Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Langdorp

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, strepen op je ruiten, bittere thee of koffie of droge haren na een douchebeurt? Vaak ontstaan deze problemen door een hoge waterhardheid. Deze regio heeft gemiddeld genomen een waterhardheid van 10,08 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Langdorp heeft als effect kalkvrij water in huis. Dit is goed voor jouw gezondheid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina check je waardevolle info over diverse types waterontharders: welke soorten zijn er, hoe gaat het precies in z’n werk, en wat is de investering?

 • Waterhardheid van ongeveer 10,08 dH in Langdorp.
 • Hierdoor ontstaan voorvallen als wit uitslaande wanden en tegels en verwarmingselementen die isoleren.
 • Een waterverzachter verlaagt de hardheid van het water.
 • Pluspunten: lagere energiekosten, lekkere watersmaak en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Laat een systeem plaatsen en geniet van de extra gemakken. Profiteer van besparingen tot c.a. €225 op jaarbasis.

Lees verder over: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid LangdorpWerkingGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteAarschot
Postcode3201
Gem. Gasverbruik M31.555 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3600 kWh
Gem. Waterhardheid10,08 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Kalkvrije leidingen.
 • Veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Goed voor het milieu!

Minpunten van hard leidingwater

 • Verstopte leidingen.
 • Extra zeep en shampoo nodig.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Onnodig veel schoonmaken.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Langdorp

Zit jij in de woning ook met situaties als dichtslibbende waterleidingen en onnodig veel schoonmaken? Een groeiend aantal huizenbezitters kiezen voor de installatie van een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk systeem haalt de hardheidsmineralen uit het water. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op sanitair en kranen, lager gebruik van zeep en wasmiddelen, zachtere was en structureel lagere energiekosten. In de omgeving van de gemeente Aarschot zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Het kopen van- en een waterverzachter installeren in Langdorp hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Start met het invullen van je adresgegevens.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en geef aan waar de watermeter precies zit.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een lokale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De meest bekende voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Mogelijk ook interessant: Goedkoopste waterontkalker.

PluspuntUitleg
EcologischMinder zeepproducten wegspoelen. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter wordt overgedragen.
Langere levensduur apparatenApparatuur zoals strijkijzers hebben minder last van kalkaanslag. Ook verlaagt dit het energieverbruik.
Betere smaak kalkvrij waterThee, koffie, bouillon en het water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water zal veel sneller schuimen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidEen lekker zachte huid na het douchen. Het kan helpen bij acne, jeuk, eczeem en gevoeligheid.
Energiekosten besparingKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals koffiezetapparaten. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat kost geld.
Samenvatting van de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Langdorp?

Mogelijkerwijs zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Langdorp. Dat is ook erg logisch. Kalkvrij water heeft als voordeel een lager stroom- en gasverbruik en geen kalkaanslag in de badkamer. Kan ik dan niet zonder? Voor het antwoord daarop moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Langdorp zit met een waterhardheid van 10,08. Concreet: Tamelijk hard water.
 • Het effect daarvan is nogal subjectief.
 • Een lagere waterhardheid biedt voordelen op verschillende niveau’s.
 • Denk aan lager energieverbruik, zacht en smaakvol water en veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Uit de test: water met deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Langdorp

De waterhardheid van het drinkwater in Langdorp is ongeveer 10,08 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Tamelijk hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 10,08 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 28,71 kg. kalkdeeltjes.

waterverzachter-langdorp-3201

Bekijk installateurs in de regio

Populaire merken en modellen

 • Grunbeck WINNI-mat VGX19
 • Ecowater Galaxy VDR30
 • Boshuis iQualQ Combi 400
 • Watertotaal Euro Twin 80
 • North Star 14UD

Hoe werkt de waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: een waterontharder haalt kalk uit het water. Maar hoe werkt dat in de praktijk? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Whirlpool) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op deze wijze wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Langdorp verlaag je de dH waarde van 10,08 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit gezond voor ons is. Deze hoeveelheid kalk zal niet leiden tot problemen.

Schoonspoelen met zout
Na een tijd raakt de hars verzadigd. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Het zoutreservoir dient regelmatig gevuld te worden. Hoeveel kilogram zout je nodig hebt hangt af van de totale waterconsumptie, de gekozen resthardheid en het soort ontharder (klein of groot). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. De harskorrels onttrekken de kalk uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De geïntegreerde harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk gaat via een afvoer naar het riool.

Mechanische en elektrische waterverzachters
We bieden 2 machines: Elektronische & mechanische waterontkalkers. Een mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een gunstige prijs, gebruikt geen stroom en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: een relatief hoog zoutverbruik, minder efficiëntie en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €900.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. Een populair model vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de tarieven, het systeem gebruikt stroom en een verhoogde kans op defecten/storingen. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1075.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Plannen voor het kopen van een waterverzachter? Dan zijn er 2 opties: enkele- of dubbele harscilinder. Het prijsverschil is circa €410,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het positieve effect van een extra cilinder is dat je ook zacht water tot je beschikking hebt tijdens het gehele regeneratieproces.
 • In het geval van één cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusniet de beschikking tot zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Perfect bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Twee cilinders heeft dus dezelfde werking, het enige verschil is een klein beetje comfort. Altijd toegang tot zacht water in Langdorp.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Vraag contactgegevens aan voor product-experts voor tips en hulp.

Wat zijn de kosten van zo’n ontkalker?

De totale kosten van een ontharder lopen zeer uiteen. Van €120 voor ontharders die magnetisch werken oplopend tot wel €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De uiteindelijke kosten worden bepaald door het merk, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Naast deze eenmalige investering betaal je ook installatie- en onderhoudskosten. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Ook heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De tarieven van ontharders starten bij €710 (montage niet inbegrepen). Een slimme installatie zit ergens tussen de €1475 en €1800 inclusief installatiewerk. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Langdorp.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Probeer dan onze waterontharder-vergelijker en check de huidige tarieven bij betrouwbare installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en zonder kosten vakmannen, verschillende opstellingen en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €50
Waterontharder (mechanisch)V.a €790
Waterontharder (elektrisch)Vanaf €1090
Onthardingszout€45 voor 100 kg
OnderhoudstarievenVanaf €125 per beurt
MontageV.a €170
Rekenvoorbeeld met de totale kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is het belangrijk om een waterverzachter te hebben in Langdorp?
De waterhardheid in Langdorp schatten we op 10,08 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant komt uit op ongeveer 16,91 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een slim ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en biedt voordelen als minder huidproblemen en huidirritaties en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
De berekening is niet moeilijk: per €1,00 die je eraan uitgeeft ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je bovenal een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan een fijne douchebeurt, lekkerdere koffie en thee, kleding dat langer meegaat en minder poets- en boenwerk. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium deeltjes gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In de extra cilinder worden de harskorrels schoongemaakt via zouttabletten. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders die op een totaal andere manier functioneren. De effectiviteit van deze magneten is meermaals ontkracht in de wetenschap.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet zo spannend, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Modellen met ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een gereinigd apparaat is noodzakelijk voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Langdorp.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. Er zijn gigantisch veel voordelen te benoemen. De belangrijksten zijn: lagere energiekosten, een betere smaak van het water, je bespaart op gebruik van schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, stukken minder last van kalkaanslag, altijd een schone en zachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie