Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Nieuwmunster

Zit jij thuis ook met kalkneerslag, aanslag op servies, verstopte leidingen of een erg droge huid? De kans is groot dat dit komt door erg hard water. Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 16,24 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Nieuwmunster heeft als doel zacht en schoon water zonder kalk. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op deze website bekijk je bruikbare informatie over de waterontharders: welke soorten zijn er, hoe werkt het, en welke investering is nodig?

 • Waterhardheid van ongeveer 16,24 dH in Nieuwmunster.
 • Mogelijk heb jij last van voorvallen als bittere thee en slecht functionerende HR-ketel.
 • De waterverzachter verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Positieve gevolgen zijn: een besparing op de energierekening, verminderde eczeem klachtenen geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Laat een systeem plaatsen en probeer het direct uit. Bespaar tot wel €335 op jaarbasis.

Thema’s: Tips bij een waterverzachter kopenVoordelenWat levert het mij op?Waterhardheid NieuwmunsterWerking eenvoudig uitgelegdKostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gem. Gasverbruik M31.475 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.3200 kWh
Gem. Waterhardheid16,24 dH

De voordelen van zacht water

 • Betere smaak van water.
 • Besparen op gas- en stroomverbruik.
 • Bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

De risico’s bij hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Hoog shampoo/zeepverbruik.
 • Strepen op je ruiten.
 • Bittere smakende thee.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Snel een offerte in de mailbox

Waterontharder kopen Nieuwmunster

Wil jij ook af van slecht functionerende apparaten en kalkaanslag op de verwarmingselementen? Een aanzienlijk aantal huishoudens kiezen een slimme waterontkalker. Dit product is in staat om kalk uit het water te filteren. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op je sanitair en apparatuur, minder poetsen en boenen, kleding die langer mooi blijft en geen onnodig gas- en stroomverbruik meer. In en rondom gemeente Zuienkerke kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een specialist vinden om jouw waterverzachter te installeren in Nieuwmunster hoeft weinig tijd te kosten.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Klik op de gezinssituatie die passend is en laat vast weten waar de watermeter zit.
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur neemt zo snel mogelijk contact op met een heldere offerte.

Waarom een waterverzachter plaatsen?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Klik direct door naar: Voordeligste ontkalker.

PositiefUitleg
MilieuvriendelijkEr is minder zeep noodzakelijk. De CO2 uitstoot is lager omdatje simpelweg minder energie gebruikt.
Apparaten gaan 30% langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals vaatwassers hebben geen last meer van kalkaanslag. Apparaten gaan tot 35% langer mee.
Meer smaak aan het waterThee, koffie, bouillon of gewoon een glas water is lekkerder, frisser en smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Goed voor de huidJe huid is aanmerkelijk zachter. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen waterkokers. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat leidt tot meer energieverbruik.
Overzicht met de voordelen van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Nieuwmunster?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Nieuwmunster. Dat is ook erg logisch. Zacht water zorgt voor een lager energieverbruik en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar heb ik het wel echt nodig? Aangaande deze vraag bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Nieuwmunster heeft een gemeten waterhardheid van 16,24. Dat betekent Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen heeft heel uiteenlopende voordelen.
 • Voorbeelden zijn efficiëntere verwarming, zacht en smaakvol water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Opmerking: water uit deze categorie is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Nieuwmunster

De waterhardheid van het leidingwater in Nieuwmunster ligt op ong. 16,24 Duitse graden. Dit betekent dat het water Erg hard water is. Duitse hardheid (dH) is de eenheid waarin we de hardheid van water uitdrukken. 1 dH staat voor 17,8 gram kalk per kubieke meter water. 16,24 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 46,25 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-nieuwmunster-8377

Installateurs in de regio

Vaak geplaatste ontharders

 • Judo Quicksoft Uno
 • Erie Slimline Eco30
 • BWT AQA viseo
 • 038waterontharder Separaat 14
 • Remon Waterontharders Sava

Technische uitleg: hoe werkt een waterontkalker?

