Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterverzachter Elewijt

Ben jij ook klaar met kalkneerslag, glascorrosie, dichtslibbende waterleidingen of huidirritaties? De reden daarvan is vaak te hard water in de leiding. Deze regio scoort om en nabij een waterhardheid van 19,60 dH. Dit is mogelijk een oorzaak van deze voorvallen. Het installeren van de beste waterverzachter in Elewijt heeft als effect water waar nauwelijks nog kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, maar draagt ook bij aan een beter milieu. Op dit portaal vind je uitgebreide informatie over verschillende soorten waterontharders: wat is het, hoe werkt het technisch allemaal, en wat kost het me?

 • Gemeten waterhardheid van 19,60 dH in Elewijt.
 • Mogelijk heb jij last van issues zoals droog haar na het douchen en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • Een waterverzachter vermindert het calcium & magnesium gehalte.
 • De voordelen: een langere levensduur van huishoudelijk apparaten, verminderde eczeem klachtenen textiel slijt minder snel.
 • Dien vandaag een aanvraag in en ondervind zelf de voordelen. De mogelijke besparing is aanzienlijk, c.a. €210 per jaar.

Snelkoppelingen: Tips bij een waterverzachter kopenWelke voordelen zijn er?Is het zinvol?Waterhardheid ElewijtWerkingInvesteringVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieVlaams Brabant
GemeenteZemst
Postcode1982
Gem. Gasverbruik M31.400 M3
Gem. Stroomverbruik kWh3.4200 kWh
Gem. Waterhardheid19,60 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Water met een lekkere smaak.
 • Besparing op de energierekening.
 • Geen kalkaanslag op douchewand en tegels.
 • Duurzaam investeren gericht op het milieu!

De risico’s bij hard leidingwater

 • dichtgeslibde leidingen.
 • Een droge, geïrriteerde huid.
 • Veel schoonmaakwerk.
 • Water met een vreemde smaak.

Actuele prijzen van waterontharders aanvragen

Vind een gespecialiseerde vakman in de buurt

Waterontharder kopen Elewijt

Wil jij ook af van een droge huid en kalkaanslag op kranen en douchekoppen? Meer en meer woningeigenaren kiezen een betrouwbare waterontkalker. Een dergelijk product filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elke familie kan ervan genieten. Geen kalkaanslag op douchekop, je verbruikt minder schoonmaakmiddelen, kleding die langer mooi blijft en lagere stookkosten. In de gemeente Zemst kun je kiezen uit allerlei leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Een vrijblijvende offerte is zo aangevraagd. Iemand vinden die jouw waterverzachter kan installeren in Elewijt wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Geef je woonadres in (postcode + huisnummer).
 2. Maak een keuze uit verschillende filtersystemen.
 3. Kies de grootte van het huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Verstrek nog enkele contactgegevens.
 5. Een erkende installateur neemt contact met je op en stuurt een scherpe offerte.

Pluspunten van een waterverzachter?
Een goede waterontharder kopen is voor iedereen het overwegen waard. De meest genoemde voordelen zijn opgesomd in de volgende tabel. Lees ook verder over: Milieuvriendelijke ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe spoelt minder zeepproducten weg. Je stoot minder CO2 uit omdat warmte beter geleid wordt.
Apparaten gaan langer meeApparaten met verwarmingselementen zoals koffiezetapparaten hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Kalkvrij water smaakt beterEen kop koffie, thee of een glas water uit de kraan smaakt veel beter.
SchoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Vermindering huidziektenEen minder droge huid na het douchen. Minder last van huidirritatie / eczeem.
Lagere energiekostenKalk zich af op de verwarmingselementen van apparaten zoals HR-ketels. De apparaten werken daarom een stuk minder efficiënt en dat verhoogt het energieverbruik.
Lijst met de pluspunten van een water-ontkalkingsproduct in je woning.

