Vraag offerte aan
Vergelijk installateurs en verschillende merken waterontharders

WATERONTHARDER VERGELIJKEN

Waterontharder Den Dolder

Zit jij in de woning ook met situaties als kalkaanslag, kalk op de lak van de auto, water met een vreemde smaak of droge haren na een douchebeurt? De kans is groot dat dit komt door de waterkwaliteit (hard water). Deze regio heeft namelijk een waterhardheid van 5.50 dH. In theorie kan dat voor schade zorgen. Het laten plaatsen van de beste waterontharder in Den Dolder maakt mogelijk dat je kan genieten van schoon en zacht water waar vrijwel geen kalk in zit. Het draagt bij aan de gezondheid, en het zorgt ook voor minder CO2 uitstoot. Hier bekijk je uitgebreide informatie alle mogelijke waterverzachters: welke soorten zijn er, hoe werkt het technisch allemaal, en wat ben ik kwijt?

 • Waterhardheid van 5.50 dH in Den Dolder.
 • Dit kan leiden tot problemen als water met een vreemde smaak en een CV-ketel die niet meer optimaal werkt.
 • De waterontharder verlaagde de hardheid naar 2DH.
 • Pluspunten: een besparing op de energierekening, zacht en fris water en geen kalkaanslag in de badkamer.
 • Dien vandaag een aanvraag in en probeer het direct uit. Profiteer van besparingen tot c.a. €255 per jaar.

Thema’s: Waterontharder kooptipsVoordelenHeb ik het nodig?Waterhardheid Den DolderZo werkt een waterontharderDe uiteindelijke kostenVeelgestelde vragen (FAQ)


ProvincieUtrecht
GemeenteZeist
Postcode3734
Gem. Gasverbruik M31470 M3
Gem. Stroomverbruik kWh29300 kWh
Gem. Waterhardheid5.50 dH

De voordelen van zacht water

 • Langere levensduur van huishoudelijke toestellen.
 • Lagere energiekosten.
 • Veel minder zeep en wasmiddel nodig.
 • Draagt bij aan een beter milieu!

Het risico van hard leidingwater

 • Onnodig hoge energierekening.
 • Irritaties aan de huid.
 • Doffe aanslag in keuken en badkamer.
 • Water uit de kraan met een vreemd smaakje.

Vraag offerte aan voor waterontharder

Neem contact op met experts uit de buurt

Waterontharder kopen Den Dolder

Wil jij ook af van een te hoge stroomrekening of strepen op je ruiten? Veel mensen lossen dit op met een professionele waterontharder. Een dergelijke installatie onttrekt bijna alle kalk uit het leidingwater. Elk gezin zal hier voordeel uit halen. Geen kalkaanslag op kranen en tegels, minder gebruik van schoonmaakmiddelen, verminderde eczeem klachten en apparaten die minder snel vervangen hoeven worden. In de omgeving van de gemeente Zeist vind je verscheidene leveranciers van wateronthardingsapparatuur. Vergelijk direct de prijzen door een offerte aan te vragen. Een vakman vinden voor een waterontharder installeren in Den Dolder wordt jou zo lekker makkelijk gemaakt.

 1. Voer je postcode en huisnummer in.
 2. Geef aan wat voor soort ontharder je wenst.
 3. Selecteer het type huishouden en kies de plek van jouw watermeter (indien bekend).
 4. Vul jouw naam, telefoonnummer en mailadres in.
 5. Een regionale installateur biedt je op korte termijn een goede offerte.

Waarom een waterontharder plaatsen?
Een goede waterontharder in huis is interessant om verschillende redenen. De meest bekende voordelen vind je in overzichtelijk terug in de tabel hieronder. Bezoek ook de pagina over: Duurzame ontharder.

PositiefUitleg
DuurzaamMinder zeepproducten nodig. Verlaging van CO2 uitstoot doordat jouw woning efficiënter verwarmd wordt.
Apparaten gaan langer meeDagelijkse apparaten zoals wasmachines hebben minder last van kalkaanslag. Apparaten gaan dan zo veel langer mee.
Water met meer smaakThee, koffie, limonade en het water uit de kraan is veel smaakvoller.
Besparen op schoonmaakmiddelenZacht water schuimt beter dan hard water. Je kunt tot wel €50 p/jaar besparen op schoonmaakmiddelen.
Minder last van eczeemEen minder droge huid na het douchen. Het voorkomt bovendien jeuk, rode schilferige huid en eczeem.
Besparen op energiekostenKalk zet zich af op warme delen bij bijvoorbeeld CV-ketels. De overdracht van warmte is inefficiënter en dat verhoogt het energieverbruik.
Tabel met de voordelen van een woning waar een water-ontkalkingsproduct geplaatst is.

Is een waterontkalker nodig in Den Dolder?

Vermoedelijk wil jij meer info over de installatie van een waterverzachter in Den Dolder. Dat is ook erg logisch. Zacht water leidt tot een zachte huid en geen kalkaanslag op sanitair en kranen. Maar heb ik het wel echt nodig? Daarvoor moeten we eerst weten wat de huidige waterhardheid is.

 • Den Dolder zit met een waterhardheid van 5.50. Definitie: zacht water.
 • Hoeveel last je ervan hebt is per persoon weer anders.
 • De waterhardheid verlagen heeft voordelen op allerlei fronten.
 • Denk aan efficiëntere warmteoverdracht, verminderde eczeem klachtenen ook bestaande kalkaanslag verdwijnt.
 • Belangrijk: deze hardheid is niet per definitie ongezond.

Hardheid water in Den Dolder

De waterhardheid van het drinkwater in Den Dolder bedraagt circa 5.50 dH. Dit houdt in dat het water zacht water is. De hardheid van het water wordt meestal uitgedrukt in dH (Duitse hardheid). 1 dH houdt in dat elke M3 water 17,8 gram kalk bevat. 5.50 dH x 17,8 gram x 160m3 (gemiddelde waterverbruik) = 15,66 kilogram kalkdeeltjes.

waterontharder-den-dolder-3734

Vaak gekozen modellen

 • Atag Descale 15
 • Delta Isera
 • Euro Combi compact 10
 • Boshuis iQualQ Duo 400
 • Remon Waterontharders Angara

Zo werkt een waterverzachter

Het is nu een aantal keer voorbij gekomen: de waterverzachter haalt kalk en magnesium uit het kraanwater. Maar hoe is dat eigenlijk mogelijk? De meeste waterontharders (van bijv. Aqua Care) maken gebruik van de techniek van het uitwisselen van ionen. Een cilinder met harskorrels filtert het calcium en magnesium uit het water. Op deze wijze ontstaat zacht water waar bijna geen kalk meer in zit. Door het plaatsen van de waterontkalker in Den Dolder reduceert je de dH waarde van 5.50 naar een acceptabele 3 Dh. Dat betekend dat er altijd een beetje kalk achterblijft, wat niet slecht is voor ons lichaam (zelfs noodzakelijk). Deze hoeveelheid kalk zal overigens niet leiden tot kalkvorming.

Schoonspoelen met zout
Op een gegeven moment zal de hars verzadigd raken met kalk en magnesium. Om de 6/7 dagen moet de hars worden schoongespoeld met zout. Hiervoor wordt de term regenereren gebruikt. Houd er dus rekening mee dat je dit moet bijvullen. De zoutbehoefte is afhankelijk van de totale waterconsumptie, hoe hard het water is en de capaciteit (type huishouden). Het kalkvrij maken van water gebeurt in 5 stappen met een ontkalkingsinstallatie.

 1. Vanuit de hoofdkraan komt hard water de waterverzachter binnen.
 2. Gepatenteerde harskorrels filteren kalk moleculen uit het leidingwater.
 3. Eens in de 7 dagen zijn de harskorrels bezet met calcium en magnesium.
 4. De aanwezige harsbolletjes moeten worden schoongemaakt met regeneratiezout.
 5. Het resterende spoelwater verdwijnt in de afvoer.

Mechanische & elektrische waterontharders
Wij differentiëren twee producten: Mechanische en elektrische waterontkalkers. Een mechanische ontharder is werkzaam op basis van waterdruk. Het systeem regenereert op zelf ingestelde momenten. Het gemak zit ‘m in een schappelijke prijs, staat los van het stroomnet en een onderhoudscontract is vaak niet nodig. De minpunten zijn: een hoger zoutverbruik, een inefficiënte werking en geen inzicht in leuke gegevens. Je koopt zo’n machine al vanaf €930.

Zo’n elektronische waterontharder heeft stroom nodig. Regeneratie kan getimed plaatsvinden. De belangrijkste voordelen zijn: geen onnodig regeneratiezout verspillen, een efficiënte werking en je kunt ‘m helemaal naar wens instellen. Er zijn ook negatieve aspecten: de aanschafkosten, het kost stroom en meer kans op storingen. Deze installaties worden al geplaatst voor €1075.

Enkel- of dubbel cilinder kiezen?
Wil jij een waterontharder kopen? Dan moet je een keuze maken uit een enkel- of dubbel systeem. Het prijsverschil komt uit rond de €390,00. Maar wat is nu precies het voordeel?

