Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Meetkerke

Heb je last van kalkneerslag, strepen op je ruiten, apparaten die slecht werken of een irriterende huid? Vaak ontstaan deze problemen door de hardheid van het water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 16,24 dH. Wat in potentie schade kan aanrichten. Het kopen van de beste waterverzachter in Meetkerke leidt tot water waar nauwelijks nog kalk in zit. Dat is gezond voor jou, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal bekijk je waardevolle informatie aangaande waterontharders: wat voor installaties zijn er, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 16,24 dH in Meetkerke.
 • Dit is de oorsprong van situaties als een witte aanslag op het glaswerk en apparaten die niet efficiënt werken.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • Pluspunten: lagere energierekening, smaakvol water en textiel slijt minder snel.
 • Laat een systeem plaatsen en kies voor meer wooncomfort. Bespaar tot wel €300 op jaarbasis.

Snel naar: Waterverzachter kooptipsWat zijn de voordelen?Is het zinvol?Waterhardheid MeetkerkeWerking eenvoudig uitgelegdGemiddelde kostenVeelgestelde vragen


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gem. Gasverbruik M31.470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3150 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Lekkere watersmaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Goed voor het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Veel schoonmaakproducten nodig.
 • Kalkaanslag op de verwarmingselementen.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk offertes voor waterontharder

Ervaar de expertise van regionale adviseurs

Waterontharder kopen Meetkerke

Heb jij genoeg van een droge, geïrriteerde huid of wit uitslaande wanden en tegels? Meer en meer woningeigenaren lossen dit op met een handige waterontkalker. Dit product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, het textiel gaat langer mee en besparen op de energiekosten. In de gemeente Zuienkerke opereren velerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Een laten installeren van een waterverzachter in Meetkerke hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Geef aan naar welke dienst je zoekt.
 3. Geef door hoeveel personen er in huis wonen en laat weten waar het de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een professionele installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder in huis kent verschillende voordelen. De belangrijkste voordelen vatten we samen in de onderstaande tabel. Klik direct door naar: Goede ontkalker.

VoordeelBeschrijving
MilieubewustJe verbruikt minder zeep en shampoo. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan minder snel stukApparaten met verwarmingselementen zoals heetwaterkranen zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit zorgt voor een langere levensduur.
Kalkvrij water smaakt beterJouw koffie, thee en het water uit de kraan smaakt stukken beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Minder energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen strijkijzers. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Samenvatting van de voordelen van het gebruik van een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Meetkerke?

Mogelijk zoek jij naar mogelijkheden voor het installeren van waterontharder in Meetkerke. En dat is helemaal niet vreemd. Zacht water leidt tot zachter wasgoed en jij kan besparen op schoonmaakmiddelen. Hoeveel ga ik er van merken? Aangaande deze vraag moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Meetkerke heeft een geschatte waterhardheid van 16,24. Samengevat: Erg hard water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid reduceren heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • O.a. lagere energierekening, zachter wasgoed en ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Uit de test: water met deze hardheid heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Meetkerke

De waterhardheid van het water in Meetkerke bedraagt ongeveer 16,24 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per m3 water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-meetkerke-8377

Vergelijk prijzen in de regio

Interessante installaties

 • Judo Quicksoft Duo
 • Erie Slimline Eco24
 • BWT AQA smart C
 • 038waterontharder Separaat 10
 • Remon Waterontharders Neva XL

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor lekker zacht water uit de kraan. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Whirlpool) werken op basis van ionenuitwisseling. De cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Op die manier zal het kalk uit het water worden gefilterd. Door het plaatsen van de waterontkalker in Meetkerke reduceert je de dH waarde van 16,24 naar een Dh van ongeveer 2.5. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit procentuele aantal kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Elke week gebruik de machine zout om de harskorrels schoon te maken. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na ongeveer een week raakt het hars verzadigd met kalk.
 4. De harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Spoelwater wordt in het riool teruggeleverd.

Elektrische of mechanische waterverzachters
We onderscheiden 2 producten: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een interessant tarief, geen stroomkosten en lagere onderhoudskosten. De nadelen zijn: er vinden onnodige spoelingen plaats, een beperkte efficiëntie en je kunt geen geavanceerde instellingen doorvoeren. Deze installaties worden al geplaatst voor €975.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. De belangrijkste voordelen zijn: minder regeneratiezout noodzakelijk, een efficiënte werking en je kunt veel instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1275.

Dubbele- of enkele harscilinder?
Van plan om een waterverzachter te kopen? Dan moet je een keuze maken uit een dubbel- of enkel cilinder systeem. Het prijsverschil is ongeveer €390,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van een twee cilinderige installatie is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als hij aan het regenereren is.
 • Wanneer we spreken over ontkalkers met 1 cilinder heb je (tijdens de reinigingsbeurten) geen gefilterd zacht water om te gebruiken.
 • Machines met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Uitstekend geschikt voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • Twee cilinders werkt hetzelfde als een enkele cilinder, het is vooral een stukje gemak. Ontdek zelf het gemak van zacht water in Meetkerke.

Jouw hele huis kalkvrij?

Leg nu contacten met product-experts voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De investering van een waterverzachter kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €150 voor een magnetische ontharder tot ruim €1625 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De totaalprijs wordt bepaald door de fabrikant, of je kiest voor mechanisch/elektrisch en het aantal liter. Naast deze initiële kosten moet je ook rekening houden met inregelkosten en onderhoud. Sommige Belgische installateurs van waterverzachters geven korting wanneer je kiest voor een handig onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je zo nu en dan moet aanvullen. De prijzen van dergelijke installaties beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een uitgebalanceerd systeem gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1625 en €2100 inclusief installatiewerk. In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bekijk je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Meetkerke.

Weten wat het kost om een waterontkalker te plaatsen? Klik dan door naar onze vergelijker en achterhaal de tarieven bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen zonder gedoe en direct monteurs, type ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Circa €155
Mechanische waterontharderVanaf €700
Elektrische waterontharderBegint bij €910
Reinigingszout€25 voor 50 kilo
Onderhoud (indicatie)Vanaf €85 per beurt
PlaatsingskostenRond de €275
Overzicht met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik ook een waterverzachter nodig in Meetkerke?
De waterhardheid in Meetkerke ligt op 16,24 dH. De meting in de provincie West Vlaanderen is doorgaans 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een ontkalkingssysteem neemt calcium en magnesium uit leidingwaterwat een verlaging van de waterhardheid realiseert. Zacht water smaakt beter en biedt verschillende voordelen zoals minder huidproblemen en huidirritaties en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd van een waterontharder?
Doorgaans geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen bespaar je ongeveer €0,60 – €0,80. Het is belangrijk om te vermelden dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor de directe immateriële voordelen. O.a. minder huidirritatie na het douchen, zacht en smaakvol water, extra schoon servies en minder poets- en boenwerk. Je draagt ook je steentje bij aan het milieu!

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het kalk uit het leidingwater te halen zullen deeltjes calcium en magnesium moeten worden verwijderd. Dat kan bereikt worden doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium grondstoffen hechten zich aan deze korrels. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt door regenereren. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders op basis van elektromagnetisme. De doeltreffendheid van deze theorie vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een servicebeurt voor de waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel even elk jaar worden uitgevoerd. Machines met unieke ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars dien je zo’n 4 keer per jaar bij te vullen. Ook het schoonmaken van de machine wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Eventueel heb je de keuze hiervoor een onderhoudscontract te nemen bij de leverancier van waterontharders in Meetkerke.

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter?
Een waterreiniger levert in korte tijd kalkvrij water. Elk type huishouden heeft zijn eigen voordelen. Zoals o.a. een besparing op de energierekening, lekkerdere koffie en thee, stukken minder schoonmaakmiddelen nodig, het is goed voor de huid/haar, niet langer last van kalkaanslag, kleding dat langer meegaat, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en je draagt bij aan het milieu (duurzaam).

Plaats een reactie