Het mag inmiddels duidelijk zijn: de waterontharder onttrekt kalk en magnesium uit het water. Maar wat gebeurt er onder de motorkap? De meeste waterverzachters (van bijv. Aqua Soft) gebruiken de techniek van een ionenwisselaar. Een cilinder met harsbolletjes vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. D.m.v. dit scheikundige proces vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Nieuwmunster voer je de dH waarde terug van 16,24 naar een fijne 2.5 Dh. Bedenk goed dat er altijd een beetje achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Het kalk dat achterblijft zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Schoonspoelen met zout
Eens in de zoveel tijd zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Wekelijks moeten de harskorrels schoongespoeld worden met zout. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van aantal personen in het huishouden, de hardheid van het water en de afmeting (kleine of grote machine). Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Hard water komt de ontkalkingsinstallatie binnen via de leidingen.
 2. Unieke harskorrels onttrekken calcium en magnesium aan het water.
 3. Na een tijd raken zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden weer schoongespoeld door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Elektrische of mechanische waterverzachters
Er bestaan 2 installaties: Elektronische of mechanische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder werkt hydraulisch (met waterdruk). Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. De belangrijkste voordelen zijn een laag tarief, duurzaam qua energieverbruik en lagere onderhoudskosten. Nadelen zijn er ook: veel zoutverbruik, een matige efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Te bestellen vanaf c.a. €870.

Een elektrische waterontharder gebruikt stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Belangrijke pluspunten zijn: minder regeneratiezout, een efficiënte werking en inzicht in verschillende gegevens. De nadelen zijn: een hogere prijs, het kost stroom en hogere onderhoudskosten. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1000.

Enkel- of dubbel cilinder?
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan dien je te kiezen uit een enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs komt uit rond de €360,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het belangrijkste voordeel van deze tweede cilinder is dat je gewoon zacht water ter beschikking hebt als de hars wordt gespoeld.
 • In het geval van 1 cilinder ontkalkers heb je tijdens het regeneratieprocestijdelijk geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Uitstekend geschikt voor gezinnen die veel water verbruiken.
 • Een dubbele cilinder is niet schoner of beter, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Nieuwmunster.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Kom in contact met erkende adviseurs voor montage.

Wat zijn de kosten van zo’n systeem?

De kosten van een waterontkalker lopen zeer uiteen. Dit loopt van €100 voor magnetische ontharders tot meer dan €2125 voor een innovatief elektrisch apparaat. De uiteindelijke kosten worden bepaald door of je een A- of B-merk kiest, de kwaliteit van het het harsfilter en het aantal liter. Buiten deze eerste kosten heb je ook een stukje installatie en onderhoud. Verschillende Belgische installateurs van waterverzachters bieden een lagere prijs aan als je instemt met een onderhoudscontract. Als laatste heb je ook ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De prijzen van ontkalkers zijn zo’n €670, zonder installeren. Een goede installatie gaat al gauw naar een bedrag tussen de €1150 en €1900 inclusief inregelen. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een waterverzachter in Nieuwmunster.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze online offerteservice en bekijk actuele kosten bij toonaangevende installateurs. Op basis daarvan kun jij eenvoudig supersnel modellen, type systemen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)C.a. €150
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderCirca €970
Tabletten€25 per 50 kilo
OnderhoudscontractBegint bij €100 per beurt
PlaatsingRond de €260
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik echt een waterverzachter nodig in Nieuwmunster?
De hardheid van het leidingwater in Nieuwmunster schatten we op 16,24 dH. Het gemiddelde in de provincie West Vlaanderen ligt op 15,09 dH. Dit is gewoon drinkbaar, maar het kan veel zachter. Een professioneel ontkalkingssysteem trekt namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat zorgt voor zacht water. De smaak wordt beter & zachter en biedt voordelen als lager energieverbruik en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat is de terugverdientijd van een waterontharder?
In de basis geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen krijg je ongeveer €0,70 tot €0,75 cent terug. Natuurlijk is het zo dat je vooral een waterontharder in huis laat plaatsen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Denk hierbij aan minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, blinkende glazen en minder schoonmaakwerkzaamheden. Daarnaast ben je ook erg duurzaam bezig.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om water kalkvrij te maken zal het magnesium en calcium uit het water gefilterd moeten worden. Dit proces kan doordat het harde water door een reservoir met harsen gestuwd wordt. Deze calcium en magnesium elementen gaan vastzitten aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt middels geplande regeneratie. Hiervoor is speciaal onthardingszout nodig. Er zijn ook goedkope magnetische ontharders op de markt die echter werken op een andere wijze. De werkzaamheid van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het goed onderhouden van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontharders met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Ook het schoonmaken van de installatie is essentieel om de kwaliteit van het water te waarborgen. Eventueel heb je de keuze hiervoor dit onder te brengen in een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Nieuwmunster.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Denk dan aan: gunstig energieverbruik, lekkerdere koffie en thee, je hebt veel minder schoonmaakproducten nodig, een aangenaam zachte huid na het douchen, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, mooie schone glazen, langere levensduur van huishoudelijke apparaten en het is goed voor het milieu.

Plaats een reactie