Heb ik echt een waterontkalker nodig in Elewijt?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterontharder in Elewijt. En dat is geen gek idee. Kalkvrij water leidt tot smaakvol water en jij hebt tot wel 50% minder zeepproducten nodig. Maar is het echt noodzakelijk? Hiervoor is het allereerst belangrijk om te kijken naar de waterhardheid in jouw plaats.

 • Elewijt heeft een geschatte waterhardheid van 19,60. Definitie: Erg hard water.
 • Het nadeel dat je ervaart van hard water is voor iedereen weer anders.
 • Het terugbrengen van de waterhardheid heeft voordelen op allerlei fronten.
 • O.a. een beter presterende CV-ketel, betere smaak van water en geen kalkaanslag op sanitair en kranen.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet ongezond.

Hardheid water in Elewijt

De waterhardheid van het leidingwater in Elewijt is 19,60 Duitse graden. We kunnen stellen dat het water Erg hard water is. De waterhardheid wordt uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH betekent dat er 17,8 gram kalk in elke M3 water zit. 19,60 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 55,82 kilogram kalkaanslag-vormende deeltjes.

waterverzachter-elewijt-1982

Bekijk specialisten in deze regio’s

Vaak geplaatste ontharders

 • Euro Combi compact 14
 • Delta Duplex duet
 • Aquatechnic Silicopolyfosfaatfilter
 • Waterluxe Duo 7
 • Lubron Easysoft 450 SXT2

Hoe werkt een waterontkalker?

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: een waterontharder in staat om kalk en magnesium uit het water te halen. Alleen, hoe kan dat? De meeste waterverzachters (van bijv. Bayard) maken gebruik van het uitwisselen van ionen. Een filter met harskorrels transformeert calciumionen en magnesiumionen naar natriumionen. Op basis daarvan vindt reiniging van kalk uit het water plaats. Door het plaatsen van de waterontkalker in Elewijt reduceer je de dH waarde van 19,60 naar een zachte 3 Dh. Er blijft altijd een klein beetje kalk in het water, omdat dit ook belangrijk bouwstoffen zijn voor het lichaam. Dit kleine % kalk is zo klein dat je het niet terugziet.

Regenereren met zout
Tijdens het gebruiken van de installatie zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. 4 keer per maand moet de hars weer worden opgeladen met een zoute oplossing. Dit noemen we ook wel regenereren. Gemiddeld moet je om de 3 maanden het zout bijvullen. De benodigde hoeveelheid zout is afhankelijk van grootte van het huishouden, de hardheid van het water en de grootte van de installatie. Concreet werkt de ontkalkingsinstallatie dus in 5 stappen.

 1. Het harde water stroomt de ontkalkingsinstallatie in.
 2. Speciale harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Na een tijd raken zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. Alle harsbolletjes moeten worden schoongemaakt middels regeneratiezout.
 5. Het vuile water gaat rechtstreeks naar het riool.

Mechanische of elektrische waterverzachters
Er bestaan 2 producten: Elektronische en mechanische waterontkalkers. De mechanische ontharder werkt met de druk van het water. Het schoonspoelen (Regenereren) werkt op tijd. Een vaak gekozen systeem vanwege een lage prijs, 0 energieverbruik en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De nadelen zijn: onnodige verspilling van water en zout, minder efficiëntie en minder instellingen mogelijk. Beschikbaar vanaf €925.

Zo’n elektrische waterontharder heeft stroom nodig. Het regenereren start op slimme momenten. Het gemak zit ‘m in: een relatief laag regeneratiezout verbruik, de smart-functies en brede mogelijkheden. Er zijn ook negatieve aspecten: de hogere aanschafprijs, je hebt iets hogere stroomkosten en meer kans op storingen. Beschikbaar vanaf €1300.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Op termijn een waterverzachter kopen?Dan zijn er eigenlijk 2 smaken: enkel- of dubbel systeem. Het verschil in prijs ligt rond de €430,00. Hieronder leggen we uit wat de verschillen zijn.

