Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Houtave

Heb je last van kalkneerslag, kalkstrepen op ramen, bittere thee of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door een hoge waterhardheid. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 16,24 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het toepassen van de beste waterverzachter in Houtave zorgt voor kalkvrij water in huis. Schoon water goed voor onze gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website vind je praktische informatie alle mogelijke waterontharders: welke systemen zijn er, hoe werkt het, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 16,24 dH in Houtave.
 • Mogelijk heb jij last van onder andere slecht functionerende apparaten en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter brengt de hardheid van het water terug naar ong. 2 Dh.
 • Dat zorgt voor efficiëntere warmteoverdracht, kleding en ander textiel gaat langer mee en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Wacht niet langer en probeer het direct uit. Het kan veel opleveren, tot wel €235 per 12 maanden.

Snel naar: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het echt op?Waterhardheid HoutaveFunctioneringGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gem. Gasverbruik M31.465 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3100 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Het effect van zacht water

 • Minder huidproblemen en huidirritaties.
 • Lagere energiekosten.
 • Het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Kom in contact met lokale specialisten

Waterontharder kopen Houtave

Heb jij genoeg van dichtgeslibde leidingen of veel schoonmaakwerk? Steeds meer huishoudens installeren een innovatieve waterontkalker. Een dergelijk product haalt kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, fors lager gebruik van schoonmaakmiddelen, zijdezachte kleding en huid en een beter presterende CV-ketel. In de buurt van de gemeente Zuienkerke werken diverse leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Informeer naar de actuele prijzen (offerte) bij onze partners. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Houtave hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Kies de grootte van het huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Geef aan hoe de specialisten jou het beste kunnen bereiken.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een scherpe offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Het gebruik van een goede waterontharder is voor iedereen het overwegen waard. De belangrijkste voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Klik direct door naar: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepresten en plastic afval. Verlaging van CO2 uitstoot doordat warmte beter geleid wordt.
Levensduur apparatenDagelijkse apparaten zoals CV-ketels werken efficiënter door minder kalkaanslag. Tevens neemt het stroomverbruik af.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterThee, koffie, limonade of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenEr zijn minder reinigingsmiddelen nodig om schuim te krijgen. Je hebt daarom veel minder schoonmaakmiddelen nodig.
Fijn en zacht voor elke huidEen minder droge huid na het douchen. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Gunstigere energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld wasdrogers. Warmteoverdracht werkt zo minder goed en dat leidt tot meer energieverbruik.
Lijst met de voordelen van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik een waterontkalker nodig in Houtave?

Mogelijk zoek jij iemand die kan helpen met het installeren van een waterontharder in Houtave. De argumenten daarvoor zijn vaak duidelijk. Zacht water zorgt voor een lager stroom- en gasverbruik en laat bestaande kalkaanslag verdwijnen. Maar heb ik het wel echt nodig? Hiervoor moeten we de huidige waterhardheid cijfers bestuderen.

 • Houtave zit met een waterhardheid van 16,24. Dat betekent Erg hard water.
 • Hoeveel hinder je hiervan ondervindt is afhankelijk van veel factoren.
 • De waterhardheid reduceren is goed voor mens en milieu.
 • Voorbeelden zijn maandelijks lagere energielasten, heerlijk zachte kleding en geen glascorrosie of witte aanslag.
 • Uit de test: dit soort water is niet schadelijk voor mens en dier.

Hardheid water in Houtave

De waterhardheid van het leidingwater in Houtave is ongeveer 16,24 dH. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-houtave-8377

Vergelijk vakmannen in de buurt

Vaak gekozen modellen

 • Judo Biosoft-C
 • Erie Slimline Eco17
 • BWT AQA smart
 • 038waterontharder Compact 20
 • Remon Waterontharders Neva

Technische details: hoe werkt een waterontkalker?

