Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Weerde

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, wit uitslaande wanden en tegels, dichtslibbende waterleidingen of droog haar na het douchen? De oorzaak hiervan is vaak te vinden in erg hard water. In deze omgeving heb je te maken met een waterhardheid van ongeveer 19,60 dH. Dit kan zorgen voor de nodige ongemakken. Het kopen van de beste waterverzachter in Weerde resulteert in schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het is bijvoorbeeld goed voor je huid, het milieu en je portemonnee. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, wat zijn de voordelen, en welke investering is nodig?

 • Gemiddelde waterhardheid van 19,60 dH in Weerde.
 • Hierdoor ontstaan problemen als veel schoonmaakwerk en dichtslibbende waterleidingen.
 • De waterverzachter zorgt dat de waterhardheid daalt naar onder de 3 Dh.
 • De voordelen: lagere energiekosten, heerlijk zachte kleding en veel minder schoonmaakwerkzaamheden.
 • Vergelijk meerdere offertes een kies voor duurzaam gemak. Realiseer een besparing van wel €320 op jaarbasis.

Snelkoppelingen: De juiste waterverzachter kopenWat zijn de voordelen?Wat levert het mij op?Waterhardheid WeerdeHoe werkt zo’n systeem?InvesteringFAQ – Veelgestelde vragen


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1982
Gem. Gasverbruik M31.405 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4250 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Het effect van zacht water

 • apparaten die minder snel vervangen hoeven worden.
 • Lager stroom- en gasverbruik.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Zet het milieu op 1!

Het risico van hard leidingwater

 • Een inefficiënte HR-ketel.
 • Slecht schuimende schoonmaakartikelen.
 • Glascorrosie.
 • Koffie of thee dat bitter smaakt.

Vrijblijvende waterontharder offerte aanvragen

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Weerde

Heb je in huis last van rendementsverlies van verwarming of apparatuur dat te snel stuk gaat? Een groeiend aantal Belgen nemen een betrouwbare waterontkalker. Dit product onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Een aanwinst voor iedere woning. Geen kalkaanslag op de verwarmingselementen, veel minder schoonmaakwerkzaamheden, verminderde eczeem klachten en een gunstig energieverbruik. In en rondom gemeente Zemst zijn er verschillende leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Ontvang in korte tijd meerdere vrijblijvende offertes. Voordelig een waterverzachter laten installeren in Weerde gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Voer als eerste je postcode in de vergelijker in.
 2. Omschrijf specifiek waar je naar op zoek bent.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Geen nog een aantal contactgegevens door.
 5. Een erkende installateur zal jou benaderen met een gespecificeerde offerte.

Waarom kiezen voor een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De voornaamste pluspunten hebben we verzameld in een lijst. Bezoek ook de pagina over: Professionele verzachter.

VoordeelUitleg
MilieuvriendelijkMinder zeepproducten nodig. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan 30% langer meeKostbare apparaten zoals wasmachines zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Dit draagt bij aan een lager stroomverbruik.
Meer smaak aan het waterEen kopje thee, koffie of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
Besparen op schoonmaakmiddelenOntkalkt water schuimt makkelijker. De schoonmaakkosten nemen flink af (tot wel €40 per jaar).
Goed voor huidziektenZacht water zorgt voor een zachte huid. Vaak nemen ook klachten als eczeem en huidirritatie af.
Lagere energiekostenKalk vormt zich in de verwarmingselementen van bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Samenvatting van de pluspunten van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Weerde?

Misschien wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Weerde. De redenen spreken doorgaans voor zich. Kalkvrij water zorgt voor een verlaging van de maandlasten voor energie en een forse verlaging in het gebruik van schoonmaakmiddelen. Maar hoe groot is de noodzaak? Hiervoor moeten we kijken naar de actuele waterhardheid.

 • Weerde zit met een waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het effect daarvan ervaart iedereen weer anders.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Bijvoorbeeld langere levensduur van huishoudelijke apparaten, kleding en ander textiel gaat langer mee en minder gebruik van schoonmaakmiddelen.
 • Belangrijk: water met deze hardheid (dH) heeft een lager gebruikscomfort, maar is niet ongezond!

Hardheid water in Weerde

De waterhardheid van het water in Weerde is om en nabij de 19,60 Duitse graden. Dit wil zeggen dat het water Erg hard water is. In België drukken we de waterhardheid uit in Duitse hardheid (dH). 1 dH wil zeggen 17,8 gram kalk in elke M3 water. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkdeeltjes.

waterverzachter-weerde-1982

Bekende modellen en merken

 • Euro Combi compact 20
 • Delta Duplex unit
 • Aquatechnic Ultrasoft 6
 • Waterluxe Duo 12
 • Lubron Easysoft 750 Classic

Hoe werkt een waterontkalker eigenlijk?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterontharder zorgt voor aangenaam zacht water in huis. Alleen, hoe kan dat? De hedendaagse waterverzachters (van merken zoals North Star) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. De cilinder met harsbolletjes wisselt calcium- en magnesiumionen in het water voor natriumionen. Zo wordt het kalk uit het water gehaald. Door het plaatsen van een waterontkalker in Weerde reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een Dh onder de 2. Er zal altijd een klein deel kalk overblijven, omdat dit gezond voor ons is. Dit beetje kalk ontwikkeld zicht niet tot hardnekkige kalkresten.

