitleg
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Flinke reductie van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Levensduur apparatenDure apparatuur zoals wasmachines vertonen veel minder kalkaanslag. Ook neemt het stroomverbruik af.
Betere smaak kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glaasje water is veel smaakvoller.
Vermindert schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Verminderde energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat resulteert in een hoger energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Rillaar?

Wellicht overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Rillaar. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor verminderde eczeem klachten en textiel dat langer mee gaat. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Rillaar zit met een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is erg persoonlijk.
 • Een lagere waterhardheid is gunstig voor lichaam, gezondheid en milieu.
 • Denk aan lagere stookkosten, zacht en smaakvol water en minder poetsen en boenen.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie hoeft niet ongezond te zijn.

Hardheid water in Rillaar

De waterhardheid van het leidingwater in Rillaar is ongeveer 10,08 Duitse graden. Dit houdt in dat het water Tamelijk hard water is. Doorgaans wordt de hardheid van water uitgedrukt in dH (Duitse Hardheid). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-rillaar-3202

Vind een vakman in de buurt

Veel gekozen merken

 • Halutec Domus DPS 300
 • Ecowater ESM9 CE+
 • Boshuis iQualQ Duo 100
 • Watertotaal Euro Combi Elegant 10
 • North Star 17UD

Technische uitleg werking waterontkalker

De basis is eenvoudig: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterverzachters (van bijv. GE) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een filter met harskorrels wisselt magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Zodoende wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Rillaar reduceert je de dH waarde van 10,08 naar een acceptabele 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, een klein beetje kalk heeft namelijk iedereen nodig. Het kalk dat overblijft zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Na verloop van tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Je moet eens per kwartaal het zout aanvullen. De zoutbehoefte hangt af van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en het soort ontharder (klein of groot). Een ontkalkingsinstallatie werkt dus in 5 stappen.

 1. Het harde water komt het huis binnen via de ontkalkingsinstallatie.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes worden weer schoongespoeld aan de hand van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden twee producten: Mechanische of elektronische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneratie gaat op basis van tijd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstig tarief, er zijn geen energieverbruik kosten en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: er vinden onnodige spoelingen plaats, een matige efficiëntie en geen inzicht in statistieken. Deze installaties worden al geplaatst voor €750.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Dit type installatie start met regenereren na een slimme meting. Veel mensen kiezen voor dit type vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en uitgebreide instellingen. De minpunten zijn: de tarieven, bij een stroomstoring werkt het niet en meer kans op defecten. Beschikbaar vanaf €1175.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan kan je kiezen tussen een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €420,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het voordeel van meerdere cilinders is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens het gehele regeneratieproces.
 • Wanneer we spreken over 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken niet de beschikking tot zacht water.
 • Ontkalkers met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Rillaar.

Voor altijd afrekenen met kalkaanslag?

Leg nu contacten met vakmannen voor montagewerk.

Wat zijn de kosten van zo’n installatie?

De prijs van een waterverzachter zijn erg wisselend. Dit loopt van €55 voor magnetische ontharders tot een slordige €1450 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs wordt bepaald door het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de doorstroomsnelheid. Naast deze aanschafkosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een extra scherpe prijs wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van ontkalkers lopen op vanaf €710, zonder installeren. Een uitgebalanceerde installatie varieert tussen ongeveer €1100 en €1775 inclusief montage en inregeling. In de bijgaande tabel vind je de actuele kosten van een waterverzachter in Rillaar.

Kijk jij ook naar de opties om een waterontkalker te integreren voor zacht water? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en bekijk actuele tarieven bij professionele installateurs. Op deze manier kun je moeiteloos en snel installateurs, verschillende opstellingen en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)V.a €80
Mechanische waterontharderV.a €700
Waterontharder (elektrisch)Circa €1040
Tabletten€30 per 50 kg
Onderhoud (indicatie)Circa €110 p/jaar
PlaatsingskostenC.a. €250
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Rillaar?
De hardheid van het kraanwater in Rillaar ligt op 10,08 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant is grofweg 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit het water wat zorgt voor zacht water. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als gunstig energieverbruik en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke euro die in de installatie wordt gestoken zul je een besparing realiseren van +/- €0,70. Wij merken op dat je overwegend een waterontharder in huis laat plaatsen voor het gemak en wooncomfort. Onder andere prettige douchebeurt, smaakvoller water, een zijdezachte was en minder schoonmaakwerkzaamheden. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen wisselt de ontharder magnesium- en calciumionen (kalk) voor natriumionen. Dit gebeurt doordat het harde water eerst door een speciale harskolom gaat. De magnesium en calcium deeltjes worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een andere cilinder wordt de hars weer opgeladen aan de hand van de regeneratie functie. Er zijn verschillende soorten onthardingszout. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die werken op basis van magnetische velden. De effectiviteit van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Wat moet ik doen qua onderhoud?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met noodzakelijk ontkalkingstabletten voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Ook het schoonmaken van het apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Vaak wordt aanbevolen om een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Rillaar.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, fris kraanwater, je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, een super zachte was, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie