Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Bosch en Duin

Zit jij thuis ook met kalkaanslag, veel schoonmaakwerk, water met een vreemde smaak of geïrriteerde huid? Waarschijnlijk komt dat door aanwezigheid van hard water. In deze regio heb je een gemiddelde waterhardheid van 5.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. De beste waterontharder in Bosch en Duin zorgt voor zacht en schoon water zonder kalk. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Op deze website lees je waardevolle informatie over de waterverzachters: welke systemen zijn er, waarom is het zo populair, en wat is de prijs?

 • Waterhardheid van ongeveer 5.50 dH in Bosch en Duin.
 • Dit resulteert mogelijk in problemen als eczeem klachten en hoger gasverbruik.
 • Een waterontharder verlaagt de hardheid van het water.
 • Positieve gevolgen zijn: gunstig energieverbruik, een glanzende vaat en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Start met vergelijken en ondervind zelf de voordelen. Realiseer een besparing van wel €225 per jaar.

Klik door naar: Een waterontharder kopen en installerenVoordelenIs het zinvol?Waterhardheid Bosch en DuinZo werkt een waterontharderInvesteringVeelgestelde vragen


ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3735
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

Waarom is zacht water gunstig?

 • Zijdezachte kleding en huid.
 • Lagere energierekening.
 • Besparen op schoonmaakmiddelen.
 • Focus op duurzaamheid (milieu)!

Minpunten van hard leidingwater

 • Rendementsverlies van verwarming.
 • Droog haar na het douchen.
 • Kalkaanslag op kranen en tegels.
 • Minder lekker water uit de kraan.

Vergelijk prijzen van waterontharders

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Bosch en Duin

Wil je definitief afrekenen met een inefficiënte hr-ketel en/of wit uitslaande wanden en tegels? Een aanzienlijk aantal huizenbezitters kiezen een goede waterontharder. Dit systeem filtert kalk moleculen uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op douchekop, minder poetsen en boenen, heerlijk zachte kleding en een efficiëntere warmteoverdracht. In en rondom gemeente Zeist zijn meerdere leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Iemand vinden die jouw waterontharder kan installeren in Bosch en Duin gaat zo wel heel gemakkelijk.

 1. Vul je adresgegevens in de tool in.
 2. Specificeer de opdrachtomschrijving.
 3. Selecteer het type huishouden en selecteer de plek van jouw watermeter.
 4. Kies welk telefoonnummer & mailadres gebruikt kan worden.
 5. Een lokale installateur neemt contact met je op en stuurt een concurrerende offerte.

Voordelen plaatsen waterontharder?
Een goede waterontharder kopen kan voor elk huishouden interessant zijn. De belangrijkste voordelen vind je terug in de tabel hieronder. Tevens relevant: Goede ontkalker.

PluspuntBeschrijving
DuurzaamheidJe verbruikt minder zeep en shampoo. Beperking van de CO2 uitstoot doordat apparaten zuiniger werken.
Apparaten gaan langer meeDure apparatuur zoals vaatwassers zijn vrij van kalkaanslag en oxidatie. Daarnaast verbruiken ze minder stroom.
Meer smaak aan het waterJe verse koffie & thee of gewoon een glas water heeft een betere smaak.
Vermindert schoonmaakmiddelenEr zijn minder middelen nodig om schuim te krijgen. Je hoeft maandelijks minder schoonmaakproducten te kopen.
Minder last van eczeemZacht water zorgt voor een zachte huid. Veel mensen hebben ook minder last van eczeem.
Energiekosten besparingKalk zet zich af op leidingen en verwarmingselementen CV-ketels. Het overbrengen van warmte is zo minder makkelijk en dat kost geld.
Lijst met de pluspunten van een huis met een geïnstalleerd water-ontkalkingsproduct.

Heb ik een waterontkalker nodig in Bosch en Duin?

Misschien zoek jij naar een bedrijf dat jou kan helpen met het installeren van een waterverzachter in Bosch en Duin. Hiervoor zijn goede redenen te bedenken. Kalkvrij water biedt een gunstigere energierekening en een beperking in schoonmaakwerkzaamheden. Hoeveel ga ik er van merken? Voor het antwoord daarop bekijken we eerst de waterhardheid in jouw regio.

 • Bosch en Duin ontvangt een waterhardheid van 5.50. Dit staat voor zacht water.
 • Het gevolg van deze score is erg persoonlijk.
 • De waterhardheid verkleinen biedt comfort.
 • Voorbeelden zijn langere levensduur van huishoudelijke apparaten, water met een lekkere smaak en je bespaart op schoonmaakmiddelen.
 • Noemenswaardig: water uit deze categorie kan je zonder problemen drinken.

Hardheid water in Bosch en Duin

De waterhardheid van het water in Bosch en Duin bedraagt ongeveer 5.50 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. Men drukt waterhardheid uit in de eenheid dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkvormende deeltjes.

waterontharder-bosch-en-duin-3735

Bekijk specialisten in deze regio’s

Interessante installaties

 • Atag Descale 20
 • Delta Duplex duet
 • Delta Tibera
 • Euraqua Europe Pallas Mono maxi 20
 • BWT AQA Perla 5

Hoe werkt een waterverzachter?

Het moge duidelijk zijn: een waterverzachter zet hard water om in zacht water. Maar wat ligt hieraan ten grondslag? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een speciale cilinder met harsbolletjes zet de calciumionen en magnesiumionen om in natriumionen. Door wat daar gebeurd wordt het kalk verwijderd uit het water. Door het plaatsen van de waterontkalker in Bosch en Duin verlaag je de dH waarde van 5.50 naar een Dh van ongeveer 3. Let op: er blijft altijd een beetje kalk over, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Dit procentuele aantal kalk zal echt geen zichtbare kalkvorming laten zien.

Regenereren met zout
Wanneer het apparaat filtert raakt de hars verzadigd. Gemiddeld eens per 7 dagen gaat de machine de harskorrels schoonspoelen met zout. Regenereren is onmisbaar voor een goede werking. Je moet dus af en toe het zout aanvullen. De benodigde hoeveelheid zout hangt af van hoeveel water je gebruikt, de gekozen resthardheid en het formaat (kleine of grote installatie). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Het harde water stroomt de waterverzachter in.
 2. Herbruikbare harskorrels filteren magnesium en calcium (kalk) uit het water.
 3. Op een bepaald moment raken de harskorrels verzadigd met calcium- en magnesiumionen.
 4. De interne harsbolletjes worden opnieuw geactiveerd met het regeneratiezout.
 5. Het spoelwater met de kalk wordt afgevoerd naar het riool.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren 2 types: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder gebruikt waterdruk voor zijn functioneren. Op zelf ingestelde momenten spoelt regenereert de ontharder. Het gemak zit ‘m in een gunstige prijs, duurzaam qua energieverbruik en er is minder onderhoud nodig. Als grote nadelen noemen we: een relatief hoog zoutverbruik, een inefficiënte werking en minder instellingen mogelijk. De prijs van zo’n systeem begint bij €875.

Een elektronische waterontharder sluit je aan op het stroomnet. Regenereren gebeurt alleen als het echt nodig is. Een vaak gekozen systeem vanwege: een relatief laag regeneratiezout verbruik, een slimme werking en geavanceerde instellingen. Natuurlijk zijn er nadelen: de aanschafkosten, bij een stroomstoring werkt het niet en een groter risico op defecten. De prijs van zo’n systeem begint bij €1075.

Enkel- of dubbel cilinder?
Op termijn een waterontharder kopen?We maken onderscheid tussen een dubbel- of enkel systeem. Het prijsverschil ligt rond de €450,00. Wat zijn nu precies de verschillen?

 • Het gemak van een de 2e cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken wanneer de installatie het regeneratieproces start.
 • Bij enkele cilinder ontkalkers heb jij tijdens het regeneratieproceseven geen zacht water.
 • Machines met dubbele cilinders kunnen meer water filteren. Een stukje comfort voor huishoudens met kinderen.
 • Twee cilinders werkt identiek als een enkele cilinder, maar zorgt wel voor een stukje comfort. Altijd aangenaam zacht water in Bosch en Duin.

Geen kalkaanslag meer in huis?