Schoonspoelen (regeneratie)
Wanneer het apparaat filtert zal de hars verzadigd raken. Gemiddeld eens per 7 dagen wordt het systeem gereinigd met speciaal pekelwater. Regenereren is noodzaken voor het functioneren. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. Het zoutverbruik wordt berekend a.d.h.v. hoeveel water je gebruikt, de hardheid van het water en het type ontharder (de grootte). Samenvattend werkt een ontkalkingsinstallatie als volgt.

 1. Hard water komt vanuit de leidingen de ontkalkingsinstallatie binnen.
 2. Herbruikbare harskorrels halen de hardheidsmineralen uit het water.
 3. Ongeveer eens per week zullen de harskorrels “verzadigd” raken.
 4. Deze harsbolletjes worden automatisch gereinigd door middel van regeneratiezout.
 5. Het spoelwater wordt vervolgens via het riool afgevoerd.

Elektrische & mechanische waterverzachters
Er bestaan twee installaties: Mechanische of elektronische waterontkalkers. Zo’n mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Regeneraties wordt gestuurd op tijd. Belangrijke pluspunten zijn een aantrekkelijk tarief, duurzaam qua energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: onnodige verspilling van water en zout, een beperkte efficiëntie en je hebt eigenlijk geen gegevens beschikbaar. Beschikbaar vanaf €780.

De elektrische waterontharder werkt op stroom. Regenereren is gebaseerd op de actuele waterhardheid en het verbruik. Een vaak gekozen systeem vanwege: kostenbesparing voor regeneratiezout, een slimme werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. De nadelen zijn: de hogere aanschafprijs, het gebruikt stroom en hoge kosten qua onderhoud. Te bestellen vanaf c.a. €1050.

Ontharder met enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkele- of dubbele harscilinder. Het verschil in prijs bedraagt circa €360,00. Maar, waarin verschillen ze van elkaar?

 • Het belangrijkste voordeel van een dubbele cilinder is dat er gewoon zacht water uit de kraan komt tijdens de spoelingen.
 • In de situatie met enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceshelaas geen zacht water beschikbaar.
 • Ontharders met dubbele cilinders hebben een grotere filtermogelijkheden. Perfect voor huishoudens met kinderen.
 • Meerdere cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Weerde.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met experts voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n installatie?

De investering van een ontharder zijn erg wisselend. Van €55 voor magnetische ontharders tot zo’n €2250 voor een dubbel-cilinder systeem met alle gemakken. De kosten hangen af van het merk, of je een systeem op stroom of waterdruk neemt en de omvang van het systeem. Behalve deze eerste kosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Meerdere Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je instemt met een onderhoudscontract. Een laatste kostenpost is zogenaamd ontkalkingszout wat nodig is voor het schoonspoelen. De prijzen van ontharders beginnen vanaf ongeveer €800, excl. installatie. Een luxe systeem heeft een prijskaartje tussen de €1175 en €1950 inclusief plaatsing. In onderstaande schema tref je de gemiddelde kosten van een waterverzachter in Weerde.

Weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Open onze online offerteservice en achterhaal de kosten bij regionale installateurs. Zo kan je zonder problemen en gratis specialisten, soorten waterverzachters en de onkosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)Vanaf €730
Waterontharder (elektrisch)V.a €1210
Reinigingszout€27,50 voor 50 kilo
OnderhoudstarievenBegint bij €90 p/jaar
InstallatieC.a. €200
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterverzachter nodig in Weerde?
De waterhardheid in Weerde ligt op 19,60 dH. De waarde in de provincie Vlaams Brabant is doorgaans 16,91 dH. Hier valt dus nog wel winst te boeken. Een slim ontkalkingssysteem filtert namelijk bijna al het magnesium en calcium uit het water wat de waterhardheid doet dalen. Dit water smaakt een stuk beter en biedt verschillende voordelen zoals lagere stookkosten en geen strepen meer op glas en lak.

Hoe zit het met de terugverdientijd van een waterontharder?
Globaal geldt: per €1,00 die je eraan uitgeeft verdien je zo’n €0,75 weer terug. Wij merken op dat je vooral een waterontharder moet laten plaatsen voor meer wooncomfort en gebruiksgemak. Bijvoorbeeld een zachte huid en droog haar, lekkerdere koffie en thee, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken en minder tijd kwijt aan schoonmaken. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen transformeert de ontharder calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een cilinder met kunstharsbolletjes heen stroomt. De magnesium en calcium deeltjes hechten zich aan de kunstharskorrels. In de 2e cilinder worden de harskorrels schoongemaakt aan de hand van regenereren. Daarvoor is onthardingszout noodzakelijk. Online vind je ook veel goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De uitwerking van deze theorie is niet erg betrouwbaar.

Hoe vaak moet ik bijvullen of onderhoud plegen?
Het reinigen van de gehele waterontkalking installatie is zo gepiept, maar moet wel jaarlijks gebeuren. Machines met eigen ontkalkingstabletten die worden toegepast tijdens regeneratie moet je 4 keer per jaar voorzien van nieuw zout. Ook het schoonmaken van de installatie is cruciaal voor een goede efficiënte werking. Sommige mensen kiezen ervoor om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Weerde.

Welke voordelen kent een waterverzachter?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. De belangrijksten zijn: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, lekkerdere koffie en thee, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een zachte huid, geen kalkaanslag op sanitair en kranen, kleding die langer mooi blijft, de apparaten in de woning werken effectiever en je bent super duurzaam bezig.

Plaats een reactie