 • Het voordeel van een twee cilinderige installatie is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • In het geval van 1 cilinderige ontkalkers heb jij tijdens het schoonmaken geen zacht water uit de kraan.
 • Verzachters met dubbele cilinders zijn in staat om meer water tegelijkertijd te ontkalken. Extra handig voor wat grotere huishoudens.
 • Een dubbele cilinder werkt dus niet beter of schoner, het is vooral een stukje extra comfort. Elke dag 100% zacht water in Elewijt.

Voor eens en altijd afrekenen met kalk?

Kom in contact met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Wat is prijs van zo’n systeem?

De prijs van een ontharder variëren nogal. Dit loopt van €125 voor een magnetische ontharder oplopend tot wel €1600 voor een 2-cilinder systeem. De totaalprijs wordt bepaald door het merk en model, de kwaliteit van het het harsfilter en het vermogen. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Steeds meer Belgischeinstallateurs van waterverzachters geven een eenmalige korting als je kiest voor een onderhoudscontract. Afsluitend heb je ontkalkingszout dat je eens in de zoveel tijd moet aanvullen. De kosten van waterontharders lopen op vanaf €710 (montage niet inbegrepen). Een luxe systeem ligt qua kosten tussen €1325 en €2200 inclusief inregelen. In onderstaande schema bieden we de geraamde kosten van een waterverzachter in Elewijt.

Overweeg je om een waterontkalker in de woning te laten plaatsen? Surf verder naar onze online offerteservice en vraag prijsoverzichten aan bij de beste installateurs. Met die methode kan iedereen gemakkelijk en kosteloos vakmannen, type ontharders en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderCirca €60
Waterontharder (mechanisch)Rond de €670
Elektronische waterontharderVanaf €900
Regeneratiezout€27,50 voor 50 kg
OnderhoudC.a. €100 p/jaar
InstallatieBegint bij €150
Overzicht met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Hoe zinvol is het gebruik van een waterverzachter in Elewijt?
De hardheid van het kraanwater in Elewijt bedraagt 19,60 dH. Het gemiddelde in de provincie Vlaams Brabant bedraagt 16,91 dH. Het water kan in potentie dus een stuk zachter. Een ontkalkingssysteem trekt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. Dit zachte water is beter van smaak en zorgt voor onder andere lager energieverbruik en geen glascorrosie of witte aanslag.

Hoe gunstig is de terugverdientijd van een waterontharder?
De stelregel is eenvoudig: van iedere euro die je investeert zie je uiteindelijk weer €0,70 tot €0,80 terug. Wij zijn van mening dat je in de eerste plaats een waterontharder neemt voor het gemak en wooncomfort. O.a. minder huidproblemen en huidirritaties, zacht en fris water, een zijdezachte was en veel minder poetsen in huis. Bijkomend voordeel is dat je ook je steentje bijdraagt aan het milieu.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om kalk uit het water te halen zorgt het apparaat ervoor dat calciumionen en magnesiumionen aan het water worden onttrokken. Dit is mogelijk doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen hechten zich aan deze hars. In een eventuele tweede cilinder wordt de hars weer opgeladen via een natriumoplossing. Het onthardingszout is online te bestellen. Een alternatief zijn de goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. De werking van deze magneten is zeer twijfelachtig.

Hoe onderhoud ik het systeem?
Het onderhouden van een waterontkalking installatie is zo gepiept, maar is wel iets dat jaarlijks moet gebeuren. Ontkalkers met eigen ontkalkingstabletten voor het regenereren van de hars moeten elk kwartaal worden aangevuld met zout. Een schone installatie wordt voorgeschreven voor een goede efficiënte werking. Optioneel kan je ervoor kiezen om een onderhoudscontract af te sluiten bij de leverancier van waterontharders in Elewijt.

Wat zijn de belangrijkste waterverzachter voordelen?
Een waterreiniger zorgt voor kalkvrij water. De voordelen lopen flink uiteen. Neem nou aspecten als: aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een betere smaak van het water, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, verminderde eczeem klachten, geen kalkaanslag meer in de badkamer en keuken, zachte kleding, bedlinnen en handdoeken, huishoudelijk apparatuur gaat langer mee en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie