Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Eppegem

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, aanslag op servies, apparaten die slecht werken of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het gebruik van de beste waterverzachter in Eppegem leidt tot zacht en schoon water zonder kalk. Dat is gezond voor jou, en het levert ook nog een leuke besparing op. Via onze adviseurs lees je handige informatie over diverse types waterontharders: wat is het, waarom moet ook jij het overwegen, en verdien ik het ook terug?

 • Een waterhardheid van 19,60 dH in Eppegem.
 • Dit kan leiden tot issues zoals koffie thee dat bitter smaakt en dichtslibbende waterleidingen.
 • Zo’n waterverzachter verzacht het water.
 • Positieve gevolgen zijn: lager energieverbruik, heerlijk zachte kleding en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €310 per jaar.

Snel naar: In 5 stappen een waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Hoe noodzakelijk is het?Waterhardheid EppegemFunctioneringDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1980
Gem. Gasverbruik M31.595 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4100 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Pluspunten van zacht water

 • Lekkere watersmaak.
 • Lager energieverbruik.
 • Textiel slijt minder snel.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Huidirritaties.
 • Kalkaanslag op je sanitair en apparatuur.
 • Bittere smakende thee.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

In 3 stappen een scherpe offerte in de mail

Waterontharder kopen Eppegem

Zit jij thuis ook met dichtgeslibde leidingen en/of extra zeep en shampoo nodig? Veel Vlamingen kiezen voor de installatie van een slimme waterontkalker. Een dergelijke installatie haalt kalk uit het leidingwater. Het is geschikt voor elke woning. Geen kalkaanslag op douchekop, Geen glascorrosie of witte aanslag, lekkerdere koffie en thee en een gunstig energieverbruik. In de omgeving van de gemeente Zemst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. In enkele minuten vraag je een offerte aan. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Eppegem wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor type product je zoekt.
 3. Kies de grootte van het huishouden en specificeer waar de watermeter zit.
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een lokale installateur verstuurt je binnen enkele dagen een scherpe offerte.

Voordelen plaatsen waterverzachter?
Het laten plaatsen van een goede waterontharder is interessant om verschillende redenen. De voornaamste pluspunten zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Professionele ontkalker.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkHet verbruik van zeepproducten neemt af. Beperking van de CO2 uitstoot doordat je CV-ketel zuiniger werkt.
Levensduur apparatenKostbare apparaten zoals HR-ketels vertonen veel minder kalkaanslag. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Verbeterde smaak door kalkvrij waterJouw koffie, thee of een glas water uit de kraan zal minder bitter smaken.
Beperk gebruik schoonmaakmiddelen Er zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Het helpt bovendien tegen eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen wasmachines. Daardoor werken deze apparaten minder efficiënt en dat geeft een onnodig hoog energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een huis met een water-ontkalkingsproduct.

Is een waterontkalker nodig in Eppegem?

Mogelijkerwijs overweeg jij het laten installeren van een waterontharder in Eppegem. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water leidt tot een efficiëntere warmteoverdracht en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Eppegem heeft een waterhardheid van 19,60. Dit houdt in Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water verschilt erg per persoon.
 • De waterhardheid verlagen heeft verschillende voordelen.
 • Onder andere lagere energierekening, betere smaak van water en textiel slijt minder snel.
 • Niet vergeten: water uit deze categorie is beslist niet ongezond om te drinken.

Hardheid water in Eppegem

De waterhardheid van het water in Eppegem bedraagt ongeveer 19,60 dH. Experts leggen dit ook wel uit als water dat Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH betekent 17,8 gram kalk per M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-eppegem-1980

Veel gekozen merken

 • Euro Combi 25 Fleck
 • Delta Domela
 • Aquarex IMP Pro 26
 • Waterluxe Combi 12
 • Kinetico Sumo 2

Zo werkt een waterontkalker

We hebben het al een aantal keer aangestipt: een waterontharder ontneemt je water van het kalk. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels vervangt de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Zo verdwijnt het kalk grotendeels. Door het plaatsen van zo’n waterontkalker in Eppegem verlaag je de dH waarde van 19,60 naar een Dh van ongeveer 2. Een miniscuul beetje kalk blijft wel intact, het is van belang voor de algehele gezondheid. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Schoonspoelen met zout
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Wekelijks worden de harskorrels weer opgeladen. Het regenereren is erg belangrijk. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De hoeveelheid zout loopt zeer uiteen. Dit ligt bijv. aan hoeveel water je gebruikt, de waterhardheid en de afmeting (kleine of grote machine). Hieronder vatten we het hele proces van een ontkalkingsinstallatie nog een keer samen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Gepatenteerde harskorrels onttrekken het kalk aan het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. De aanwezige harsbolletjes worden opnieuw opgeladen door gebruik te maken van regeneratiezout.
 5. Het “vuile” spoelwater gaat richting het riool.