Het zal je inmiddels bekend zijn: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Alleen, hoe kan dat? Innovatieve waterverzachters (van bijv. Bayard) onttrekken het kalk met behulp van een ionenwisselaar. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op basis daarvan zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Houtave reduceert je de dH waarde van 16,24 naar een fijne 3 Dh. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Na een periode raakt de hars verzadigd. Elke week moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De hoeveelheid zout ligt aan zaken als aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. De harskorrels onttrekken bijna alle kalk uit het leidingwater.
 3. Eens in de zoveel tijd raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door middel van regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We behandelen twee machines: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt d.m.v. waterdruk. Regenereren gaat op gezette tijden. Dit model is nog steeds in trek vanwege een lage prijs, het gebruikt geen energie en er is minder onderhoud nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: meer zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. De prijs van zo’n systeem begint bij €830.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Deze machine gaat regenereren als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: besparing op regeneratiezout, het werkt efficiënter en je kunt veel instellen. Als grote nadelen noemen we: een hogere prijs, het systeem gebruikt stroom en soms dure onderhoudscontracten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1125.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €410,00. Maar waarom moet je daar voor kiezen?

 • Het grootste voordeel van een ontharder met dubbele cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als het systeem één van de filters aan het reinigen is.
 • Bij ontkalkers met maar één cilinder heb je – als de ontharder aan het reinigen is – helaas geen zacht water beschikbaar.
 • Installaties met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Perfect voor de grotere gezinnen / huishoudens.
 • 2 cilinders heeft dus dezelfde werking, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Houtave.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Wij koppelen je aan professionals voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De totale kosten van een ontharder zijn nogal verschillend. De prijzen starten vanaf €80 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1675 voor een luxe model met uitgebreide instellingen. De totaalprijs hangt af van het merk, 1 of 2 cilinders en hoeveel liter het systeem aankan. Behalve deze eenmalige investering heb je installatie- en onderhoudskosten. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je direct een onderhoudscontract neemt. Verder heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De onkosten van waterontkalkers beginnen vanaf ongeveer €760 waarbij installatie niet is inbegrepen. Een goed apparaat gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1575 en €2200 (met montage inbegrepen). In het volgende schema tref je een overzicht met de kosten van een waterverzachter in Houtave.

Benieuwd naar de kosten om een waterontkalker in je appartement te laten monteren? Probeer dan de offerte vergelijker en bekijk actuele tarieven bij betrouwbare installateurs. Op deze manier kun je gemakkelijk en direct vakmannen, soorten installaties en de hoogte van de totale investering vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderVanaf €140
Waterontharder (mechanisch)C.a. €850
Elektronische waterontharderRond de €950
Tabletten€15 per 25 kg
Onderhoud (indicatie)Vanaf €155 per 12 maanden
PlaatsingskostenBegint bij €190
Overzicht met de huidige kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Houtave?
De hardheid in Houtave is grofweg 16,24 dH. De referentiewaarde in de provincie West Vlaanderen is ongeveer 15,09 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem haalt calcium en magnesium uit het water wat een positief effect heeft op de waterhardheid. Dit zachte water is beter van smaak en heeft als bijkomende voordelen betekent het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken en het textiel gaat langer mee.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij merken op dat je met name een waterontharder in huis laat plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld minder huidirritatie na het douchen, betere smaak van water, zachter wasgoed en minder schoonmaakwerkzaamheden. Neem je verantwoordheid voor het milieu!

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een filter heen gaat. Deze calcium en magnesium elementen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars worden schoongespoeld via pekelwater. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders verkrijgbaar die op een totaal andere manier functioneren. De werkzaamheid van dergelijke systemen is zeer twijfelachtig.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontharders met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een lange levensduur en goede werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om jaarlijks onderhoud af te nemen (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Houtave.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
De waterreiniger maakt hard water zacht en kalkvrij. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: een besparing op de energierekening, smaakvol water, minder zeep en wasmiddel nodig, minder last van droge huid, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, mooie schone glazen, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en het feit dat het erg milieubewust is.

Plaats een reactie