Wij koppelen je aan erkende adviseurs voor montagewerk.

Wat is prijs van zo’n machine?

De kosten van een waterontharder variëren nogal. Van €165 voor magnetische ontharders tot meer dan €2100 voor een geavanceerd elektrisch systeem. De uiteindelijke kosten worden bepaald door de fabrikant, of het een elektrisch of mechanisch systeem is en hoeveel liter water het apparaat kan spoelen. Naast deze initiële kosten heb je installatie- en onderhoudskosten. Steeds meer waterontharder installateurs geven korting als je direct een onderhoudscontract neemt. Tenslotte is er speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De prijzen van deze systemen zijn zo’n €780, exclusief installatiekosten. Een uitgebalanceerde installatie kost gemiddeld tussen de €1300 en €2150 (met montage inbegrepen). In de lijst die we hieronder hebben geplaatst bieden we een overzicht met de kosten van een waterontharder in Bosch en Duin.

Meteen weten wat het kost om zacht water in huis te halen met een waterontkalker? Surf verder naar de offerte vergelijker en achterhaal de prijzen bij regionale installateurs. Op basis daarvan kun jij makkelijk snel monteurs, verschillende opstellingen en de montagekosten vergelijken.

KostenpostKosten
Waterontharder (magnetisch)Begint bij €90
Mechanische waterontharderRond de €800
Elektrische waterontharderBegint bij €1150
Regeneratiezout€17,50 per 25 kg
OnderhoudscontractVanaf €130 p/jaar
PlaatsingskostenRond de €200
Rekenvoorbeeld met de geschatte kosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Is een waterontharder handig in Bosch en Duin?
De waterhardheid in Bosch en Duin ligt rond de 5.50 dH. De referentiewaarde in de provincie Utrecht is plus minus 6.11 dH. Dit vormt geen gezondheidsrisico’s, maar het kan zachter. Een ontkalkingssysteem ontneemt calcium en magnesium uit je kraanwater waardoor de waterhardheid flink zal dalen. De smaak wordt beter & zachter en heeft als bijkomende voordelen kleding die langer mooi blijft en het einde van kalkaanslag in badkamer en keuken.

Heeft een waterontkalker een goede terugverdientijd?
In de basis geldt: van iedere euro die je investeert ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Wij zijn van mening dat je vooral een waterontharder moet kopen voor het gemak en wooncomfort. O.a. geen droge huid na het douchen, meer smaak aan koffie en thee, kleding die langer mooi blijft en gewoon een stuk minder schoonmaken in huis. Ook draagt het bij aan een beter milieu.

Hoe werkt een waterontkalker?
Om het grootste gedeelte van het kalk uit het kraanwater te halen zullen magnesium en calcium deeltjes moeten worden verwijderd. Dit gebeurt doordat het harde water door een bed van harskorreltjes geleid wordt. De magnesium en calcium grondstoffen worden uitgeschakeld door de kunsthars bolletjes. In de andere cilinder gaat de machine de harskorrels schoonspoelen aan de hand van pekelwater. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen vind in de literatuur echter geen bevestiging.

Hoe zit het met onderhoud en bijvullen?
Een onderhoudsbeurt voor je waterontkalking installatie is niet ingewikkeld, maar moet je zeker niet overslaan. Ontkalkers met ontkalkingstabletten die gebruikt worden voor het regenereren dienen elk kwartaal bijgevuld te worden. Een gereinigde installatie is cruciaal voor een lange levensduur en goede werking. Sommige mensen kiezen ervoor om het onderhoud uit te besteden (onderhoudscontract) bij de leverancier van waterontharders in Bosch en Duin.

Wat zijn de belangrijkste waterontharder voordelen?
Het kalkvrij maken van water doe je met een waterreiniger. De voordelen daarvan zijn enorm groot. Zoals o.a. aantrekkelijk gas- en stroomverbruik, een lekkere watersmaak, veel minder schoonmaakmiddelen nodig, een zachte huid en minder droog haar, niet langer last van kalkaanslag, een glanzende vaat, huishoudelijke apparaten werken zuiniger en de duurzame gedachte achter deze investering.

Plaats een reactie