 • Het grootste voordeel van een extra cilinder is dat je wel zacht water kunt gebruiken tijdens de spoelingen.
 • Wanneer je gaat voor enkele cilinder ontkalkers heb jij (tijdens de reinigingsbeurten) even geen zacht water.
 • Verzachters met dubbele cilinders beschikken over een ruimte filtercapaciteit. Vaak gekozen voor gezinnen vanaf 4 personen.
 • 2 cilinders is niet strikt noodzakelijk, het voordeel zit ‘m in comfort. Geniet ook van zacht water in Den Dolder.

Eindelijk een kalkvrije woning?

Neem contact op met erkende adviseurs voor tips en hulp.

Hoeveel kost zo’n systeem?

De totale kosten van een waterontharder kunnen zeer uiteenlopen. Je hebt ze vanaf €120 voor ontharders die magnetisch werken tot zo’n €1600 voor een elektrisch systeem met alles erop en eraan. De prijs hangt af van de fabrikant, het type ontharder en het aantal liter dat de ontharder kan aanleveren per minuut. Behalve deze aanschafkosten komen er nog installatiekosten en onderhoud. Verschillende waterontharder installateurs geven korting als je instemt met een onderhoudscontract. Afsluitend heb je speciaal ontkalkingszout dat je regelmatig moet kopen. De kosten van ontharders beginnen vanaf ongeveer €760, zonder installeren. Een goed systeem varieert tussen ongeveer €1550 en €2200 inclusief inregelen. In onderstaande schema tref je de geraamde kosten van een waterontharder in Den Dolder.

Meteen weten wat het kost om een waterontkalker in je huis te installeren? Ga aan de slag met de offerte vergelijker en bekijk actuele kosten bij erkende installateurs. Zo kan men eenvoudig en gratis monteurs, soorten ontharders en prijzen vergelijken.

KostenpostKosten
Magnetische waterontharderBegint bij €155
Waterontharder (mechanisch)V.a €800
Waterontharder (elektronisch)Begint bij €1100
Onthardingszout€27,50 per 50 kilo
OnderhoudskostenVanaf €140 op jaarbasis
InstallatiekostenCirca €200
Tabel met de totaalkosten van een waterverzachtingssysteem

Veelgestelde vragen over een waterontkalker

Heb ik een waterontharder nodig in Den Dolder?
De waterhardheid in Den Dolder is gemiddeld 5.50 dH. De tabelwaarde in de provincie Utrecht is om en nabij de 6.11 dH. Er is zeker nog extra voordeel te behalen in deze regio. Een geavanceerd ontkalkingssysteem neemt kalk uit het leidingwater wat zorgt voor zacht water. De smaak zal een stuk beter worden en heeft als extra pluspunten: zachter wasgoed en geen kalkaanslag op douchewand en tegels.

Wat kunnen we zeggen over de terugverdientijd van een waterontkalker?
Gemiddeld geldt: van elke €1 die wordt uitgegeven aan deze systemen ontvang je omgerekend +/- €0,70 terug. Het is belangrijk om te vermelden dat je overwegend een waterontharder moet installeren voor het gemak en wooncomfort. Denk aan een zachte huid en droog haar, smaakvoller water, zijdezachte kleding en minder poets- en boenwerk. Daarnaast is het ook nog eens een heel groene investering.

Hoe werkt de waterontkalker?
Om water vrij van kalk te maken vervangt de ontharder de magnesium- en calciumionen voor natriumionen. Dat is haalbaar doordat het harde water door een filter van kunsthars gaat. Deze calcium en magnesium stoffen kleven vast aan de kunsthars bolletjes. In een additionele cilinder worden deze korrels weer schoongemaakt d.m.v. geplande regeneratie. Kies voor betrouwbaar onthardingszout. Er bestaan ook goedkope magnetische ontharders waarbij wordt ingezet op magnetisme. Het effect van dergelijke systemen is niet erg betrouwbaar.

Vergt het systeem veel onderhoud?
Het onderhoud van de waterontkalking installatie is verre van moeilijk, maar moet wel elke 12 maanden gebeuren. Ontkalkers met ontkalkingstabletten voor het regeneratieproces zul je deze gemiddeld eens in het kwartaal moeten bijvullen. Een schone machine is essentieel om de hardheid van het water laag te houden. Veel kopers besluiten om te kiezen voor een onderhoudscontract bij de leverancier van waterontharders in Den Dolder.

Welke voordelen kent een waterontharder?
Kalkvrij water maken, dat doet een waterreiniger. Dit heeft in de praktijk ontzettend veel voordelen. De belangrijksten zijn: verlaging van de maandlasten voor energie, smaakvoller water, je gebruikt veel minder schoonmaakmiddelen, een aangenaam zachte huid na het douchen, niet langer last van kalkaanslag, een zijdezachte was, de huishoudelijke apparaten werken efficiënter en je beperkt jouw milieubelasting (minder uitstoot).

Plaats een reactie