Mechanische & elektrische waterverzachters
Wij differentiëren 2 installaties: Mechanische en elektronische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Dit model is nog steeds in trek vanwege een concurrerende prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. Er zijn ook negatieve aspecten: veel zoutverbruik, een lagere efficiëntie en je hebt minder geavanceerde instellingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €960.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren gaat op vraag. Belangrijke pluspunten zijn: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Natuurlijk zijn er nadelen: de duurdere prijzen, het kost stroom en het onderhoud is duurder. Dit systeem is beschikbaar vanaf €1150.

Verschil enkele- en dubbele cilinder
Wil jij een waterverzachter kopen? Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil is ongeveer €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het handige van een ontharder met dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt als de hars wordt gespoeld.
 • Als je kiest voor 1 cilinder ontkalkers heb jij tijdens de regeneratiecyclusgeen zacht water uit de kraan.
 • Systemen met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Een uitkomst bij gezinnen met een hoog waterverbruik.
 • Een dubbele cilinder werkt dus hetzelfde, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Eppegem.

Reken af met kalk!

Leg nu contacten met experts voor montagewerk.

Hoeveel kost zo’n installatie?

De uiteindelijke kosten van een waterontkalker zijn erg wisselend. Dit begint vanaf €80 voor ontharders die magnetisch werken tot ruim €1550 voor een elektrisch apparaat met alle functies. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de fabrikant, de kwaliteit van het het harsfilter en de inhoud van het systeem. Naast deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Ook heb je ontkalkingszout waarmee je het systeem schoonspoelt. De investeringen in dergelijke installaties lopen op vanaf €820 (montage niet inbegrepen). Een geavanceerde installatie ligt qua kosten tussen €1300 en €1775 inclusief installatiewerk. In de onderstaande tabel vind je de kosten waar je rekening mee moet houden bij een waterverzachter in Eppegem.

Meteen weten wat het kost om hard water aan te pakken met een waterontkalker? Start meteen met onze handige offerte-service en check de huidige kosten bij toonaangevende installateurs. Op deze manier kun je zonder problemen en vandaag nog installatiebedrijven, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Rond de €120
Mechanische waterontharderCirca €670
Elektrische waterontharderCirca €1010
Regeneratiezout€15 voor 25 kg
OnderhoudskostenVanaf €95 p/jaar
PlaatsingV.a €210
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Eppegem?
De hardheid in Eppegem bedraagt 19,60 dH. De tabelwaarde in de provincie Vlaams Brabant is ongeveer 16,91 dH. Hoewel dit niet slecht is voor de gezondheid kan het wel een stuk zachter. Een speciaal ontkalkingssysteem neemt kalk moleculen uit het leidingwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit water smaakt een stuk beter en heeft als extra pluspunten: efficiëntere verwarming en geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen.

Heeft een waterontharder een goede terugverdientijd?
Er is een makkelijke vuistregel: van elke €1 die je in dit product steekt verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij zijn van mening dat je voornamelijk een waterontharder moet aanschaffen voor het stukje comfort wat je ervoor krijgt. Zoals een minder droge huid, zacht en smaakvol water, een glanzende vaat en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Los van de voordelen voor jezelf is het ook goed voor het milieu.

Hoe haalt de waterontkalker kalk uit het water?
Om kalk uit het water te halen moet het magnesium en calcium uit het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde leidingwater door een cilinder met kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium onderdelen worden geneutraliseerd door de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder wordt de hars worden schoongespoeld a.d.h.v. natrium. Het onthardingszout is online te bestellen. Verschillende aanbieders verkopen ook goedkope magnetische ontharders die alleen gebruik maken van een andere methode. De werking van deze magneten is echter nooit wetenschappelijk aangetoond.

Moet ik het systeem onderhouden of bijvullen?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met een vat voor ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je ieder kwartaal bijvullen met nieuw zout. Een schone machine is cruciaal zodat de installatie zuinig te werk blijft gaan. Je kunt er ook voor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Eppegem.

Wat zijn de positieve effecten van een waterverzachter?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Denk dan aan: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, fris kraanwater, een reductie van 50% op schoonmaakmiddelen, zachte huid en droog haar, geen kalkaanslag meer op kranen en douchekoppen, een zijdezachte was, de apparatuur in huis gaat wat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie